Hemmagjorda Krämer för att Mjuka Upp Håret

Vi vet alla att håret är viktigt när det gäller ens utseende, vilket är anledningen till att kvinnor spenderar mycket pengar på produkter samt skönhetssalonger.

Oavsett om du gör det för att se bra ut på jobbet eller för någon annan aktivitet, bör du tänka på att du kan få hälsoskador ifall du använder många av de kemiska produkter och färgningar som finns på marknaden idag.

Att mjuka upp håret och få det vackert och hälsosamt, utan att använda sig av dyra produkter, är vad vi kommer att prata om idag. Vi kommer speciellt att ge tips på hemmagjorda krämer för att mjuka upp håret på ett naturligt sätt och motverka burrigt hår.

Mjuka upp håret

Så läs vidare för att få reda på hur man mjukar upp håret utan att spendera för mycket eller använda kemiska produkter.

Du bör komma ihåg att även om naturliga produkter inte skadar din hälsa, behöver du ha tålamod och använda dem regelbundet. Det beror även på din hårtyp. Om det är väldigt burrigt kommer dessa krämer så klart se till att göra det mer lätthanterligt. De motverkar burrigt hår som ofta uppkommer p.g.a. ett överflöd av fukt i håret, eller väldigt skadat hår. De kommer dock inte att ge dig ett mirakel.

Hemmagjorda krämer för att mjuka upp håret

Kokosnötsmjölk och citronjuice

kokosnöt

För att göra denna hemmagjorda kräm, för att mjuka upp håret, behöver du lägga till juicen från en citron i ett glas kokosnötsmjölk. Se till att blanda alla ingredienserna ordentligt, och därefter kyla ner dem i kylen. Låt dem stå i kylen tills du ser att en krämig hinna har formats på toppen.

Applicera blandningen på hela ditt hår och låt den därefter ligga i under 20 minuter. En viktig sak att komma ihåg är att täcka ditt hår med en handduk eller trasa, som kommer att hjälpa produkten penetrera bättre.

Då dessa 20 minuter är slut, skölj av ditt hår tills produkten är helt borta och tvätta sedan som du brukar. Om du använder denna behandling regelbundet för att mjuka upp håret kommer du att få väldigt bra resultat.

Kräm med mjölk och honung

Lägg till ett par droppar honung i en kopp mjölk. Blanda ordentligt och applicera därefter på ditt hår. Låt stå under en och en halv timme, eller två timmar. Skölj därefter ur ditt hår med ett milt schampo.

Olivolja

Alla naturliga oljor är fördelaktiga för att ge näring åt ditt hår och återuppliva det. Vi kommer här att prata om olivolja, även om också mandelolja har många av dessa fördelar. Dessa oljor ger ditt hår tillbaka sin hälsa och gör att det ser ut och känns betydligt bättre.

Värm lite olja, och se till att du inte bränner dig. Applicera den varma oljan på ditt hår. Låt den ligga under några minuter. Du kan även svepa in ditt hår i en termisk mössa. Om du inte har en så kan du istället använda en varm handduk. Då tiden är slut, skölj och tvätta ditt hår som vanligt.

Mjuka upp håret med olivolja

Om du har oljigt hår är det bäst att inte applicera produkten alltför nära dina rötter. Och kom ihåg att denna typ av behandlingar kräver tålamod. Det kommer inte att ske mirakel under natten. Du bör göra denna behandling minst två gånger per vecka för att få ditt hår mer silkeslent, få en bättre lyster, bli mer lätthanterligt och därför rakt.

Kemiska produkter erbjuder snabba resultat men…är det värt risken? Det är viktigt att du vet att dessa skadliga substanser även penetrerar skalpen, vilket är anledningen till att de går in i blodomloppet.

Därför bör du tänka på hur bra det egentligen är att använda produkter som på sikt kan skada dig. Det är bättre att välja naturliga behandlingar för att mjuka upp håret, som kan göras i ditt eget hem utan att du behöver spendera mycket pengar.

MER FÖR DIG