Hemgjorda mjukgörande hårkrämer

De flesta kvinnor (vuxna, tonåringar och flickor) som har lockigt, svårhanterat hår lider dagligen när det är dags att styla det. Ibland är det så svårt att få ordning på krulligt och frissigt hår att kvinnor ger upp försöken att styla det och löser det genom att sätta upp det med en klämma eller i en hästsvans.

Många människor drömmer om att ha rakt, silkeslent och glänsande hår. De tar till vissa verktyg och behandlingar som bara skadar håret och torkar ut det tills det förlorar liv och glans.

Studier har visat att förutom genetik (en faktor som påverkar din hårtyp), måste ditt hår också tas om hand mycket väl för att hållas i god form – beroende på din smak. Här är några recept för att göra din egna mjukgörande hårkrämer.

Hemgjord olivoljekräm

Ingredienser

  • 30 gram olivolja
  • En kapsyl jasminolja
  • 30 gram ammoniakfritt balsam

Gör så här

Blanda alla ingredienser väl. Du kommer att få en kräm som har en silkeslen konsistens. Innan du använder din vanliga balsam masserar du in denna kräm i ditt hår och låter den verka i några minuter. Skölj väl och borsta sedan håret som vanligt, men använd inte hårtork.

Använd en stylingkräm utan salt så att du inte torkar ut håret i onödan. Du kommer att förhindra att håret skadas när du applicerar var och en av dessa krämer och det kommer att bli rakt, smidigt och hanterbart.

Hemgjord kokosnötskräm

Kokosolja
Du behöver följande för att göra den här krämen:

Ingredienser

  • En halv färsk kokosnöt
  • 1 msk mald havre
  • 1 msk stärkelse
  • ½ kopp mjölk

Gör så här

Kör alla ingredienser utom stärkelsen i en matberedare och sila sedan blandningen. Lös stärkelsen i lite vatten. Häll detta och den första blandningen i en kastrull på spisen. Vispa kontinuerligt tills du får en krämliknande konsistens.

Applicera denna kräm i håret och låt den verka i 25 minuter. Tvätta sedan håret som vanligt med ett milt schampo.

Kom ihåg!

Det är ingen hemlighet att dessa krämer inte kommer att ha några omedelbara effekter. Var konsekvent med att tillämpa dem så de kan verka och för att resultatet ska bli varaktigt när håret väl har blivit rakare. Var inte rädd för att använda din plattång för att minimera frissighet när du låter håret lufttorka. Du kan även använda dessa naturliga hemgjorda krämer för att förebygga frissighet innan den uppstår.

Kom ihåg att använda plattång och hårtork vid måttliga temperaturer eftersom höga temperaturer kan skada håret och göra det matt och livlöst.

MER FÖR DIG