Hemgjorda mjukgörande hårkrämer

Hemgjorda mjukgörande hårkrämer

Skriven av Equipo Editorial

Senaste uppdateringen: 04 januari, 2023

Många människor drömmer om att ha rakt, silkeslent och glänsande hår. De tar till vissa verktyg och behandlingar som bara skadar håret och torkar ut det tills det förlorar liv och glans. Därför ska vi idag berätta om hur du kan göra egna hårkrämer som tar hand om håret och gör det mjukt och svallande!

De flesta kvinnor (vuxna, tonåringar och flickor) som har lockigt, svårhanterat hår lider dagligen när det är dags att styla det. Ibland är det så svårt att få ordning på krulligt och frissigt hår att många ger upp försöken att styla det och löser det genom att sätta upp det med en klämma eller i en hästsvans.

Studier har visat att förutom genetik (en faktor som påverkar din hårtyp), måste ditt hår också tas om hand mycket väl för att hållas i god form – beroende på vilken frisyr och stil du har. Nedan följer några recept för att göra din egna mjukgörande hårkrämer.

Recept på naturliga, mjukgörande hårkrämer

Hemgjord olivoljekräm

Ingredienser

Gör så här

Blanda alla ingredienser väl. Du kommer att få en kräm som har en silkeslen konsistens. Innan du använder ditt vanliga balsam masserar du in denna kräm i håret och låter den verka i några minuter. Skölj väl och borsta sedan håret som vanligt, men använd inte hårtork.

Använd en stylingkräm utan salt så att du inte torkar ut håret i onödan. Du kommer att förhindra att håret skadas när du applicerar var och en av dessa krämer och det kommer att bli rakt, smidigt och hanterbart.

Hemgjord kokosnötskräm

Kokosolja är bra i hårkrämer

Du behöver följande för att göra den här krämen:

Ingredienser

  • En halv färsk kokosnöt
  • 1 msk mald havre
  • 1 msk stärkelse
  • 1,5 dl mjölk

Gör så här

Kör alla ingredienser utom stärkelsen i en matberedare och sila sedan blandningen. Lös stärkelsen i lite vatten. Häll detta tillsammans med blandningen i en kastrull på spisen. Vispa kontinuerligt tills du får en krämliknande konsistens.

Applicera denna kräm i håret och låt den verka i 25 minuter. Tvätta sedan håret som vanligt med ett milt schampo.

Kom ihåg!

Du bör tänka på att dessa krämer inte har några omedelbara effekter. Var konsekvent med att tillämpa dem så de kan skapa en effekt och så att resultatet blir varaktigt när håret väl har blivit rakare. Var inte rädd för att använda din plattång för att minimera frissighet när du låter håret lufttorka. Du kan även använda dessa naturliga hemgjorda krämer för att förebygga frissighet innan den uppstår.

Kom ihåg att använda plattång och hårtork vid måttliga temperaturer eftersom höga temperaturer kan skada håret och göra det matt och livlöst.


Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.