Recept på en grön juice för viktnedgång

Utöver att dra nytta av de mättande fördelarna med äpple och gurka kan du lägga till ingefära för att accelerera metabolismen och lättare bränna fett.
Recept på en grön juice för viktnedgång
Elisa Morales Lupayante

Granskad och godkänd av idrottspedagog och nutritionist Elisa Morales Lupayante.

Senaste uppdateringen: 26 augusti, 2022

Gröna juicer har blivit väldigt populära under de senare åren då det visar sig att de har flera fördelar för hälsan och att du kan använda dem för att gå ner i vikt. Vi ger dig receptet på en grön juice för viktnedgång.

Denna juice kombinerar egenskaperna hos frukter och grönsaker rika på antioxidanter och en rad olika näringsämnen som hjälper kroppen att fungera bättre. Dessa är äpple, gurka och ingefära – tre fördelaktiga ingredienser för kroppen om du enkelt vill gå ner i vikt.

Det är ingen mirakeldryck, men som ett komplement till en hälsosam livsstil, diet och träning kommer du bli förvånad över hur snabbt du lyckas gå ner i vikt.

Varför är en grön juice bra för att gå ner i vikt?

Den här gröna juicen kombinerar fördelarna med äpple, gurka och ingefära för att förbättra din viktminskningsdiet. Resultatet är en superdryck för fettförbränning som hjälper dig gå ner i vikt på mindre tid.

Äpple för att tappa vikt

Fördelar med äpple för att gå ner i vikt

Äpplet är en mycket hälsosam frukt som är lätt att inkludera i din diet. Tack vare dess höga nivåer av vitaminer, mineraler och en stor mängd fibrer hjälper äpple till att reglera din metabolism. Det innehåller också mycket lite natrium, kalorier och fett, vilket gör det väldigt fördelaktigt för din kropp.

Fibrerna gör att du snabbt känner dig mätt, och dess vitaminer och mineraler ger dig energi, vilket är nyckeln till att bränna fler kalorier under dagen. Utöver det hjälper äpplen dig att motverka vätskeretention, reglera det dåliga kolesterolet och ger dig många viktiga enzymer för att du mer effektivt ska kunna absorbera näringsämnen.

Fördelar med gurka för att gå ner i vikt

Gurka används flitigt i många dieter eftersom den har en renande effekt. Den innehåller få kalorier, inte något fett och består till 95% av vatten. Den har även vitaminer, mineraler och antioxidanter som är väldigt bra för hälsan.

100 gram gurka innehåller endast 20 kalorier. Den har också vitamin A, E, B6, C och mineraler som kalcium, fosfor, magnesium och järn, mm.

Då den har renande egenskaper kan gurka hjälpa dig att ta bort gifter och oönskade material från kroppen, samt motverka vätskeretention. Den är dessutom, precis som äpplen, ett väldigt mättande livsmedel som också hjälper matsmältningen.

Fördelar med ingefära för att gå ner i vikt

Ingefäran har många medicinska egenskaper och har under de senaste åren blivit populär över hela världen. Denna rot har främst använts för att motverka olika typer av sjukdomar, men den har även kommit att användas för att gå ner i vikt.

Ingefära hjälper till att aktivera metabolismen, förbättrar matsmältningen, motverkar svullen mage och minskar också kolesterolet.

Hur tillreder man denna juice för viktnedgång?

Nu när du känner till fördelarna med ingredienserna vet du att detta är en perfekt juice för viktnedgång. Det är väldigt enkelt att tillreda den och du kommer snart börja se resultat.

Ingredienser

grön dryck
 • 1 grönt äpple
 • 1 gurka
 • 1 tesked riven ingefära
 • 2 dl vatten

Instruktioner

grön juice
 • Steg 1. Skala gurkan
 • Steg 2. Skiva den sedan i bitar
 • Steg 3. Skala äpplet och skopa ur kärnan
 • Steg 4. Skiva äpplet i bitar
Recept på grön dryck
 • Steg 5. Lägg allt i mixern
 • Steg  6. Tillsätt ingefäran och vattnet
 • Steg 7. Mixa allt
 • Steg 8. Servera juicen färsk och drick direkt för att dra nytta av alla fördelar

Notera: För bästa resultat rekommenderas att du dricker denna juice för viktnedgång färsk på morgonen. Använda den inte som ett substitut för frukosten, utan försök dricka den 45 minuter innan.


Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.