Förbättra din cellulitbehandling med vatten

Tack vare kontrasten mellan kallt och varmt vatten vidgas blodkärlen och dras sedan samman, vilket hjälper musklerna att slappna av och minskar inflammation.
Förbättra din cellulitbehandling med vatten

Senaste uppdateringen: 23 januari, 2023

Idag finns det otaliga behandlingar för celluliter på marknaden, men för att verkligen göra dem effektiva måste de kombineras med en balanserad diet och en träningsrutin. I dagens artikel ska vi ge dig ytterligare en kompletterande kur för att förbättra effekterna från din cellulitbehandling: lite vatten och några minuter av din dag.

Alternerande temperaturer för cellulitbehandling

Om du har förmågan att ändra från väldigt kallt till väldigt varmt vatten hemma kan du dra nytta av de fantastiska fördelarna hos kontrasterande temperaturer. Denna behandling är känd som en skotsk dusch och används i span och center för hydroterapi.

Det varma vattnet hjälper till att vidga blodkärlen och främjar avslappning i muskler och leder.

I kontrast får det kalla vattnet blodkärlen att dra ihop sig, vilket minskar inflammation och förhindrar att vävnaden blir hängig.

Tack vare temperaturskillnaden kan du få följande resultat:

 • Förbättrad cirkulation
 • Tajtare hud
 • Hud som ser bättre ut
 • Snabbare ämnesomsättning

Utöver det får du utöver att bekämpa och förebygga celluliter även andra hälsosamma fördelar. Först av allt stärker du gradvis immunförsvaret, vilket hjälper dig att bättre anpassa dig till extrema klimat samtidigt som du uppnår en avslappnad känsla som är bra för nervsystemet.

Varm-källa

Hur gör du det?

De första gångerna kan det vara en chock att använda kallt vatten, så du kan börja med något varmare vatten och genomföra behandlingen under kortare tid. Till slut kommer din kropp dock anpassa sig så att det inte känns så kallt, och du kan till och med komma att njuta av det.

Du kan genomföra denna rensning på endast de platser där du har celluliter eller på hela kroppen.

Det är även hjälpsamt om rummet inte är för kallt, utan en bekväm rumstemperatur.

Proceduren ser ut som följande:

 • 1 minut av varmt vatten följt av 1 minut med kallt vatten
 • 2 minuter av varmt vatten följt av 2 minuter med kallt vatten
 • 1 minut av varmt vatten följt av 1 minut med kallt vatten
 • 2 minuter av varmt vatten följt av 2 minuter med kallt vatten
 • 3 minuter av varmt vatten följt av 3 minuter med kallt vatten

Det är viktigt att alltid avsluta med kallt vatten och att genomföra appliceringen från topp till tå, från utsidan inåt.

Benmuskler

Anti-cellulitlotion

Efter denna cellulitbehandling torkar du dig med en något grov handduk. Friktionen hjälper huden att återvända till normala och öppna porer.

Det är det bästa ögonblicket att applicera den kräm du vanligtvis använder för cellulitbehandling. Fördelarna lättare absorberas och dessutom får bättre effekt.

Om du inte har en specifik kräm kan du använda en vegetabilisk olja (mandel, oliv eller sesam) med några droppar eterisk björkolja.

Det är även nu du bör genomföra en massage med cirkelrörelser i fem minuter på mer intensiva cellulitområden. Du kan även genomföra massage med en avokadokärna.

Låt huden absorbera fukten och klä sedan på dig som vanligt.

Några avslutande tankar

Vi rekommenderar att genomföra denna enkla behandling en gång om dagen i två veckor om du vill uppnå snabbast möjliga resultat. Du kan sedan genomföra den varannan eller var tredje dag.

Dina resultat beror på tillräcklig kardiovaskulär träning minst två gånger per vecka. Samt att du följer en balanserad diet fri från skadliga livsmedel som vitt socker, salt, väteberikade fetter och oljor, raffinerat mjöl samt alkohol.

Vissa är genetiskt benägna att utveckla celluliter. Generellt orsakas de av dåliga vanor snarare än ett ont arv från mor eller mormor.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.


 • Myrer, J. W., Draper, D. O., & Durrant, E. (1994). Contrast therapy and intramuscular temperature in the human leg. Journal of Athletic Training.

 • Rawlings, A. V. (2006). Cellulite and its treatment. International Journal of Cosmetic Science. https://doi.org/10.1111/j.1467-2494.2006.00318.x


Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.