3 juicer som främjar god cirkulation i benen

Ananas är ett utmärkt vätskedrivande medel, vilket bidrar till att förbättra cirkulationen och förebygga blodproppar.
3 juicer som främjar god cirkulation i benen
Valeria Sabater

Skriven och verifierad av psykolog Valeria Sabater.

Senaste uppdateringen: 17 januari, 2023

Enligt Spanish Institute for Phlebology lider nästan 30% av den vuxna befolkningen idag av någon form av kronisk venös insufficiens. Detta kan leda till att fötterna till exempel känns trötta, svullnad i benen eller till och med åderbråck. Det är ett mycket vanligt problem. Hur kan du lindra detta obehag? Följande juicer kommer erbjuda dig enkel lindring om du har dålig cirkulation i benen.

Låt oss ta reda på vilka de är!

1. Juice med ananas, vattenmelon, körsbär och ingefära

Körsbärsjuice

Vilka ingredienser behöver du?

 • 2 skivor ananas
 • 1 skiva vattenmelon
 • 2 dl vatten
 • 10 körsbär
 • 1 msk riven, färsk ingefära

Hur gör du den?

Tro oss när vi säger att denna naturliga juice är lika läcker som den är hälsosam. Den innehåller helt naturliga ingredienser som bekämpar inflammation, främjar god cirkulation i benen och håller dig hydrerad.

Du ska också veta att både körsbär och ingefära bidrar till att minska smärta. Att äta en näve körsbär per dag hjälper dig så småningom att eliminera den tunga känslan och kramperna du får i benen.

Slutligen är denna juice bra att dricka direkt när du kommer hem från jobbet. Varför? Eftersom den är mycket hydrerande och kan fungera som en energidryck för att hålla dig igång efter en lång dag.

 • För att bereda den börjar du med att skära upp din ananas och vattenmelon. Ta bort kärnorna från körsbären. Lägg alla ingredienserna i din mixer. Under tiden kokar du vattnet och låter ingefäran dra i det i några minuter. När det är klart häller du det i mixern och kör tills du får en slät juice.
 • Denna juice serveras bäst kall. Den gör underverk för cirkulationen i benen.

2. Naturlig grapefrukt- och blåbärsjuice

Grapefruktjuice

Vilka ingredienser behöver du?

Hur gör du den?

Visst verkar den frestande? Det är den! När den bereds färsk innehåller denna naturliga juice massor av nyttiga vitaminer och mineraler för att förbättra cirkulationen i benen.

Grapefrukt är rik på C-vitamin och antioxidanter, som främjar god hjärthälsa. Och förbise inte fördelarna med blåbär. Om de finns tillgängliga i din lokala livsmedelsbutik eller på marknaden ska du inte tveka ett ögonblick att köpa dem. Försök att alltid ha några till hands.

Blåbär är rika på antocyaniner och proantocyanidiner, mörka pigment som bidrar till att stärka väggarna i venerna. Och än en gång kommer vi att inkludera lite ingefära till denna juice, vilket som du redan vet är bra för att minska inflammation och smärta.

 • För att göra denna juice behöver du en hel grapefrukt. Extrahera saften och värm den sedan tillsammans med ingefära och vatten till ett te. När det fått dra kör du det i mixern tillsammans med bären tills du får en slät juice. Även denna serveras bäst kall.
 • Prova att dricka denna juice ungefär en halvtimme före lunch. För att få de bästa fördelarna för din cirkulation bör du dricka den tre gånger i veckan. Redo att ge den en chans?

3. Juice med morot, ananas, selleri och persilja

Morotsjuice

Vilka ingredienser behöver du?

Hur gör du den?

Denna dryck är verkligen lätt att göra. Du får en naturlig juice som är näringsrik samt ett kraftfullt rengöringsmedel. Den ger din kropp de grundläggande ingredienserna som behövs för att rensa ut ohälsosamma gifter, och samtidigt stärka dina ådror och underlätta bättre cirkulation.

Glöm inte att inkludera persilja i detta recept. Varför? Persilja, den där naturliga örten som vanligtvis läggs på sidan av tallriken, är faktiskt ett viktig avgiftningsmedel. Det är också bra för att bekämpa inflammation och när det tas regelbundet förbättras din cirkulation i benen över tid.

 • För att göra denna juice sköljer du först alla dina ingredienser ordentligt. Sedan lägger du dem i mixern tillsammans med vattnet.
 • Kör tills allt är väl blandat – detta är särskilt viktigt vid beredning av denna juice eftersom persiljan kan ha en stark smak.
 • Med tanke på hur mycket energi denna juice ger är det en bra idé att dricka den till middagen. Den är jättegod och vi är säkra på att du kommer älska den.

För att avsluta det här inlägget rekommenderar vi att du dricker två av dessa juicer varje dag. De är uppfriskande och mycket lätta att göra. Och de kan komma väl till pass även av andra skäl, som till exempel för att pigga upp dig när du kommer hem efter en lång dag.

Prova att dricka en av dessa färska juicer och ta en avkopplande dusch. Avsluta alltid med att duscha benen med kallvatten några sekunder. Detta bidrar också till att förbättra din cirkulation i benen.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.