7 livsmedel som möjligtvis orsakar celluliter

Kom ihåg att de flesta av de livsmedel vi äter innehåller salt, och du bör därför inte överdriva med det om du vill undvika celluliter. Välj maträtter med aromatiska örter och citron istället.
7 livsmedel som möjligtvis orsakar celluliter

Senaste uppdateringen: 04 december, 2018

Du har säkert läst om huskurer för att behandla och minska celluliter, men du kanske inte vet vad som faktiskt orsakar dem? Kanske de naturliga behandlingar eller krämer du använder inte ger önskade resultat? I följande artikel berättar vi om de livsmedel som orsakar celluliter .

Vad orsakar celluliter?

Celluliter är något som drabbar många och uppkommer främst på rumpan och låren. Om du vill minska dessa “apelsinskal” bör du utöver att undvika tajta byxor och en stillasittande livsstil även undvika följande livsmedel:

Sötsaker

De är väldigt goda och vi vill inte leva utan dem, men för att minska celluliter behöver du minska intaget så mycket som möjligt, speciellt de som säljs i handeln. Sötsaker ökar nivån av fett i kroppen och förvärrar dina celluliter. Kakor, choklad och andra sötsaker är väldigt goda, men de är även rika på transfetter som är inflammatoriska.

Ett överdrivet intag av socker i te är också dåligt, speciellt om du använder raffinerat socker eftersom det inte omvandlas till energi utan ackumuleras i olika delar av kroppen, speciellt i benen, låren och magen. Byt ut sockret mot stevia eller honung, till exempel. Ät några bitar mörk choklad om du är sugen på något sött.

celluliter

Fett

Den mat vi nu för tiden vanligtvis äter innehåller fett som är väldigt skadligt för hälsan. Hamburgare, pizza, friterat, varmkorv, pommes och liknande är fiende nummer 1 för din kropp, och även för huden. Dessa rätter gör att du ackumulerar fett som sedan sätter sig som celluliter på låren och rumpan.

Du bör helt enkelt minska mängden friterade livsmedel du äter, både de du lagar hemma och de du köper i handeln. Undvik även laktosprodukter som margarin och smör.

Salt

Salt, och alla livsmedel som innehåller det, är fiender för din hälsa på olika sätt. De orsakar först och främst vätskeretention, något som bidrar till uppkomsten av celluliter. Det rekommenderas att du inte konsumerar mer än 1,5 gram per dag.

Försök att inte använda för mycket salt när du lagar mat. Använd istället örter och ha inte salt vid bordet. Minska även intaget av snacks som exempelvis chips och olika typer av ostar.

celluliter

Läskedrycker

Dessa drycker är dåliga för hälsan och huden rent generellt. Läskedrycker, speciellt Coca Cola, innehåller mycket socker och även kemiska produkter som inte är bra för kroppen. Vissa tror att det är ett bättre val att konsumera lightprodukter, men så är inte fallet. Försök att välja vatten istället. Om du tycker det är tråkigt kan du välja naturliga juicer eller avkok med örter.

Kaffe

Dess främsta komponent (koffein, som även finns i läskedrycker) kan vara skadlig för huden. Tänk dock på att detta endast gäller om du dricker det, för kaffesumpen och olivolja kan istället användas för att exfoliera huden och minska förekomsten av celluliter.

Det rekommenderas att du inte dricker mer än 2 till 3 koppar kaffe per dag, med väldigt lite socker, grädde eller mjölk.

celluliter

Raffinerat mjöl

Det finns i de flesta livsmedel vi äter dagligen: bröd, kakor, ris och pasta. Men raffinerat mjöl orsakar celluliter för att det är svårt för kroppen att smälta ordentligt. Om du inte kan leva utan bröd kan du istället välja fullkorn, och om du köper det i handeln bör du försöka välja grovt bröd med frön.

Såser och liknande

Majonnäs, senap och liknande tillbehör som ketchup är också fiender för din hud. Du kan tillreda dina egna istället där du använder mer naturliga örter och livsmedel. Köp inte lika mycket av de du hittar i affären.

celluliter

Istället för att använda inköpt ketchup kan du använda vanliga tomater till din pasta. Lägg inte majonnäs på allt du äter. Om du är väldigt fäst vid majonnäs, senap och ketchup kan du välja att tillreda dina egna. På naturapotek säljs ofta senapsfrön så att du kan tillreda ditt eget recept.


Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.