Hur du blir av med överflödigt salt i kroppen

Förutom att dricka mycket vatten kan du också äta persilja för att avgifta dina njurar. Njurarna är ansvariga för att filtrera bort överflödigt salt från blodet.

Salt är en av de vanligaste kryddorna i kök runt om i världen och det kännetecknas av den speciella smak det sätter på alla maträtter. Men genom åren har forskning visat att denna krydda kan ha flera allvarliga negativa effekter på människors hälsa, och det som är mest oroande är att många brukar äta alldeles för mycket av det.

Även om det är sant att din kropp behöver en viss mängd salt (natrium) för att fungera ordentligt betyder det inte att du ska konsumera det i överskott. I själva verket är experterna överens om att det är bättre att eliminera salt från din kost och få ditt dagliga natriumintag genom att äta andra typer av livsmedel.

Att äta för mycket salt kan med tiden leda till flera allvarliga hälsoproblem, som hjärtsjukdomar, stroke, med flera. Det är också en vanlig orsak till vätskeretention och svullnad. Lyckligtvis kan du gör dig av med den dåliga vanan att tillsätta för mycket salt i maten samt befria kroppen från överflödigt salt.

Hur du blir av med salt som ansamlats i kroppen

Salt

  • Drick mer vatten: Experter rekommenderar att du dricker 6-8 glas vatten om dagen, för även om detta kan verka ologiskt så stimulerar intag av vatten avlägsnandet av överflödig vätska som är kvar i kroppen, vilket i sin tur avlägsnar natrium via urinen. Denna enkla vana hjälper dig att avgifta kroppen, säkerställer att du inte blir uttorkad samt minskar svullnad.
  • Eliminera salt från din kost: Även om salt är en viktig ingrediens i varje recept för många bör du börja leta efter alternativ som kan sätta samma smak på maten. Du kan fortfarande använda små mängder salt, särskilt i hemlagad mat. Men ha i åtanke att det finns en stor mängd salt i charkuteriprodukter, konserver och soppor, frysta livsmedel och mycket annat. Istället för att välja dessa livsmedel bör du lägga till mer färska frukter och grönsaker i din kost eftersom dessa hjälper till att eliminera överflödigt salt från kroppen.
  • Byt ut salt mot andra kryddor: Att ta bort salt från din kost är lättare om du kan vänja sig vid att ersätta denna krydda med hälsosammare alternativ, som vitlök, färsk svartpeppar, curry, persilja, oregano och rosmarin.
  • Motionera: Du bör utföra någon form av motionsaktivitet varje dag som får dig att svettas. När du går, dansar, joggar, cyklar och till och med bastar avyttrar din kropp avfallsprodukter och överflödigt salt genom svettning. Kom ihåg att alltid ta med dig en flaska vatten till dina träningspass.

Använd persilja för att ta bort överflödigt salt från kroppen

Juice
Persilja är en ört som är känd för sin förmåga att hjälpa dig att rengöra njurarna och stimulera avlägsnandet av gifter genom urinen. Du vet förmodligen också att njurarna spelar en mycket viktig roll i avgiftningen av kroppen eftersom de är de organ som är ansvariga för att filtrera överflödigt salt från blodet tillsammans med andra giftiga ämnen vi får in i vårt system.

Hur kan persilja hjälpa dig?

För att dra nytta av persilja för rengöring av njurarna behöver du bara göra ett te på växten. Ta en näve hackade persiljeblad och lägg dem i en liter kokande vatten i 10 minuter. När teet är klart dricker du det på fastande mage. Häll allt överblivet te i en kanna och förvara i kylskåpet. Drick det flera gånger under dagen.

Och kom ihåg!

  • För att få största möjliga nytta av detta te är det viktigt att kombinera det med de övriga rekommendationerna ovan samt komma ihåg att dricka det ofta.
  • Förutom att avgifta kroppen och avlägsna överflödigt salt kan persiljete bekämpa vätskeretention, förebygga högt blodtryck samt hjälpa dig att gå ner i vikt. Naturligtvis är allt detta möjligt om, och endast om, du också har en hälsosam livsstil.
Kategorier: Nyttiga vanor Tags:
MER FÖR DIG