Naturliga sätt att minska högt blodtryck

När blodtrycket ökar kan vi lugna ner oss genom att ha några droppar lavendel i form av eterisk olja på en tygbit och andas in denna naturliga doft.

Doktorer anser att högt blodtryck är en ”tyst mördare” eftersom det har så många negativa effekter på kroppen. Inte tillräckligt med motion, dåliga matvanor och den allmänna livsstilen vi lever idag kan orsaka detta problem. Om du upplever högt blodtryck kan du testa dessa naturliga behandlingar för att minska på det. Lär dig mer i följande artikel.

Orsaker och symtom för högt blodtryck

Som vi nämnde ovan kan högt blodtryck vara resultatet av många olika orsaker. Att ha en stillasittande livsstil, att äta för mycket salt eller förbehandlad mat, att inte träna tillräckligt, kan alla leda till denna sjukdom. Men hormonförändringar, njur- eller hjärtsjukdom, användningen av vissa droger och preventivmedel och alkohol kan även förvärra tillståndet.

De vanligaste symtomen på högt blodtryck är huvudvärk, svårt att andas, rodnande ansikte, överflödigt svettande, hög puls, dålig syn och att du ser prickar (mörka flygande/virvlande objekt).

2-blood-pressuresvenska

Högt blodtryck är ett farligt tillstånd som kan orsaka stroke, hjärtattacker och njursjukdomar. Därför behöver vi vara säkra på att hålla det under kontroll och kolla vårt blodtryck en gång i veckan. Kom ihåg att det inte finns någon åldersgräns för när du kan drabbas av högt blodtryck, men det händer oftast de som är över 30. Blodtryck räknas för att se hur hårt hjärtat arbetar för att pumpa blod (systoliskt) och hur länge det vilar mellan varje slag (diastoliskt).

Naturliga behandlingar mot högt blodtryck

  • Lägg en hel citron i mixern (inkludera skalet och kärnorna) och ha i en näve persilja. Blanda väl och drick en liten kopp på morgonen, alltid på tom mage. Båda dessa ingredienser är naturliga behandlingar som hjälper till att få bort överflödig vätska (vilket kan orsaka högt blodtryck). Du kan även dricka citronjuice blandat med en kopp kallt vatten varje dag innan frukost.
  • Ät en skål havre varje dag med apelsinjuice, mjölk, yoghurt eller bara vatten. Denna vana kommer hjälpa dig att reglera inte bara blodtrycket utan också kolesterolet. Det innehåller mycket fiber, vilket förhindrar förstoppning.

4-lavendarsvenska

  • Lägg en näve olivblad i en kvarts vatten och koka upp det. Sila bort bladen och förvara i en glasbehållare. Drick upp till två koppar av detta om dagen.
  • Koka två graviolablad (även kallad soursop) och två apelsiner i vatten i tio minuter. Låt det sedan svalna. Sila bort bladen och drick upp till två koppar av detta te varje dag.
  • I en skål, lägg i en liten lök (hackad), sju vitlöksklyftor (hackade) och lite citronjuice. Häll på vatten tills alla ingredienser täcks och låt det stå över natten. På morgonen silar du bort allt och dricker vätskan det första du gör varje morgon på tom mage i nio dagar.
  • Blanda fem droppar lavendelolja, fem droppar mejramolja och 20ml jojobaolja. Massera detta långsamt på bröstet med cirkelrörelser.
  • Blanda en tesked citronjuice, lite åkerfräken samt björk- och fänkålsrot i en kopp vatten och koka upp i tre minuter. Låt det svalna och sila bort allt. Drick två koppar av detta varje dag.

6-lemonsvenska