13 utmärkta trick för snygga ögonfransar

Utöver att applicera maskara för att få slående ögonfransar är det även viktigt att använda produkter som stärker och förhindrar att de faller av.
13 utmärkta trick för snygga ögonfransar

Senaste uppdateringen: 26 augusti, 2022

De flesta kvinnor har inte de genetiska dragen för att få långa, snygga ögonfransar utan att genomgå behandlingar. I samband med detta har kosmetikaindustrin och skönhetsproffs strävat efter att ta fram behandlingar som låter kvinnor förlänga sina fransar på kort tid. Nackdelen är att de flesta av dessa är dyra. Dessutom kan de vara väldigt aggressiva i det långa loppet.

Skönhetstrick för snygga ögonfransar

De goda nyheterna är att det finns naturliga skönhetstrick som kan ge dig snygga ögonfransar utan att utsätta dem för starka kemikalier och utan att lägga alltför mycket pengar. De kan dock ta lite längre tid att ge resultat. I den här artikeln ska vi dela med oss av de 13 bästa skönhetstricken för dina fransar.

1. Ge dina ögonfransar mer volym på några sekunder

mascaraborste i bäbispuder

Om du vill få fylliga och snygga ögonfransar på några sekunder kan du applicera ett lager maskara på dem och sedan omedelbart strö lite babypuder eller talk över. Vänta på att blandningen ska torka och försegla sedan med ytterligare ett lager maskara.

2. Använd borsten i linje med den effekt du vill ha

person applicerar mascara

För att göra fransarna fylligare med maskaran ska du borsta horisontellt för att täcka alla fransar. Tvärtemot om du är ute efter en mer utdragen effekt ska du borsta vertikalt.

3. Använd en ögonfranskam

person använder en ögonfranskam

Du kan köpa ögonfranskammar i alla skönhetsbutiker. Att använda en ögonfranskam borde vara en grundläggande del i din skönhetsrutin, eftersom det är ett av de bästa verktygen för att se till att klumpar inte bildas mellan ögonfransarna.

4. Applicera kokosolja

kokosnöt och kokosolja

Daglig användning av kokosolja innan du går till sängs är ett utmärkt alternativ för att smörja, återfukta och stärka dina ögonfransar. Doppa till exempel en ren borste i produkten och se till att applicera ett tunt lager från rot till topp på fransarna.

5. Förläng livslängden på din maskara

mascara i vattenglas

När maskaran blir för tjock är det nästan omöjligt att få vackra och definierade ögonfransar. För att förlänga livslängden på din maskara och göra den mer flytande på bara några minuter kan du därför sätta behållaren i ett glas varmt vatten.

6. Använd två typer av maskara

Två olika sorters maskaraborstar

Om du vill ha definierade och snygga ögonfransar som är lätta att ta bort smink från kan du applicera två typer av maskara. Först applicerar du en standardmaskara, sedan en vattenfast maskara som ett andra lager.

7. Få fransarna att växa snabbare med grönt te

grönt te

En produkt som stimulerar naturlig tillväxt för ögonfransarna är grönt te. Det minimerar inte bara mängden fransar man tappar, utan skyddar dem även från aggressiva substanser i miljön, tack vare antioxidanterna i grönt te.

8. Späd ut maskaran

Späd ut maskara med sminkborttagare

Med det här tricket späder du ut maskaran för att inte klumpar ska bildas efter applicering. Tillsätt några droppar flytande sminkborttagare till maskaran och skaka sedan ordentligt.

9. Använd en sked

Kvinna använder sig av skedtricket för att applicera maskara

Om du lägger en sked bakom ögonfransarna får du ingen maskara på ögonlocken.

10. Böj ögonfransarna och applicera maskara samtidigt

person som använder en ögonfransböjare

Om du har ont om tid och vill ha snygga fransar kan du använda din ögonfransböjare och applicera din favoritmaskara innan du släpper dem med böjaren.

11. Värm ögonfransböjaren

Person värmer ögonfransböjaren med hårtork

Om dina fransar inte böjs tillräckligt kan du värma upp ögonfransböjaren med en hårtork. Efter det ska du se till att den inte är för varm innan du använder den på ögonfransarna. Som tidigare nämnts, se till att inte värma den för mycket!

12. Använd E-vitaminolja

Vitamin E i kapslar på sked

Att applicera ett tunt lager E-vitaminolja på fransarna varje dag främjar hälsosam tillväxt, minimerar de negativa effekterna från fria radikaler och stärker fransarna. Doppa en ren maskaraborste i vätskan och applicera på ögonfransarna varje kväll innan du går och lägger dig.

13. Använd olivolja som sminkborttagare

Olivolja i sked

Slutligen rekommenderar vi att använda olivolja som en alternativ sminkborttagare eftersom många av de kommersiella produkterna innehåller ohälsosamma kemikalier. Olivolja hjälper till exempel till att ta bort starka kosmetiska produkter, såsom maskara och eyeliner.

Kort sagt, om du följer alla dessa rekommendationer kommer du märka att du inte behöver mycket för att få de starka, voluminösa och snygga ögonfransar du alltid velat ha.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.