Naturliga kurer som effektivt lindrar gastrit

Naturliga kurer som effektivt lindrar gastrit

Senaste uppdateringen: 17 december, 2018

Gastrit är en inflammation i membranen runt magen och matstrupen, och denna inflammation kan orsakas av ett flertal saker som stress, infektion, läkemedel, alkoholkonsumtion, allergier, strålning samt matförgiftning. Idag ska vi berätta hur man lindrar gastrit naturligt.

De vanligaste symtomen för gastrit är:

  • Buksmärtor
  • Illamående
  • Diarré
  • Kräkningar
  • Brist på aptit

I denna artikel ska vi som sagt hjälpa dig att hitta det bästa sättet att lindra dessa matsmältningsproblem med hjälp av naturliga kurer.

Du bör göra några viktiga förändringar

För att effektivt behandla magproblem bör du göra några viktiga förändringar av din livsstil och självklart din diet. Det första du bör göra är att sluta konsumera mejeriprodukter, åtminstone tills din mage mår bättre.

Du bär även dricka mycket mer vatten – det rekommenderas vanligtvis att du dricker åtta glas om dagen – såväl som att höja ditt intag av vitamin E. Du lindrar illamående och kräkningar genom att äta rå ananas samt papayafrön.

Du bör noggrant planera ditt dagliga matintag eftersom det är rekommenderat att äta små portioner många gånger under dagen. Försök att undvika större måltider eftersom detta kan förvärra de jobbiga symtomen. Du bör eliminera eller i alla fall minska konsumtionen av syrliga livsmedel, pommes frites, flottig och kryddstark mat samt alkoholhaltiga drycker.

Om gastriten som har drabbat dig orsakas av problem med anemi är det bästa du kan göra att äta livsmedel som är rika på järn, och därigenom först behandla anemin innan du ger dig i kast med gastriten. Om problemet med gastrit orsakas av stress måste du hitta ett sätt att bättre hantera situationer som ger upphov till stress.

Naturliga kurer som lindrar gastrit

Bland de naturliga kurer som lindrar gastrit hittar vi en rad effektiva alternativ, som lakritsrot. Denna växt möjliggör för mag-tarmkanalen att läka och läker även magsår. Det mest effektiva sättet att genomföra behandlingen med denna produkt är att konsumera mellan 300 och 600 milligram en halvtimme innan du äter.

För att minska symptom som illamående, kräkningar, gaser och magsmärtor bör du äta kronärtskocka. Ingefära kan vara ytterligare ett alternativ eftersom den utöver att minska inflammation även läker sår som kan ha bildats. En annan viktig egenskap hos ingefära är att den är antibakteriell, vilket gör att den minskar illamående och hjälper till att främja smältningen av fett. Med andra ord är det en otroligt viktig bundsförvant för att bekämpa gastrit.

Om du vet att gastriten du lider av orsakas av bakterien Helicobacter pylori borde du få tag i växten Hydrastis canadensis, eftersom den inte bara behandlar inflammation utan även läker sår.

Ytterligare en naturlig kur som kan vara användbar är mentol, som extraheras från mynta. Den hjälper matsmältningen och läker sår, vilket är utmärkt för personer som ofta drabbas av jobbiga symtom från gastrit.

Som du kan se finns det många alternativa behandlingar att tillgå och med dessa kan du kännbart förbättra din hälsa.


Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.