Huskurer mot åderbråck

Åderbråck

Åderbråck kan utöver att vara oestetiska även bli smärtsamma. Därför vill vi idag rekommendera att du tar en titt på dessa huskurer mot åderbråck, då de kan hjälpa dig att sakta ner utvecklingen av dem och/eller lindra obehaget.

Undersök ditt familjeträd

Åderbråck är ett ärftligt, vaskulärt problem. Trots att vi inte känner till alla orsaker tror vissa experter att åderbråck beror på ett fel i en gen som reglerar venutveckling. Det kan även orsaka defekter i strukturen hos klaffar och vener eller, hos vissa, även minska antalet klaffar i venerna, vilket gör att de få som finns måste arbeta hårdare.

Om du har familjemedlemmar som lider av åderbråck löper du själv en något högre risk. Här kommer några råd för att förebygga dem.

Rör på dig

Trots att träning för sig själv inte kan förebygga åderbråck är läkare överens om att Tappa-vik1

Överflödig vikt betyder att du inte är tillräckligt aktiv, vilket i sin tur betyder att benmusklerna inte får arbeta lika mycket som de borde. Som ett resultat kan folk som lider av övervikt generellt sett inte pumpa blod från hjärtat till lemmarna lika effektivt som andra.

Vidare brukar blodkärlen hos överviktiga personer hålla mer blod eftersom de har mer spänningar i sina vener.

Ät en balanserad diet

Utöver att hjälpa dig bibehålla en bra vikt kan en balanserad diet även ge dig de näringsämnen som är nödvändiga i kampen mot åderbråck. Till exempel innehåller Vila-fötterna-OK

Korsa inte benen! Att sitta med benen korsade kan sakta ner blodflödet.

Vissa experter misstänker att utdragna Sov-ben-upphöjda

Sov med dina ben upphöjda! Om du har kroniskt inflammerade ben kan det hjälpa att lägga kuddar under benen när du sover.

Dessa typer av byxor görs från ett elastiskt material som sätter tryck på dina ben och kan därför vara till hjälp. Se dock till att du väljer ett par som inte sätter för mycket tryck på skrev eller midja, eftersom cirkulationen då kan försämras.