Hur man stimulerar en kvinnas bröstvårtor

Hur man stimulerar en kvinnas bröstvårtor

Senaste uppdateringen: 25 augusti, 2022

En kvinnas bröstvårtor är ett av hennes känsligaste områden. De ansågs länge inte viktiga inom sex, men man vet nu att man genom att stimulera bröstvårtorna kan uppnå en unikt behaglig upplevelse.

Bröstvårtorna har ett stort antal nervändar. Med rätt teknik kan det leda till stor upphetsning, m en på grund av en brist på kunskap eller enkla tabun är det många som väljer fel sätt och inte drar nytta av deras potential för att uppnå orgasm.

Vissa tror att de kan bita dem och trycka på dem som om de vore gummi, men de behöver hanteras varsamt och i enlighet med varje kvinnas personliga tycke.

I den här artikeln kommer vi därför dela med oss av en enkel guide för att stimulera dem.

Vad du borde veta innan du börjar

Som sagt består en kvinnas bröstvårtor av ett stort antal nervändar. Känsligheten kan variera beroende på kvinnans ålder, bröstvårtornas storlek samt formen på brösten och den hormonella aktiviteten. Trots det kan alla generellt stimulera dem för att skapa oändlig njutning under sex.

Det är dock först och främst viktigt att man förstår att de, oavsett vilken teknik man använder, måste hanteras varsamt. Det beror förstås på varje kvinnas preferenser, men en brysk teknik rekommenderas inte. Det kan istället göra upplevelsen smärtsam och traumatisk.

Att stimulera en kvinnas bröstvårtor kan leda till stor upphetsning. Faktum är att det även främjar smörjning av vaginan. Genom att röra dem, kyssa dem och smeka dem på rätt sätt kan många kvinnor därför uppnå kraftiga orgasmer.

Råd för att stimulera en kvinnas bröstvårtor

Det finns många kvinnor som inte har fått uppleva hur det är att få bröstvårtorna stimulerade på ett bra sätt.Följande råd är därför inte bara användbart för män, utan är även ett bra redskap för kvinnor.

Börja försiktigt

Tips för att stimulera en kvinnas bröstvårtor

Att röra försiktigt med fingrarna eller tungan är det som ofta föredras. Dessa små rörelser utlöser starka känslor som progressivt ökar kvinnans upphetsning.

Långsamma cirklar

Långsamma cirkulära rörelser är perfekt för att kvinnan ska bli upphetsad.

 • Börja genom att röra toppen på bröstvårtan med cirkulära rörelser, och fortsätt sedan runt resten av området som om du ritade cirklar.

Tungan och läpparna

Par som skrattar

För många kvinnor är oral stimulans betydligt mer njutbart, men det beror på personlig preferens. Det är dock viktigt att man vet hur man gör det, för i annat fall kan det vara smärtsamt eller obekvämt.

 • Du kan börja med att andas varmt. Placera munnen nära bröstvårtan och blås varm luft på den utan att röra vid den.
 • Använd tungspetsen för att göra cirkulära rörelser.
 • Du kan kyssa eller slicka, men alltid varsamt.
 • När munnen har mer kontakt med bröstvårtan kan du suga och även bita, men alltid väldigt försiktigt.
 • Kommunicera ordentligt med din partner, för det är inte varje kvinna som tycker om allt, och det kan annars bli obekvämt.

Massage

Massage är bra för att stimulera brösten. Det kan göras varsamt, och ibland lite hårdare, med eller utan oljor.

 • Placera tummen på toppen av bröstvårtan och gör cirkulära rörelser runt vårtgården.
 • Att använda krämer eller oljor kan leda till en mer njutbar upplevelse.
 • Om du vill massera med tungan lägger du händerna på bröstet så att de först gör bröstvårtan fastare.

Prova med olika ytor

Kvinna som ligger i sängen

Det “vanliga” kan ibland bli tråkigt när det blir rutin. I det fallet kan du prova med olika ytor, vilket kan vara väldigt stimulerande.

 • Prova med att täcka tungan med ett silkeslent eller grovt material. När du sedan rör den över bröstvårtorna aktiverar det nerverna på ett intressant sätt.
 • Införskaffa en massageapparat för bröstvårtorna (du kan köpa dem i sexaffärer).
 • Använd andra sexleksaker som kan vara till fördel för bröstvårtorna.

Som du kan se är det inte komplicerat att stimulera bröstvårtorna. Du behöver bara träna och tänka på att det är ett område som kräver att man är varsam.

Det är också viktigt att man har bra sexuell kommunikation med sin partner så att upplevelsen inte blir obehaglig.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.