7 Hälsosamma Fördelar med Kyssar

maj 22, 2015

Det finns olika typer av kyssar och du kan visa mycket känslor med dem. Men oavsett varför vi tar emot eller ger kyssar är hälsofördelarna med kyssar väldigt intressanta, och vi kommer att lära oss mer om dem här nedan. 

Sänker Blodtrycket

Då du ger eller tar emot passionerade kyssar, accelereras din hjärtrytm, vilket bidrar till att blodkärlen vidgas och blodet kan enklare nå alla din kropps organ, vilket sänker ditt blodtryck till normala nivåer, vilket är en stor fördel för personer med hypertoni.

Reducera Mensvärk och Huvudvärk

Experter anser att kyssar kan minska din huvudvärk och mensvärk. Anledningen till detta är den vidgande effekten i dina blodkärl som detta producerar, p.g.a. lustkänslorna som uppkommer då du ger eller tar emot kyssar.

Motverkar Karies

Det är oundvikligt att ett utbyte av saliv uppkommer då man kysser, vilket i sin tur ökar i volym så länge kyssen varar. Detta är anledningen till att den eliminerar plack på tänderna, vilket är huvudorsaken bakom karies.

Kyssar Ger Lycka

En kyss har förmågan till att öka produktionen av hormoner som orsakar lycka. Bland dessa finns: dopamin, serotonin och oxytocin. Då nivån av dessa hormoner ökar, kommer en känsla av lycka att sprida sig i din kropp.

Kyssar Bränner Kalorier

Att kyssas är väldigt bra för att bränna överskottskalorier, eftersom du med varje passionerad kyss kan bränna mellan 8 till 16 kalorier.

Kyssar Förbättrar Ditt Självförtroende

Att ge och ta emot kyssar kan förbättra människors självkänsla med upp till hundra procent eftersom de känner sig behövda och åtråvärda. Detta är väldigt viktigt för alla, oavsett ålder eller kön.

Kyssar som Ett Bevis på Kärlek

En kyss är det bästa sättet för att få reda på om din äkta hälft verkligen kan skapa dessa känslor i dig. Med bara en enda kyss kan du försäkra dig om de känslor som denna person kan orsaka.

Men Kramar då?

Kramar

 

Kramar har andra fördelar än de kyssar ger. Kramar har förmågan att ge betydligt mer effektiv hjälp till dem som lider av högt blodtryck, eftersom deras fördelaktiga effekt sänker dessa nivåer snabbare.

Kramar har även den fantastiska förmågan att öka hormonproduktionen som avger oxytocin, som ger dig en stor känsla av glädje och välbehag.

MER FÖR DIG