6 tips för att tillfredsställa en kvinna

Att tillfredsställa en kvinna är mer än bara sex: det innebär en fysisk och känslomässig koppling. Hon behöver känna sig bekväm och trygg, och det är inte bara vem som helst som kan ge henne det.
6 tips för att tillfredsställa en kvinna
Bernardo Peña

Skriven och verifierad av psykolog Bernardo Peña.

Senaste uppdateringen: 20 januari, 2023

Romantiska relationer börjar med idealisering. I denna fas leker sinnet med tanken på hur relationen kan vara. Det är så vi blir kära – och det behöver näring från sexuell tillfredsställelse för att man ska kunna skapa ett stabilt förhållande. Men att tillfredsställa en kvinna i sängen är inte ett lätt jobb

När det gäller sexuell tillfredsställelse är kultur, ideologi och social livsstil alla påverkande faktorer att tänka på. En kvinna som har förutfattade meningar och lärt sig fördomar om kön kommer vara mer sexuellt reserverad.

Vad är sexuell tillfredsställelse?

Sexuell tillfredsställelse är den uppfattning och värdering en person har angående sitt sexliv. Det inkluderar sexuella möten, typ av sex och kommunikationen med den partner man har sex med.

 • För att en kvinna ska kunna känna sig ledig i sängen måste hon acceptera sig själv, släppa sina osäkerheter och helt enkelt njuta av stunden.
 • Utan hennes godkännande kan du följa alla tips till punkt och pricka, men du kommer inte komma långt.

Hur kan du tillfredsställa en kvinna?

1. Hon behöver vara lubricerad innan sex

Att tillfredsställa en kvinna sitter både i kroppslig och känslomässig intimitet

Det är viktigt att komma ihåg att det tar längre tid för kvinnor att komma i stämning. Ett av mäns vanligaste misstag är att falla för desperationen att bara tränga in. Snarare bör män fokusera mer på att stimulera de erogena zonerna.

Hur länge? Att spika förspelet sitter i kvinnans ålder, nivån av åtrå och banden er emellan.

Vaginan behöver verkligen vara lubricerad innan stimulering. Ni kan använda speciellt glidmedel eller även bara saliv. Om hon fortfarande är torr är det ännu inte dags att börja.

2. Inte varje kvinna får orgasm eller utlösning

Media har lyckats skapa en bild av att både män och kvinnor får orgasm mycket oftare än de faktiskt får. Ofta får dock inte kvinnor orgasm och det är inte lätt för många män att tillfredsställa en kvinna i sängen.

Det finns tvärtom också många kvinnor som får orgasm, men obemärkt. Det är helt normalt att upptäcka några droppar eller en ogenomskinlig vätska liknande sperma.

I vissa fall, om förväntningarna på orgasm är för höga, kan det dämpa upphetsningen. Höga förväntningar resulterar bara i att kvinnan upplever en känsla av svek och att mannen upplever en känsla av att inte vara tillräckligt bra.

3. Samtidig klimax

Det är inte det viktigaste att nå samtidig klimax

Att nå samtidig klimax är idealiskt. Men ta det inte för allvarligt, för lägger man för mycket fokus på det och inte lyckas känns det bara frustrerande.

Du kommer kritisera varje rörelse du gör och inte njuta av någon av dem. Tänk på att huvudtanken är inte att alltid få orgasm samtidigt, utan att njuta av akten tillsammans.

4. Multipla orgasmer

Kvinnor kan fortsätta även efter att ha fått orgasm. Vissa kvinnor kan dock behöva en paus på mellan 1 till 30 minuter.

Behöver hon en paus ska du veta att hennes andra orgasm kommer komma fortare. Men det finns inte någon gräns, och det finns en möjlighet att få orgasm på orgasm.

Generellt uppstår multipla orgasmer i zonen mellan klitoris och G-punkten.

 • Ett sätt att framkalla dem är oavbruten stimulering.
 • Du måste vänta tills den första orgasmen avslutas innan du kan börja med nästa.
 • Det är här det är som mest viktigt att stimulansen är oavbruten och intensiv.

5. Orgasmisk förmåga

Orgasmisk förmåga

Det är självklart att all kvinnor är olika och det gör inte någon till en dålig älskare. Så, medan det finns vissa kvinnor som kan ha orgasmer på löpande band finns det andra som har problem med att ha en endaste en.

Det finns dock sätt att höja antalet. Ta en titt på följande steg:

 • Ha tålamod: antalet orgasmer kommer öka för varje gång.
 • Var uppmärksam på hennes gränser: det finns kvinnor som verkligen inte behöver mer än en orgasm för att känna sig tillfredsställda.
 • Skapa en koppling mellan tillgivenhet och nöje. Med andra ord, i stunden när hon börjar komma, överös henne med smekningar, kyssar och ord som får henne att känna sig varm även inombords.
 • Känn henne: prova nya tillvägagångssätt och var uppmärksam på hur hon reagerar. Om hon reagerar positivt kan du göra på samma sätt igen.

6. Du behöver inte tävla för att tillfredsställa en kvinna

Konkurrensen mellan män verkar kontraproduktivt på sex.

Med andra ord, maskuliniteten gör att vi vill vara den bästa mannen i hennes liv. Det kan leda till rädsla och frustration – något som inte går obemärkt förbi under sexakten.

Men kvinnor påverkas av många olika faktorer när de väljer den kille som verkligen kan uppfylla dem. Deras val innefattar att beakta både emotionella och sociala aspekter.

För att tillfredsställa en kvinna behöver hon känna att personen som tillfredsställer henne i sängen även är personen som stödjer henne i livet.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.


 • Brody S, Weiss P. Simultaneous penile-vaginal intercourse orgasm is associated with satisfaction (sexual, life, partnership, and mental health). J Sex Med. 2011 Mar;8(3):734-41.
 • Estupinyá P. Una aventura de sexo y ciencia: Una mirada a la investigación científica de la sexualidad humana y sus sorprendentes resultados. ¿Cómo ves?. 2013;15(180): 10-14.
 • Mallory AB. Dimensions of couples’ sexual communication, relationship satisfaction, and sexual satisfaction: A meta-analysis. J Fam Psychol. 2022 Apr;36(3):358-371.
 • Pujols Y, Seal BN, Meston CM. The association between sexual satisfaction and body image in women. J Sex Med. 2010 Feb;7(2 Pt 2):905-16.
 • Rausch D, Rettenberger M. Predictors of Sexual Satisfaction in Women: A Systematic Review. Sex Med Rev. 2021 Jul;9(3):365-380.
 • Shahhosseini Z, Gardeshi ZH, Pourasghar M, Salehi F. A review of affecting factors on sexual satisfaction in women. Mater Sociomed. 2014 Dec;26(6):378-81.
 • Wongsomboon V, Burleson MH, Webster GD. Women’s Orgasm and Sexual Satisfaction in Committed Sex and Casual Sex: Relationship Between Sociosexuality and Sexual Outcomes in Different Sexual Contexts. J Sex Res. 2020 Mar-Apr;57(3):285-295.

Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.