Flirtande: hur man attraherar en man

Förförelsens konst är inte ett nytt koncept. Sedan uråldriga tider har attraktion börjat med en enkel blick mellan två personer.
Flirtande: hur man attraherar en man

Senaste uppdateringen: 21 oktober, 2018

När det kommer till flirtande är det värt att använda alla medel man har tillgång till… och varför inte bryta mot några av reglerna? Dagarna när en kvinna skulle vänta  på att uppvaktas är sedan länge förbi, och nu kan vem som helst ta första steget.

I den här artikeln ska vi inte bara fokusera på de små sakerna, såsom hur du ser ut. Istället ska vi lägga fokus vid vad som sällan gör att du får blickar.

Men vad är det som attraherar en man? Först måste vi ta en titt på grundläggande psykologi och sociala tekniker som aldrig misslyckas.

Flirtande – hur attraherar man en man?

Att förföra en man kräver först och främst att man känner sig själv. Det handlar om att veta vem man är och känna sig säker i det. Du måste förmedla självsäkerhet oavsett hur du ser ut fysiskt. Nyckeln är att följa dessa steg:

  • Uppmuntra honom inte bara att vara intresserad av dig utan att vilja ha dig.
  • Bli personen han kan lita på.
  • Skicka signaler med en antydan av tvetydighet.
  • Skapa en illusion av att andra vill ha dig.
  • Få honom att tro att han behöver dig.

När det kommer till flirtande kan inget slå femininitet – en kvinna med drag av förståelse, ärlig sårbarhet och självständighet fångar ofta mäns ögon. Otvivelaktigt kommer det väcka nyfikenhet hos en man.

Låt oss analysera det i mer detalj:

1. Intresse

Skapa ett intresse

Det första du måste fråga dig själv är: vad kan få dig att verka sårbar för personen? Analysera vad som förändras i ditt kroppsspråk och dina rörelser. Det är bra att le och se bekväm ut (även om det bara är på låtsas). Under inga omständigheter ska du låta honom se att du är nervös genom att leka med håret, bita dig i läppen eller stamma när du talar.

Var energisk och kreativ när du kliver in i en konversation. Det kommer göra dig mer självsäker och väcka hans intresse.

2. Tillit

Nyckeln är att närma sig subtilt, för om du är för direkt löper du risken att uppmuntra visst motstånd. Förförelse ska ske gradvis så att mannen inte omedelbart märker av din närvaro. Du kan påbörja ett närmande genom en tredje part, men ditt beteende måste vara neutralt. Det är alltid bättre att ge mannen chansen att tala så att du kan analysera dina styrkor, svagheter och chanser.

Inom flirtande och förförelsens konst är vinnaren den som håller huvudet kallt, för om du låter dina känslor vägleda dig kommer du förlora kontrollen över situationen.

3. Tvetydighet

Var tvetydig

Nästa steg är att dra uppmärksamhet till dig. Hur gör man det? Det handlar om att ge motsägande signaler som ger upphov till tvivel. Alltså: var varsam och intelligent, men samtidigt inte rädd att visa upp vissa svagheter. Det kommer göra honom förvirrad och intresserad av mystiken.

Tänk på följande liknelse: reklam för en produkt visar dig alla fördelar och gör produkten så oemotståndlig att du vill prova den så snart som möjligt.

I relationer fungerar det på samma sätt, och det är där fantasin kommer in i bilden. Det faktum att du inte “ger det ett försök” – metaforiskt talat – gör dig till en utmatning. Då sätter en tävlingsinriktad instinkt att få dig igång.

Det är viktigt att komma ihåg att du inte borde känna dig säker på att han är attraherad av dig förrän han visar att han gillar ditt fysiska sällskap, men att han även känner av din frånvaro.

Ditt sätt att klä dig och sättet dina läppar ser ut försäkrar att han vänder sig om för att se dig. Men ditt mål är att fånga hans sinne, att se att det finns mer bakom din outfit.

För att uppnå det måste du nyttja ointresse och osäkerhet. Det betyder att du inte ska vara för blyg eller för kall: blanda båda för att fånga honom.

4. Avund

Varför vill vi ha vad andra har? Det finns något inom psykologin som kallas “missing piece syndrome” (biten som saknas-syndrom) som kan förklara varför du vill ha vad du inte har. Det gäller inte bara kärlek; vi ser det även i vardagen. Vi känner pressen när någon uppnår något vi inte har gjort.

Det är en missnöjdhet som hindrar oss från att gå framåt och får oss att oroa oss. En kvinna som andra undviker väcker inte intresse.

Du måste visa upp dig som någon åtråvärd så att mannen tror att andra män är ute efter dig. Det kommer automatiskt öka ditt värde och leda till att han gör vad som krävs för att få dig.

5. Behov

Visa din bästa sida

En nöjd person kommer vara svår att förföra. Du måste få honom att tro att han behöver dig. Det finns många kvinnor där ute som, direkt eller indirekt, är dina konkurrenter.

Nu måste du börja visa dina bästa egenskaper och projicera en bild av överlägsenhet. Du kan börja med att beröra känsliga ämnen: berättelser från det förflutna som visar att du är bättre än andra kvinnor.

Det bästa du kan göra är att vara både ärlig och självsäker, så att han upptäcker att du är någon han kan lita på och känna sig sårbar med.

Det är ett sätt att ta ett steg bortom vänskap. Om du avtäcker ett sår kommer ångesten som fyller det tomrummet visa honom att du är den som kan uppfylla hans behov. Chansen att fylla ett tomrum är en svaghet som ofta används för att förföra.

Var charmerande men subtil. Invadera inte hans utrymme. Låt honom leta reda på dig. Om du är för inkräktande kommer han bara fly sin väg.

Du måste se till att han känner sig fridfull och bekväm när han är med dig, men även att han saknar dig när du inte är där.

Så är du redo att haffa honom med skickligt flirtande?


Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.