Åtta vanliga misstag män begår vid sex

Åtta vanliga misstag män begår vid sex

Senaste uppdateringen: 10 februari, 2022

Låt oss tala klarspråk här. Sanningen är att kvinnor älskar att ha sex lika mycket, om inte mer, än män. Naturligtvis kan vi bara njuta fullt ut när vår sexpartner gör bra ifrån sig och ger oss möjligheten. Tyvärr är så inte alltid fallet; trots att många män anser sig vara bättre i sängen än de egentligen är har vi det sista ordet, och många av oss upplever misstag män begår vid sex.

Idag talas det mer öppet om sex bland både par och vänner, vilket är varför det är vanligt att höra en man berätta för sin kollega vad som gör honom till en “expert” på ämnet. Ändå förblir ofta kvinnor otillfredsställda och om sanningen ska fram märker män sällan av det då många av oss kvinnor har en tendens att vara diskreta och lite “snälla” för att skona deras känslor.

Kommunikation spelar en mycket viktig roll när det gäller preferenser, fantasier och önskemål i relationer. Många par misslyckas dock ofta med detta på grund av många myter, kulturella trender samt misstag som leder män till att tro att de är bra i sängen medan deras partner i själva verket inte njuter fullt ut.

I den här artikeln kommer vi att dela några av de vanligaste misstagen män gör vid sex – främst för män som kanske tror att de är bättre i sängen än de i själva verket är.

Snälla, smek på rätt sätt eller inte alls

En klitoris är mycket mer komplicerad än en penis, men det råder ingen tvekan om att det är en av våra känsligaste punkter när det kommer till sex. Män i allmänhet borde vara mer försiktiga när de vidrör en klitoris eftersom det är en mycket känslig del av kroppen som man behöver veta hur man ska stimulera ordentligt.

De flesta män brukar vara för hårdhänta när de vidrör denna del utan att inse att detta helt enkelt “blockerar” den njutning vi vill känna.

Lär er att leka med våra bröst

De flesta av oss älskar att ni rör våra bröst , då det är en av de känsligaste delarna av kroppen. Men en del rör vid dem på ett ganska hårdhänt sätt (som om de vore bollar), och vet ni vad – återigen blockeras njutningen vi vill känna. Det är sant att passion gör oss tokiga och allt det där… men ta det lite lugnare.

Obs! Det handlar inte om kvantitet, utan kvalitet

Detta är ytterligare ett av de stora misstagen män gör eftersom de flesta värderar kvantitet framför kvalitet. Detta eftersom de associerar förmågan att kunna få mer än en orgasm med ungdom och manlighet. Det råder ingen tvekan om att män är tävlingsinriktade i varje bemärkelse, särskilt om det har att göra med nära relationer, vilket är förklaringen till att män har en tendens att skryta om sina bedrifter.

Siffror är mycket viktiga för dem eftersom de kan mätas och jämföras, vilket får dem att må bättre. De är dock omedvetna om det faktum att kvaliteten är mycket viktigare för kvinnor.

Ni ägnar inte tillräckligt med tid till förspel

Kära män: penetration är inte det enda vi njuter av, så förvänta er inte att vi ska känna oss tillfredsställda om det är allt ni gör. Våra kroppar är täckta av känsliga punkter redo att utforskas, så ni kan vara säkra på att om ni inte utforskar dem kommer vi inte bli tillfredsställda.

Misstag vid sex: överdriv inte “smiskandet”

En dask vid passionens topp är inte dåligt och kan även hetsa upp vissa sexuellt. Men dask efter dask, som om du agar bakdelen, är att passera gränsen och inte längre något bra.

Viskningar gör sexet bättre

När vi har sex finns det inget bättre än ett, “Jag älskar dig”, eller valfritt antal vackra ord. Men ni rycks nästan alltid med i grövre och köttsligare sex. Säg inte, “Tycker du om det?” eller “Gör jag rätt?”, och så vidare… Skippa det där och tråka inte ut oss. Sluta oroa dig kring om vi gillar det och du kommer sannolikt att lista ut det ändå.

Bit inte i våra öron

Hur kan ditt dregel på örat vara erotiskt? Det är sant att örat ofta kan vara en känslig del av kroppen, men snälla… överdriv inte. Ett lätt slick med tungan är välkommet, men ingen kommer njuta av att någon praktiskt taget sliter av ens öron och dränker dem i saliv.

Sug inte på våra stortår

Vad är detta för en konstig fetisch?! De flesta av oss njuter inte av detta, och då känns det bara konstigt. För många finns det inget som är mer avtändande än fötter.

Vilka är dina erfarenheter? Vill du lägga till några misstag män begår vid sex till den här listan?


Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.