Så gör du för att ge henne orgasm

Kvinnors sexualitet har länge varit någonting man inte pratar om. Fördomar och brist på information är huvudorsakerna till varför kvinnor inte får orgasm.
Så gör du för att ge henne orgasm
Isbelia Esther Farías López

Skriven och verifierad av filosofen Isbelia Esther Farías López.

Senaste uppdateringen: 09 augusti, 2022

En kvinnas orgasm kan uppfattas som mystisk och svåruppnåelig. Vet du hur du gör för att ge henne orgasm?

Vet du vad det grekiska ordet kletoris betyder? Det betyder: litet berg. Det vi kallar får klitoris härstammar från grekiskan, och är en del av könsorganet som kan ge massiv njutning till en kvinna.

I klitoris finns hundratals nervändar och blodkärl som inte är sammankopplade med urinsystemet.

Men det innebär inte att kvinnor endast kan nå orgasm genom att stimulera klitoris. Hela kvinnans kropp spelar faktiskt en roll i processen.

Att få en kvinna att uppnå orgasm innefattar att ge henne smekningar, kyssar och massage innan vaginal penetration.

Definition av den kvinnliga orgasmen

Beröring av hela kvinnokroppen kan ge henne orgasm

I medicinska termer definieras orgasm som en sexuell respons av explosiv urladdning av neuromuskulär spänning.

Många är under uppfattningen att orgasmer kommer från genital stimulering, men man kan även få orgasm från icke-genital stimulering.

Hur du gör för att ge henne orgasm

Vad du först behöver veta är att varje kvinna är annorlunda. Det finns vissa kvinnor som tycker om att testa nya saker, och det finns vissa som inte tycker om att gå utanför sin bekvämlighetszon.

Så vad det betyder är att det kan fungera lika bra att närma sig mjukt och försiktigt som att närma sig med intensitet, beroende på situationen. Det finns två sätt du kan närma dig på:

 • Direkt: direkt tryck mot könet.
 • Indirekt: lek runt lite och massera olika delar av kroppen.

Vi rekommenderar en kombination av båda. Både kvinnan och hennes partner bör utforska och lära känna hennes kropp, för det är det enda sättet att lista ut vilka tekniker, positioner och vilken intensitetsnivå som fungerar bäst.

Vi vill också påpeka att kvinnor kan behöva glidmedel för att undvika obehag och andra oönskade konsekvenser. För extra glideffekt kan saliv eller speciella glidmedel vara bra alternativ.

Försök undvika olja eftersom det kan skada kondomer i latex.

Använd hjärnans krafter för att ge henne orgasm

Ge henne orgasm med fantasier

Många är rädda för att leka runt och använda det indirekta tillvägagångssättet, men de känner då inte till att hjärnan också är ett sexuellt organ.

Erotiska fantasier kan bära dig till sexuella höjder.

Metaforiskt betyder det att hjärnan omvandlar sig till en erogen zon där orden blir till flinka fingrar.

Hur kan det stämma? Amygdala stimuleras, vilket är en del av hjärnan där rädslor, känslor och tillfredsställelse finns. Så det visar sig att ljuva viskningar är ett måste när du vill ge henne orgasm.

Vad är det som händer när en kvinna är upphetsad?

När kvinnan kommer in i stadiet av upphetsning pumpar blod igenom de erektila vävnaderna.

Det gör så att svällkroppsvävnaderna ökar i storlek, och klitoris och inre och yttre blygdläpparna hårdnar och sväller och hennes kön och slida lubricerar området.

Under denna process transporterar blodet kemiska substanser till hjärnan, vilka sänder ut njutningskänslorna.

Hur vet du då när en kvinna når orgasm? Musklerna i bäckenbotten dras ihop, vilket resulterar i ofrivilliga sammandragningar, samtidigt som hjärtslag, andning och blodtryck ökar.

I detta ögonblick släpps tusentals med hormoner och kemiska substanser ut i blodflödet. I motsats till män kan kvinnor fortfarande bli stimulerade efter orgasm och uppleva multipla orgasmer. 

Grundläggande tricks för att ge henne orgasm

Glöm inte förspelet för att ge henne orgasm

Det finns några enkla saker att tänka på när du vill ge din kvinna orgasm.

 • Glöm aldrig bort förspelet. Du kan aldrig smeka för mycket och ditt mål bör vara att se hur olika områden ger olika reaktioner av olika typer av stimulering.
 • Bryt rutinen. Att bara byta plats eller miljö där ni har sex kan blåsa liv i passionen.
 • Erotiska leksaker är en bra idé för att utforska kroppen under sexakten.
 • Använd glidmedel för att underlätta penetration.
 • Vad fantiserar din partner om? Är det någonting du skulle kunna uppfylla? Det är viktigt att prata om.

Så för att ge henne orgasm handlar det om att utforska och inte bara att dyka rätt ner på könsorganet. Upptäck och vidrör hela hennes kropp, från fötterna till huvudet, för att öka blodflödet och känsligheten.

Knepet är att börja långsamt och öka takten allteftersom.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.


 • Uribe Arcila, J. F., Quintero Tobón, M. T., & Gómez Gómez, M. (2015). Orgasmo femenino: Definición y fingimiento. Urologia Colombiana. https://doi.org/10.1016/j.uroco.2015.03.001
 • Valdés, M., Sapién, J., & Córdoba, D. (2004). Significados de satisfacción sexual en hombres y mujeres de la zona metropolitana. Psicología y Ciencia Social.
 • Guillem Salazar, F., & Pons Salvador, G. (2000). El orgasmo femenino, ¿adaptación o subproducto de la evolución? Gazeta de Antropología. https://doi.org/10.1111/j.1442-2042.2009.02405.x
 • Navarro Abal, Y., & Torrico Linares, E. (2005). Trastorno orgásmico femenino. FUENTE: PSIQUIATRÍA NOTICIAS.

Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.