Få ditt hår att glänsa; 9 naturliga tips

Få ditt hår att glänsa; 9 naturliga tips

Senaste uppdateringen: 25 augusti, 2022

Om du vill få ditt hår att glänsa och ha det friskt och vackert varje dag, fortsätt då att läsa för denna artikel är för dig.

Många faktorer som klimat, användningen av plattänger och hårfönar kan skada håret och orsaka torrhet. Marknaden erbjuder olika produkter för att återställa de skador som orsakats av dessa faktorer. Många av dessa produkter fungerar perfekt men tenderar nästan alltid att kosta stora summor pengar. Vill du lära dig om några naturliga och ekonomiska alternativ för att återställa glans och vitalitet till ditt hår?

Få ditt hår att glänsa med en ölbehandling

För att återge en naturlig lyster till ditt hår när det blivit risigt är det ett bra alternativ att använda öl.

Vad du behöver göra är att låta ölen stå i solen en timme eller så länge det krävs för bubblorna att försvinna. När så skett applicerar du ölen i nytvättat hår. Låt verka i 20 minuter och ta bort med kallt vatten och hårbalsam för att få ditt hår att glänsa.

Vinägerbehandling

Äppelcidervinäger
Detta enkla recept kommer att bidra till att undanröja rester av kemikalier i håret och kan i det långa loppet påverka dess vitalitet och lyster. För detta, ta hälften vinäger och hälften vatten. Använd detta som en slutlig sköljning efter att du tvättat håret, låt verka i 2 eller 3 minuter och ta sedan bort med vatten.

Honungsbehandling

Honung har många fördelar för kroppen, huden och håret. Dess förmåga att mjuka upp håret och ge det en naturlig lyster visar nästan omedelbara resultat.

Vad du behöver göra är att blanda 3 matskedar honung med lite varmt vatten. Applicera sedan i hela håret och hårbotten och låt verka i 20 minuter. Efter det sköljer du med rikligt med vatten. Upprepa samma behandling en gång i veckan.

Citronsaftbehandling

Citron
Färsk citronsaft kommer att bidra till att ge glans och elasticitet till håret på ett naturligt och effektivt sätt.

Allt du behöver göra är att blanda citronsaft med en kopp vatten och applicera efter att du noggrant tvättat håret som du brukar göra. När du gjort detta låter du det verka i 15 minuter och tar sedan bort det med kallt vatten. Upprepa proceduren minst 2 gånger i veckan.

Kaffebehandling

Kaffe och dess egenskaper hjälper håret att återfå sin glans när det påverkats av olika faktorer.

För detta måste du brygga två koppar fint mörkrostat kaffe och låta det svalna. Sedan applicerar du det i håret efter att du tvättat det på vanligt vis. Låt verka i 20 minuter för att sedan ta bort det med vatten och hårbalsam.

Morotsbehandling

Morot
Morötter kommer att återge vitalitet till ditt hår och stärka det så att det kan behålla sin glans.

Ta 1 eller 2 morötter och riv dem väl, skölj håret och applicera morot överallt, inklusive i hårbotten. Använd en hatt eller påse för att täcka det och låt moroten verka i 15 till 20 minuter. När denna tid förflutit tar du bort den med vatten.

Avokadobehandling

Avokado är en av de mest kända frukterna för dess förmåga att ge livskraft, styrka och glans till håret.

Allt du behöver göra är att applicera massan av en mogen avokado i håret, svepa in det i en påse eller lägga på ett lock och låta verka i 30 minuter. När denna tid har passerat tar du bort den med vatten. Upprepa proceduren en gång i veckan.

Majonnäsbehandling

Lättmajonnäs
Denna behandling fungerar som en naturlig hårbalsam som kommer att vara mycket fördelaktig när du verkligen vill få ditt hår att glänsa.

Ta en hel del majonnäs och applicera det i fuktigt hår, låt verka i 15 minuter och skölj sedan med vatten. Vi rekommenderar att du använder denna behandling endast om du har torrt eller normalt hår.

Fruktbehandling

Frukter som mango och banan har mycket speciella egenskaper. De fungerar som naturliga mjukgörare som också ger håret glans och vitalitet. För att dra nytta av dem, gör en smoothie och tillsätt lite mandelolja och en tesked honung.

När du är klar med smoothien applicerar du den i fuktigt hår och låter verka i 5 eller 10 minuter varpå du sköljer.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.