Ölbehandlingar för ditt hår

juni 3, 2015

Vi bjuder in dig att ta en titt på några nya sätt att ta hand om och återfukta ditt hår på – allt tack vare öl! Missa inte detta!

Det finns många olika hårbehandlingar där ute i dagsläget – från drycker till frukter. Idag ska vi berätta för dig om ölbehandlingar, som tack vare malt och korn som skyddar och reparerar skadade hårsäckar gör ditt hår skinande och mjukt.

Det är tydligt att det finns många produkter på marknaden idag som läker och skyddar ditt hår, men de tappar effekt över tid vilket gör ditt hår sprött, torrt och utan volym. Öl kan däremot vara en alternativ metod med stora fördelar för ditt hår.

Hårbehandling

Bäst av allt är att du inte måste köpa varken dyr eller importerad öl. De vanliga, billiga märkena på snabbköpet fungerar precis lika bra! Det är viktigt att följa instruktionerna för att dra så stor nytta som möjligt av receptet för ölbehandlingar för ditt hår:

  • Häll ölet i en annan behållare. Om du vill använda denna behandling dagligen så är det bäst att den inte förvaras i flaskan.
  • Låt ölet bli avslaget. Öppna det flera timmar innan du ska använda det så att kolsyran försvinner.
  • Schamponera ditt hår först så att det är rent. Att göra det efteråt kommer motverka effekterna som ölet har.
  • Du kan balsamera håret efter ölbehandlingen. Detta rekommenderas så att håret blir mjukt och skinande, och du kommer dessutom bli av med lukten av ök.

Du kan även blanda öket med andra produkter för att öka dess effektivitet.

Nu ska vi visa dig några utmärkta blandningar!

Ölbalsam för kamning

Denna blandning fungerar utmärkt när du planerar att fixa håret med gel eller hårsprej. Applicera en liten mängd av blandningen, kamma som normalt och fixa som normalt. När det torkar kommer frisyren hålla perfekt!

Jojobaolja

remedio-caspa

Blanda jojobaolja med kall öl. Arbeta genom håret och massera från skalpen till topparna. Låt det verka i några minuter och skölj sedan med ljummet vatten. I en behållare vispar du jojobaoljan med en flaska öl, vilket du sedan applicerar i håret och låter i verka i 30 minuter innan du schamponerar.

Använda öl som schampo

Precis som kurerna ovan så är det enda du behöver göra att blanda ölet med ditt vanliga schampo. Ditt hår kommer bli lättare att handskas med och få både volym och glans. Du kan lägga till några droppar olivolja och/eller eterisk rosmarinolja.

Äppelcidervinäger

Äppelcidervinäger

Detta recept är för frissigt och burrigt hår. Blanda en liter öl med en halv centiliter äppelcidervinäger. Applicera i håret och låt det verka i fem minuter. Massera konstant men schamponera inte. Torka det torrt med en handduk och kamma.

Med 1/4 liter öl och 10 droppar äppelcidervinäger kan du köra en mjukgörande lotion. Applicera den i rent, torrt hår och låt den sitta i 15 minuter innan du sköljer. Gör du detta tre gånger per dag så kommer du få supermjukt och väldoftande hår.

Solrosolja, ägg och öl

Dessa ingredienser ger ditt hår mer volym. I en behållare ska du blanda en liter öl, en matsked solrosolja och ett rått ägg. Blanda väl och applicera i ditt hår. Låt det verka i flera minuter och använd sedan ett balsam för att få bort rester och odör.

Citronsaft

Citronskal

Denna ursköljning mjukar upp och gör håret ljusare. Blanda öl och 12 centiliter citronsaft i ett glas. Applicera i håret efter schamponering och låt det verka i några minuter innan du använder ett balsam.

Kom ihåg…

Beroende på ditt hårs behov så ska du använda det recept som känns bäst för dig. Kom ihåg att det är nödvändigt att ha en hälsosam diet och dricka mycket vatten, samt att se till att du får i dig gott om vitamin C eftersom det kommer stimulera hårväxt och bibehålla en livlig färg.

Du ska inte oroa dig över lukten av öl – den förångas på bara några minuter, så du kommer inte uppleva någon lukt alls, utan bara de fantastiska resultaten!

MER FÖR DIG