Främja hårtillväxt med dessa huskurer

Främja hårtillväxt med dessa huskurer

Senaste uppdateringen: 25 maj, 2022

Många män och kvinnor lider för att deras hår inte växer tillräckligt eller så fort som de vill. Håret växer i genomsnitt nästan en och en halv centimeter i månaden, men fall där håret inte växer tillräckligt ökar varje dagDet beror inte bara på hur man behandlar håret utan också på inre orsaker som kost eller stress. I den här artikeln ska vi hjälpa dig att främja hårtillväxt.

Huskurer för att främja hårtillväxt

Friskt hår har större chans att växa fortare. För att få friskare hår kan man pröva vilken som helst av följande huskurer genom att använda dem externt eller förtära dem.

 • Olivolja med rosmarin: Båda ingredienserna gör att håret växer lätt och effektivt. Blanda 3/4 dl olivolja med två matskedar rosmarin, och värm det i mikrovågsugnen i två minuter. Täck över, låt stå i tre dagar och använd genom att lätt massera in i håret efter att du har använt schampo, men innan du använder balsam.
 • Grönt te: Den här drycken är välgörande för kroppen på många sätt, särskilt för att göra håret friskt och starkt. Drick grönt te så många gånger under dagen som du vill och njut av fördelarna.
Blond kvinna
 • Naturliga oljor och nötter: för att håret ska bli starkt är det viktigt att kroppen får B- och E-vitamin, som finns i vegetabiliska oljor (oliv, majs, solros), avokado, grönsaker och nötter. Se till att lägga till dem i din kost nu.
 • Äggschampo för att främja hårtillväxt: äggvita har flera goda egenskaper för håret. Lägg tre äggvitor i håret. Låt verka i 15 minuter och skölj ur med väldigt varmt vatten. Efteråt ska du tvätta det som vanligt.
 • Potatisvatten: tvätta håret med vattnet som blivit över när du har kokat potatis. Låt det sitta kvar i några minuter innan du sköljer och tvättar håret.
 • Nässelbehandling: det här är en av de mest effektiva behandlingarna som finns för att få håret att växa. Det ger håret näring och gör att det växer fortare. Blanda nässlor i schampot som du vanligtvis använder.
 • Aloe vera och honung: skrapa ur några blad aloe vera för att få aloen. Blanda det med två teskedar honung och applicera det på hårbotten. Låt det verka i 20 minuter och tvätta det sedan som vanligt.
Kvinna med brunt hår
 • Lök: finhacka en mellanstor lök och tillsätt det till ditt schampo. Låt det stå i 15 dagar och använd det som vanligt. Det här gör att håret växer fortare och blir mer glänsande på samma gång.
 • Proteinfylld frukost: börja dagen med en blandning gjord på en matsked leticin från sojabönor, vetegroddar, honung och öljäst med yoghurt.
 • Olivolja med tomat och aloe vera: mixa en tomat med en droppe olivolja och innanmätet från ett blad aloe vera. Applicera det på hårrötterna. Låt det verka så länge som möjligt och skölj sedan ur det.
 • Olivolja och mjölk: drick ett glas varm mjölk, helst på tom mage, med en tesked olivolja varje dag.
 • Pisang: de gör att håret växer fortare eftersom de innehåller E-vitamin. Krossa en pisang och tillsätt en tesked honung. Applicera det på hårrötterna, låt det verka ett tag och skölj.

Tips på hur du får håret att växa fortare

Förutom de här väldigt effektiva huskurerna är det bra att vara medveten om vissa ändringar du kan göra i din livsstil. Tänk noga på följande tips så att håret växer fort.

 • Ändra din kost för att främja hårtillväxt: det du äter varje dag påverkar till stor del hur ditt hår ser ut. Därför är mat full av näringsämnen och vitaminer ett bra val. Glöm inte att äta frukt, grönsaker, magert kött och fisk.
 • Öka blodcirkulationen: för att håret ska växa måste mer blod “cirkulera” i det området. Massera hårrötterna i 5-10 minuter varje dag. Du kan göra det medan du använder schampo och balsam, när du ser på TV eller innan du lägger dig.
Kvinna i hatt
 • Ät mer B-vitamin: det finns i feta fiskar, nötter och ärtväxter.
 • Ät mer E-vitamin: det finns i avokado, äpple, pisang och vegetabiliska oljor.
 • Toppa håret när månens fas är i fjärde kvarteret: det kanske är en myt eller inte, men sanningen är att det gör håret starkare och att det växer mer i nästa kvarter.
 • Undvik hett vatten: när du duschar eller tvättar håret bör du inte använda hett vatten. Använd varmt eller rumsvarmt vatten. När du sköljer för sista gången bör du alltid använda kallt vatten för att stänga kapillärerna i hårsäckarna.
 • Böj på huvudet och vänd på håret när du borstar det: borsta från roten till toppen. Din borste ska ha breda borst. Det ökar blodflödet i huvudet, vilket leder till ökad hårväxt.
 • Behandla håret väl: Sätt inte upp det för hårt, platta eller använd hårtorken flera gånger i veckan. Färga det inte med för många kraftiga produkter och rör det inte när det är torrt.
Kvinna med ljust hår

Har du provat någon av dessa kurer för att främja hårtillväxt, eller har du kanske ett eget tips på lager?


Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.