4 naturliga botemedel med bakpulver som bas

4 naturliga botemedel med bakpulver som bas

Senaste uppdateringen: 25 maj, 2022

Bakpulver bör definitivt vara en av dina bundsförvanter i hemmet. Det kan inte bara användas för att rengöra olika rum, utan även som ett naturligt substitut för diverse estetiska syften. Du kommer upptäcka de mest effektiva botemedl en med bakpulver som bas i denna artikel.

Bakpulver som bas mot tandköttsinflammation

Denna sjukdom eller tillstånd i tandköttet är vanligare än du tror. Det är i stort sett blödande tandkött och framförallt när man borstar tänderna. Man föreslår speciella tandkrämer för att behandla gingivit, men många personer underskattar kraften hos huskurer. Om inflammation uppstår på grund av enkel irritation (så som skador från en bit bröd eller annan mat) så kan bakpulver klara jobbet.

I andra fall så dyker gingivit upp på grund av en ansamling av plack på tändernas kanter. Det finns olika typer av tandborstar för detta syfte och de ska alltid ackompanjeras av en effektiv produkt. Gurgla bakpulver istället för att använda tandkräm och dra nytta av denna rengörande produkt. Den är definitivt ett bra alternativ.

Bakpulver-5

För att förebygga att gingivit ska du äta grönsaker dagligen, öka intaget av vitamin c och kalcium samt massera området.

Bakpulver som bas mot gikt

Tusentals personer drabbas av gikt runtom i världen och äter stora mängder smärtstillande medel för att lindra smärtan, som vanligtvis börjar i stortån. Det verkar dock som att detta endast lindrar den yttersta delen under några timmar. Denna sjukdom är den enklaste att behandla naturligt och speciellt om man använder botemedel med bakpulver som bas, men det är inte många som känner till detta.

Detta eftersom gikt orsakas av en ökning av nivåerna av urinsyra i kroppen som den inte kan göra sig av med ordentligt. Med bakpulver så neutraliseras detta och den kan dessutom lösa upp urinsyrakristaller samt reducera smärta och obehag.

Fötter-1

Det kan även göra urinsyra mer lättupplöslig så att kroppen lättare kan göra sig av med den. Det maximerar mängderna kroppsvätskor som passerar genom njurarna. Som om det inte vore tillräckligt, ökar urinens pH-värde, vilket reducerar risken för att njursten ska bildas.

Blanda bara en tesked bakpulver i ett glas vatten och drick det på morgonen, efter lunch och innan du går till sängs på kvällen.

Bakpulver som bas för att göra tänderna vitare

Vi talade ovan om fördelarna med att använda bakpulver för att behandla tandköttsinflammation, men dess orala fördelar slutar inte där. Om du vill ha vackra, vita och glänsande tänder som de i tandkrämsreklamerna; tveka inte att använda denna produkt.

OBS: Var försiktig när du applicerar denna produkt och använd inte för mycket. Detta på grund av effekten den kan ha på tändernas emalj. Passande applicering görs en gång per vecka eller varannan vecka. (Vissa personer gör det en gång i månaden).

Tänder fläckas av olika anledningar. Till exempel rökning, kaffe eller te, livsmedel med färgämnen, dålig oralhygien, ålder etc. Den gula färgen som kan ses orsakas av att den vita emaljen slits ner och blottar tandbenet.

Vi föreslår att du gurglar en tesked bakpulver med 12,5 centiliter vatten för att göra dina tänder vita. Vätskan ska komma åt alla tänder och molarer. De första gångerna kommer det smaka lite salt, men du kommer vänja dig. Drick inte vattnet. Upprepa minst två eller tre gånger dagligen. (Till exempel varje gång du borstar tänderna.) Kom ihåg vad vi sade tidigare.

Den goda aspekten är att den kommer förebygga dålig andedräkt och behandla sår, blåsor och andra skador i munnen. (Bakpulver kan även användas självständigt för dessa problem.)

Bakpulver som bas för att eliminera akne

När man talar om frekventa hudproblem så är oftast akne ett av dem, speciellt under tonåren. Orsaken är flera faktorer såsom oljig hud, hormonförändringar, genetiska anlag, diet eller miljöförändringar. Finnar utvecklas på ställen där tillväxten av talgkörtelfolliklar är hög. Av denna anledning så dyker de upp i ditt ansikte eller på rygg, bröst eller hals.

Många personer väljer att behandla akne på grund av estetiska skäl. Sanningen är att det även finns en obalans i huden som måste behandlas. Annars kan det förvärras eller blir kroniskt. Bakpulver är ett av de mest effektiva naturliga botemedel för akne.

Bakpulvermask

Stegen som du ska följa är väldigt enkla. Först rengör du ditt ansikte väl med en neutral tvål. Blanda sedan två matskedar bakpulver med vatten i en bunke tills du får en salva. Konsistensen bör vara som en kräm. Applicera på områden där du har finnar eller akne. Gör cirkelrörelser så att blandningen kommer in i huden och låt sitta i fem minuter. (Låt det inte för länge eftersom detta kan orsaka irritation eller torrhet.) Skölj med varmt vatten och torka varsamt med en handduk.


Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.