Så kan du bleka armhålorna hemma

Hemgjorda recept för att bleka armhålorna hemma kommer ge en skjuts åt ditt självförtroende när du sträcker upp armarna. Kolla in!
Så kan du bleka armhålorna hemma

Senaste uppdateringen: 18 december, 2018

Det finns inget värre än fula, mörka armhålor som är så hemska att man drar sig från att bära tröjor utan ärmar. Armhålor kan få en mörk nyans av olika anledningar. Men du kan vara lugn det finns många huskurer för att själv bleka armhålorna hemma och fixa situationen.

Mörka armhålor: Vad du bör veta

Armhålorna kan bli mörkare av många olika anledningar – från otillräcklig hygien och svett som passerar genom döda celler till tajta kläder, vaxning, hårborttagningskrämer och deodoranter som innehåller alkohol. Det kan också orsakas av solen, hormoner eller uttorkning. En sak är säker, och det är att det är pinsamt att leva med mörka armhålor – speciellt vid fester eller sociala tillställningar.

Deodoranter kan göra att armhålorna blir mörka

Här kommer några tips för att undvika att få mörka armhålor:

  • Använd inte en slö rakhyvel: Vi upplever alla stressiga stunder där vårt enda alternativ är att använda en slö rakhyvel i duschen. Till skillnad från andra metoder så kommer dock detta göra dina armhålor mörkare varje gång. Vissa kvinnor använder vax, vilket också leder till mörkare armhålor, framförallt hos personer vars hud är väldigt ljus.
  • Undvik att använda stora mängder deodorant och antiperspiranter: Dessa produkter sluter porerna och gör att de inte kan andas. Detta gör att armarna blir mörkare. Du kanske har märkt att när du återapplicerar deodorant så täcker den bara lukten, som senare kommer tillbaka. Försök att använda så lite deodorant som möjligt och välj istället att tvätta dig under armarna med oparfymerad tvål och vatten.
Försök att använda så lite deodorant som möjligt
  • Tvätta dig under armarna regelbundet: Helst varje dag och mer än en gång per dag om det är varmt eller om du tränar.
  • Bär lösa kläder av bomull: Under sommaren när det är varmt så är det viktigt att bära lätta kläder som gör att du svettas mindre.
  • Undvik hårborttagningskrämer: Kontinuerlig användning av dessa gör armhålorna mörkare.
  • Försök att hålla området fritt från irritation: Armhålorna drabbas ofta av död hud, utslag eller mer odör än vad som är normalt. Allt detta kan orsaka bakterieinfektioner eller allergiska reaktioner när de behandlas med receptfria produkter. Konsultera en hudläkare för passande behandling.

Huskurer för att bleka armhålorna hemma

Yoghurt

Yoghurt är ett av de bästa tricken för att bleka armhålorna hemma. Applicera en matsked innan du duschar och låt det verka i 20 minuter innan du sköljer med varmt vatten. Upprepa denna behandling varje dag i minst en vecka.

Använd yoghurt för att bleka armhålorna hemma

Pimpsten

När du badar så kan du ägna några minuter åt dina armhålor genom att väldigt varsamt skrubba dem med en pimpsten i två minuter en gång i veckan. Detta tar bort död hud och gör dina armhålor fräscha.

Citron

Detta är ett annat utmärkt naturligt livsmedel för att bleka armhålorna hemma. Den innehåller många av de egenskaper som finns i pimpsten och kan också göra armhålorna ljusare. Gnugga en halv citron i cirkelrörelser i dina armhålor och låt det verka i 15 minuter innan du duschar, varje dag. Citronsyran kommer döda bakterier och naturligt göra dina armhålor blekare.

Skrubbar

Alla vanliga exfolierande skrubbar som du använder i ansiktet kan även användas under armarna. Detta kommer eliminera döda hudceller och, som ett resultat, göra huden mycket ljusare. Du kan även göra en hemgjord skrubb med socker och honung eller med olja och grovsalt. Det finns många ingredienser i köket som du kan använda för att göra en skrubb.

Sandelträ

Hitta sandelträ i pulverform och blanda med rosenvatten . Applicera i cirkelrörelser under armarna i två minuter, varpå du sköljer väl och torkar.

Gurka med citron är effektivt

Gurka

Pressa ur saften ur en gurka och blanda den med gurkmeja (finns i hälsokostbutiker). Du kan även använda saften från en halv citron för att förbättra effekten. Applicera blandningen och lämna den på i 30 minuter. Tvätta sedan ordentligt med varmt vatten. En utmärkt kur för att bleka armhålorna hemma.

Apelsin

Använd pulver av torkat apelsinskal och en matsked naturell yoghurt. Applicera under armarna och låt det verka i 20 minuter. Tvätta bort det med kallt eller ljummet vatten.

Potatissaft

Skala en potatis och pressa ur saften med hjälp av en mixer. Detta är en utmärkt blekande produkt. Applicera med en bomullstuss och låt det sitta i några minuter innan du sköljer. Du kan även skära två skivor potatis och gnugga direkt i armhålorna en gång i veckan.

Bakpulver

Blanda en liten mängd bakpulver med vatten för att få en smet. Applicera nattetid och låt det, om möjligt, sitta över natten. På morgonen sköljer du noggrant.

Havregryn

Detta är en perfekt skrubb som kan användas över hela kroppen. Blanda en liten mängd havregryn med en matsked honung och saft från en halv citron. Applicera under armarna och låt det sitta i en timme. Upprepa två gånger per vecka.

Äppelcidervinäger

Det finns många botemedel och kurer med äppelcidervinäger som tar hand om din hud. På grund av dess sura innehåll så förebygger den bakterietillväxt och eliminerar dåliga odörer samtidigt som den gör huden vitare. Dränk en bomullstuss i äppelcidervinäger och torka under dina armar två gånger per vecka.

Äppelcidervinägerförebygger bakterietillväxt

Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.