Bleka underarmarna hemma

juni 3, 2015

Hemgjorda recept för att bleka underarmarna hemma kommer ge en skjuts åt ditt självförtroende när du lyfter dina armar. Ta en titt!

Det finns inget värre än fula, mörka underarmar som är så illa att man drar sig från att bära tröjor utan ärmar. Underarmar kan bli mörkare av olika anledningar, men de goda nyheterna är att det finns många huskurer för att bleka underarmarna och fixa situationen.

Mörka underarmar: Vad du bör veta

Underarmarna kan bli mörkare av många olika anledningar – från otillräcklig hygien och svett som passerar genom döda celler till tajta kläder, vaxning, hårborttagningskrämer och deodoranter som innehåller alkohol. Det kan också orsakas av utsättning för solen, hormoner eller uttorkning. En sak är säker, och det är att det är pinsamt att leva med mörka underarmar – speciellt vid fester eller sociala tillställningar.

höj-ditt-glas

Här kommer några tips för att undvika att få mörka underarmar:

 • Använd inte en slö rakhyvel: Vi upplever alla stressiga ögonblick där vårt enda alternativ är att använda en slö rakhyvel i duschen. Till skillnad från andra metoder så kommer dock detta göra dina underarmar mörkare varje gång. Vissa kvinnor använder vax, vilket också producerar en mörkare underarm och framförallt hos personer vars hud är väldigt ljus.
 • Undvik att använda stora mängder deodorant och antiperspiranter: Sättet som dessa produkter sluter porerna på gör att de inte kan andas. Detta gör att armarna blir mörkare. Du kanske har märkt att när du återapplicerar deodorant så täcker den bara lukten, som senare kommer tillbaka. Försök att använda så lite deodorant som möjligt och välj istället att tvätta dig under armarna med oparfymerad tvål och vatten.

blond-tjej

 • Tvätta dig under armarna regelbundet: Helst varje dag och mer än en gång per dag om det är varmt eller om du tränar.
 • Bär lösa kläder av bomull: Under sommaren när det är varmt så är det viktigt att bära lätta kläder som gör att du svettas mindre.
 • Undvik hårborttagningskrämer: Kontinuerlig användning av dessa gör underarmarna mörkare.
 • Försök att hålla området fritt från irritation: Underarmarna drabbas ofta av död hud, utslag eller mer odör än vad som är normalt. Allt detta kan orsaka bakterieinfektioner eller allergiska reaktioner när de behandlas med receptfria produkter. Konsultera en hudläkare för passande behandling.

Huskurer för att bleka underarmarna

 • Yoghurt: Yoghurt är en av de bästa botemedlen för att eliminera mörka underarmar. Applicera en matsked innan du duschar och låt det verka i 20 minuter innan du sköljer med varmt vatten. Upprepa denna behandling varje dag i minst en vecka.

hippie

 • Pimpsten: När du badar så ska du dedikera några minuter åt dina underarmar genom att varsamt skrubba dem med en pimpsten i två minuter en gång i veckan. Detta kommer ta bort död hud och göra dina underarmar fräscha.
 • Citron: Den innehåller många av de egenskaper som finns i pimpsten och kan också göra underarmarna ljusare. Gnugga en halv citron i cirkelrörelser på dina underarmar och låt det verka i 15 minuter innan du duschar, varje dag. Citronsyran kommer döda bakterier och naturligt göra dina underarmar vitare.
 • Skrubbar: Alla vanliga exfolierande skrubbar som du använder i ansiktet kan även användas under armarna. Detta kommer eliminera döda hudceller och, som ett resultat, göra huden mycket ljusare. Du kan även göra en hemgjord skrubb med socker och honung eller med olja och grovsalt. Det finns många ingredienser i köket som du kan använda för detta.
 • Sandelträ: Hitta sandelträ i pulverform och blanda med rosenvatten. Applicera i cirkelrörelser under armarna i två minuter, varpå du sköljer väl och torkar.

Underarm

 • Gurka: Extrahera saften från en gurka och blanda den med gurkmeja (finns i hälsokostbutiker). Du kan även använda saften från en halv citron för att förbättra effekten. Applicera blandningen och lämna den i 30 minuter. Tvätta sedan ordentligt med varmt vatten.
 • Apelsin: Använd pulver av torkad apelsinskal och en matsked naturlig yoghurt. Applicera under armarna och låt det verka i 20 minuter. Tvätta bort det med kallt eller ljummet vatten.
 • Potatissaft: Skala en potatis och få fram dess ljus i en mixer. Detta är en utmärkt blekande produkt. Applicera med en bomullstuss och låt det sitta i flera minuter innan du sköljer. Du kan även skära två skivor potatis och gnugga direkt på underarmarna en gång i veckan.
 • Bakpulver: Blanda en liten mängd bakpulver med vatten för att få en smet. Applicera nattetid och låt det, om möjligt, sitta över natten. På morgonen sköljer du noggrant.
 • Havregryn: Detta är en perfekt skrubb som kan användas över hela kroppen. Blanda en liten mängd havregryn med en matsked honung och saft från en halv citron. Applicera under armarna och låt det sitta i en timme. Upprepa två gånger per vecka.
 • Äppelcidervinäger: Det finns många botemedel och kurer med äppelcidervinäger som tar hand om din hud. På grund av dess sura innehåll så förebygger den bakterietillväxt och eliminerar dåliga odörer samtidigt som den gör huden vitare. Dränk en bomullstuss i äppelcidervinäger och torka under dina armar två gånger per vecka.

Armhåla

MER FÖR DIG