8 tecken på att din partner är otrogen mot dig

Även om dessa tecken kommer hjälpa dig att avgöra om din partner är otrogen eller inte ska du aldrig ignorera ditt sjätte sinne och din intuition.
8 tecken på att din partner är otrogen mot dig

Senaste uppdateringen: 25 augusti, 2022

Som vi alla är väl medvetna om är förhållanden aldrig fria från problem. Ibland kan de vara ganska svåra att lösa, och ofta försöker vi ignorera vad som verkligen händer eller skälen till att relationen inte fungerar så bra som den borde – såsom en partner som är otrogen.

När vi slutligen erkänner att något är fel kan problemet ha vuxit bortom kontroll på grund av den långvariga bristen på kommunikation eller intimitet mellan parterna.

Att upptäcka huruvida din partner är otrogen mot dig kan vara lätt om du är uppmärksam på vissa signaler och beteenden – notera dock att de inte bör betraktas som absoluta bevis. Istället vill vi dela med oss ​​av följande tecken eftersom de ofta kan tyda på att något är fel i förhållandet.

8 tecken på att din partner kanske är otrogen

Din partner har plötsligt blivit mer noggrann med sitt utseende

Särskilt om denne börjar göra något som han/hon aldrig eller sällan gjorde innan, som:

  • Går till gymmet eller skönhetssalongen oftare
  • Ser över sin garderob och skaffar nyare, mer moderiktiga kläder
  • Köper dyrare kläder
  • Börjar följa en diet eftersom han/hon ser sig själv som överviktig – trots att så inte är fallet
  • Påbörjar en ny träningsrutin

Nämner en viss person upprepade gånger

Par i solnedgång

Detta är särskilt viktigt om den personen är en kollega, en vän eller någon som din partner inte har träffat på länge. Detta som sådant behöver inte vara ett tecken på att personen är otrogen, men det kan vara början på något.

Det kan även innebära att han/hon avsiktligt nämner den här personen i ett tidigt skede utifall en annan person ser dem tillsammans och han/hon inte vill att du ska misstänka att något lurt är på gång. Samma sak gäller om du kommer på dem med att prata i telefon när du kommer hem eller springer på dem när de är tillsammans.

Ha koll på telefonen!

Våra telefoner är guldgruvor när det kommer till att avslöja hemligheter eftersom de lagrar samtalshistorik, röstmeddelanden, textmeddelanden och mycket mer. Du bör bli orolig om din partner svarar i telefonen på ett konstigt sätt eller med dämpad röst, om han/hon går ut ur rummet för att ta emot samtal, ljuger om vem han/hon pratade med eller orsaken till samtalen eller raderar samtalsloggar och meddelandehistorik omedelbart – särskilt om han/hon inte hade för vana att göra dessa saker tidigare.

Se upp för doften av parfym!

Personer på stranden

Om din partner kommer hem och stinker av någon annans parfym och han/hon kommer med tusentals ursäkter när du frågar: “Nej, en säljare i butiken ville att jag skulle testa en ny doft!”, “Mina kompisar spelade mig ett spratt!” eller “Jag sprang på en gammal vän som använder alldeles för mycket parfym!”.

Dessa och många fler…  Det är bättre att du inte frågar överhuvudtaget eftersom han/hon garanterat kommer med ännu fler ursäkter.

Smink på kläderna

Se det som ett varningens tecken om du hittar kläder i tvättkorgen som har spår av smink, inklusive foundation, puder, läppstift, mascara, eyeliner med mera.

Hur är det med ert sexliv?

Otrohet tenderar oftast att minska frekvensen av sex i ett förhållande. Det kanske inte sker över en natt, men det kommer så småningom bli allt tydligare i takt med att din partners känslor för den andra personen växer sig starkare.

Påhittade resor eller aktiviteter

Om din partner berättar om resor som aldrig äger rum eller hävdar att han/hon behöver stanna kvar sent på jobbet eftersom en kollega är sjuk, kan det vara tecken på att personen är otrogen. Kom ihåg att det inte alltid behöver ske kvällstid – det är vanligare under lunchrasten eller på eftermiddagarna.

Och den där presenten?

Pappersdockor hand i hand

Börjar din partner ge dig oväntade presenter, dyra smycken, blommor eller något annat som har betydelse för dig, och samtliga med ett kärleksfullt uttryck? Många gånger beror detta på skuldkänslor som han/hon vill bli av med genom att ge dig saker. Var särskilt uppmärksam på detta om han/hon inte brukar ge dig presenter eller om detta inträffar till synes slumpmässigt och vid oväntade tillfällen.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.


  • Vanegas Osorio, J. H. (2011). La dinámica vincular celos-infidelidad. Pensamiento Psicológico.
  • Jomairy González Galarza, A. M.-T. y D. M. O. (2009). Factores Psicologicos de la Infidelidad, Factores psicológicos asociados a la infidelidad sexual y/o emocional y su relación a la búsqueda de sensaciones en parejas puertorriqueñas. Revista Puertorriqueña de Psicología.
  • Canto, J. M., García-Leiva, P., Perles, F., San Martín, J. E., & Ruiz, M. (2009). Los celos en la infidelidad emocional y en la infidelidad sexual: Una perspectiva sociocognitivista. Revista de Psicologia Social. https://doi.org/10.1174/021347409789050542

Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.