11 livsmedel för att bli av med kärlekshandtagen

Sommaren och strandsemestern kan tyckas avlägsen, men vi kan alltid göra något för att slimma ner vår mage och bli av med kärlekshandtagen utan att vänta på varma dagar. Här är 11 hälsosamma livsmedel som kan hjälpa kroppen att göra sig av med det envisa magfettet.
11 livsmedel för att bli av med kärlekshandtagen

Senaste uppdateringen: 25 maj, 2022

I den här artikeln kommer vi att berätta vilka livsmedel som kan hjälpa dig att bli av med de ökända kärlekshandtagen.

Hälsosam kost för en platt mage

Platt mage

Det finns helt klart ett samband mellan vad vi äter och hur vi ser ut. Om vi äter mat med mycket fett eller socker sväller magen upp. Men om vi väljer frukter och grönsaker istället blir den plattare. Naturligtvis är det inte magi och inget som sker över en natt.

Det krävs ansträngning, motion och engagemang.

Några av de livsmedel du kan införliva i din kost för att gå ner i vikt och bli av med kärlekshandtagen är:

1. Lax

Så kallad “fet fisk”, där lax ingår, är fulla av vitaminer och mineraler. De är kalorisnåla och erbjuder prostaglandiner – föreningar som bidrar till att minska uppblåsthet.

De innehåller också nyttiga omega 3-fettsyror.

2. Naturlig yoghurt

Naturell yoghurt

Naturlig yoghurt, även känd som grekisk eller turkisk yoghurt, är perfekt till frukost eller mellanmål eftersom det stillar din hunger samtidigt som det är kalorisnålt. Som om det inte vore nog bidrar proteinerna till att stilla sötsuget och hindrar dig från att äta för mycket eller sent på kvällen.

Om du vill kan du lägga till några frukter, havre eller russin för att göra ett läckert, mättande mellanmål.

3. Linfrön

Om du till exempel är vegetarian eller inte gillar fisk så mycket ska du inte oroa dig. Det finns ett vegetabiliskt alternativ: linfrön. Linfrön innehåller mycket omega 3, 6 och 9-fettsyror.

Glöm inte att de måste vara återfuktade med vatten innan du äter dem. Sedan kan du strö dem över sallader, pajer, yoghurt eller något annat som du tycker passar.

4. Bär

Olika bär på fat

Bär är sockersnåla och mycket rika på antioxidanter, vilket gör dem till en perfekt dessert för en platt mage. Om du vill ha mer tonade magmuskler, se till att äta 2 dl bär varje dag. De är perfekta när du tränar, för att förbättra matsmältningen, minska uppblåsthet och stabilisera blodsockernivåerna.

Vi rekommenderar i synnerhet blåbär eftersom de har många antiinflammatoriska egenskaper och antioxidanter som bidrar till att minska fria radikaler. När fria radikaler elimineras går uppblåstheten ner.

5. Ägg

Så länge det äts i måttliga mängder är ägg mycket bra för att minska kärlekshandtagen. Ägg bränner fett tack vare sina aminosyror. Att äta ett ägg vid frukost höjer också mättnadskänslan så att du inte känner för att småäta hela morgonen. Ät dem kokta, inte stekta.

6. Curry

Curry i kärl

Curry har fått sitt gula färg efter en komponent som kallas kurkumin. Detta näringsämne hjälper till att reglera immunförsvaret och förebygger uppsvälldhet och vätskeretention. Ge dina måltider lite smak och tillsätt curry. Det är idealiskt för ris och såser.

7. Nötter

Nötter innehåller en väsentlig mängd kalorier och mycket fett, men de bidrar ändå till viktminskning och minskad uppblåsthet. Det beror på att de innehåller hälsosamma fetter (som exempelvis omega 3-fettsyror). Vi rekommenderar att du äter en handfull om dagen (särskilt när du har ett sug efter något sött).

För att undvika monotoni kan du blanda olika nötter: mandlar, valnötter, pistagenötter, cashewnötter, paranötter… alla är goda!

8. Grönt te

Grönt te

Detta te har förmågan att eliminera vätskor som ansamlas i kroppen och även bränna bukfett. Att dricka grönt te är det kraftfullaste sättet att bli av med kärlekshandtagen. Drick flera koppar om dagen, kalla eller varma, sötade med honung. Ett annat alternativ är att dricka det med citronsaft. Det är riktigt gott!

9. Soja för att bli av med kärlekshandtagen

Sojabönor innehåller mycket protein, antioxidanter och fibrer. Du kan köpa dem i mataffärer och hälsokostbutiker och använda dem i bland annat hamburgare, desserter och soppor. Sojamjölk är också mycket bra för dig eftersom det, till skillnad från komjölk, inte innehåller laktos (vilket leder till uppblåsthet om man är laktosintolerant).

10. Fullkorn

Många tror att fullkornsprodukter, liksom nötter, är fettansamlande. Men sanningen är att de stillar din hunger bättre än raffinerade produkter. Havre, korn och brunt ris sänker nivåerna av protein C, ett protein som är ansvarigt för uppblåsthet. Fullkorn är också mer näringsrikt än raffinerat spannmål.

11. Äpplen

De tillhör de mest hälsosamma livsmedlen som finns och har förmågan att stilla din hunger och även minska ditt sötsugVarje äpple innehåller fiber och pektin, en effektiv fettbrännare. Dessutom är ett äpple både kalori- och sockersnålt. Det är ett perfekt mellanmål före eller efter träning.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.