Persilje- och citronkur för att eliminera vätskeretention

De vätskedrivande egenskaperna hos denna naturliga kur förebygger vätskeretention och rensar bort alla rester och gifter som finns kvar i kroppen.
Persilje- och citronkur för att eliminera vätskeretention
Mario Benedetti Arzuza

Skriven och verifierad av läkare Mario Benedetti Arzuza.

Senaste uppdateringen: 26 augusti, 2022

Vätskeretention är en väldigt vanlig metabolisk åkomma bland kvinnor. Även om det inte är en sjukdom i sig själv är det ett kliniskt tecken på att något inte står rätt till i kroppen. Lyckligtvis kan man eliminera vätskeretention på naturlig väg.

Om dina fotleder, ben eller din buk är svullna är det ofta nödvändigt att uppsöka en läkare. Ibland kan det bero på en dålig diet eller till och med hormonförändringar. Experter varnar dock för något viktigt: vätskeretention kan dölja ett problem i njurarna, levern eller cirkulationen.

Det betyder inte att problemet nödvändigtvis är allvarligt, utan att din kropp inte kan ta bort gifter och vätskor i tillräcklig utsträckning. Därför är det ett problem som måste diagnostiseras, för det kan omvändas. Om du förbättrar din livsstil och dina vanor förbättrar du din hälsa.

I dagens artikel ska vi berätta om en kur som kan förebygga och eliminera vätskeretention. Om du tar denna persilje- och citronkur kommer du märka att du gradvis börjar må bättre.

Vätskeretention: ett mycket vanligt problem

Det finns de som är mer mottagliga för vätskeretention. Det är vanligt att dessa har följande psykologiska vanor eller egenheter:

 • Cirkulationsproblem.
 • Går igenom klimakteriet.
 • Är överviktiga eller lider av fetma.
 • Har någon form av hjärtsjukdom.
 • Har genomgått diverse hormonförändringar på grund av läkemedel.
 • Har hypotyreos.
 • Ägnar mycket tid på stående fot.

Du kanske märker att du kan identifiera dig med några av dessa? Om så är fallet finns det flera saker du kan göra för att förebygga vätskeretention. Det första du kan göra är som sagt att gå till en läkare. Vidare måste du följa den behandling som ordineras. Sist men inte minst måste du förbättra din diet.

bekampa-vatskeretention

Att stå under längre perioder kan hindra korrekt kroppsdränering, vilket kan främja vätskeretention

För patienter med hjärt-, lever- eller vaskulära tillstånd är det framförallt rekommenderat att begränsa saltkonsumtionen. Det är även viktigt att komma ihåg ett annat faktum:

 • Vätskeretention är väldigt vanligt när man blir äldre. Våra vener förlorar sin elasticitet, och våra njurar och vår lever kan i sin tur inte längre effektivt ta bort vatten och gifter från kroppen.
 • Om vi leder en livsstil där vi ofta måste stå, till exempel på grund av vårt arbete, kan problemet förvärras. Vi får inte glömma att vissa beteenden tenderar att göra korrekt kroppsdränering svårt.

Kur med persilja och citron för att eliminera vätskeretention

Denna enkla morgonkur kan hjälpa dig att nå slutet av dagen med bättre hälsa och välmående. Kuren är lätt att bereda och kommer framförallt garantera bättre balans i njurarna.

citron

Fördelar med persilja och citron

Persilja är en växt med mycket renande egenskaper, och tack vare innehållet av antioxidanter och vitamin C främjar den hälsan hos hjärtat och levern. Glöm heller inte att persilja tar hand om elasticiteten i venerna och artärerna. Växten främjar även blodcirkulationen och de eteriska oljorna optimerar elimineringen av ansamlade vätskor i våra kroppar.

Citron är en frukt som kan göra mycket för hälsan. En bra ekologisk samt bekämpningsmedelsfri citron är en skattkista av fördelar. Det är en av de rikaste frukterna när det kommer till vitamin C, citrater, malater  och kalium.

Om du lider av ödem eller vattenretention ska du inte tveka att ta kuren. Drick mellan två och tre glas varje dag för att eliminera vätskeretention. Drycken kommer avgifta din kropp och är mycket vätskedrivande.

Ingrediens

 • 1 färsk persiljekvist
 • 1 liter vatten
 • Saften från 1 citron

Metod

persilja
 • Tvätta först persiljan väl.
 • Koka sedan upp 2 1/2 dl vatten i en tekanna och tillsätt persiljan.
 • När avkoket är klart ska du låta det stå några minuter.
 • Härnäst ska du pressa citronen. Tveka inte att dra nytta av skalet genom att skära det i småbitar.
 • I en stor tillbringare häller du resten av vattnet, citronskalet, citronsaften och persiljeavkoket.
 • Låt blandningen stå i en halvtimme och häll sedan vattnet i en glasflaska.

Drick ett glas på tom mage och sedan de nästkommande två glasen en halvtimme innan varje måltid för att förebygga och eliminera vätskeretention.

Du kan fortsätta med behandlingen i sju dagar i sträck en gång per månad eller var tionde dag. Du kommer se de goda resultaten på nolltid.

Spara


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.