Ett enkelt sätt att ta bort hår under armen

Innan du använder en naturlig produkt för att bli av med hår under armen ska du se till att testa den först. Det säkerställer att du inte får en dålig allergisk reaktion.
Ett enkelt sätt att ta bort hår under armen

Senaste uppdateringen: 14 december, 2018

När det kommer till utseende beror mycket på vilken spegel du ser dig själv i, tiden, platsen du lever på och – viktigast av allt – modetrenderna du utsätts för. Så hår under armen kan antingen vara obetydligt eller ett stort problem som du måste bli av med.

Det finns vissa som låter sitt armhålehår växa utan några som helst problem.

Det finns å andra sidan de som är väldigt angelägna att bli av med det. Vanligtvis vill de uppnå det utan hudirritation eller att ödsla tid.

Traditionella metoder

Hår under armen kan vara ett problem för vissa

I den här världen är utseende väldigt viktigt, och därför ökar antalet skönhetssalonger och span. Det är ett par av tusentals alternativ för både män och kvinnor, och de specialiserar sig på att göra dig vacker.

Bland deras tjänster hittar vi givetvis hårborttagning. Vissa span använder vaxning , laserborttagning eller andra metoder. Men du kan faktiskt även göra detta hemma. Du kan vaxa dig (kallt eller varmt) eller använda krämer eller andra behandlingar.

Om du inte har mycket tid att undvara kan rakning vara ett snabbt alternativ.

Majoriteten av dessa metoder leder dock ofta till smärta eller irritation. Därför vill vi ge dig naturliga, ekonomiska och enkla alternativ. På så sätt kan du bli av med eller stoppa hårväxt i detta känsliga område.

Fördelar med naturliga alternativ för att ta bort hår under armen

Applicera lite på undersidan av armen för att se om du är allergisk

Huskurer som de här har använts i åratal. De hjälper dig att bli av med oönskat hår på olika delar av kroppen.

Deras effektivitet beror på ett flertal saker. Längden på håret är en faktor. En annan är hur konsekvent man är med appliceringen. Men den generella uppfattningen är att de är bra för huden. Detta eftersom de är naturliga produkter som tillför näringsämnen, fukt och mjukhet.

Det finns dock något du måste tänka på. Trots att ingredienserna är vanliga i köket måste du göra ett litet test med behandlingen först, innan du använder dem för hårborttagning.

Applicera lite på undersidan av armen och vänta ett tag. På så sätt kan du se om du är allergisk mot blandningen eller inte.

Citron- och sockervaxning för hår under armen

En möjlighet att ta bort hår under armen är med det här naturliga alternativet till traditionella vax.

Ingredienser

 • Saften från 1/2 citron
 • 200 g socker

Beredning

 • Pressa citronen. Tillsätt saften till sockret i en kastrull.
 • Tillsätt vatten om saften inte täcker allt socker.
 • Värm blandningen på medelstark värme. Rör om med en sked tills sockret lösts upp.
 • När blandningen börjar koka sänker du värmen. Låt det fortsätta småputtra tills du får en tjock, kletig smet. Du ska dock fortfarande kunna bre ut den.
 • RÖR DEN INTE! Nu är sockret fortfarande väldigt varmt och du kan bränna dig.
 • Färgen bör likna honung.
 • Låt svalna, varpå den är redo att användas.

Applicering

 • Tvätta och torka armhålorna. Om du vill kan du applicera lite talk för att inte blandningen ska fastna på huden lika mycket.
 • Bred ut ett tunt lager över armhålan. Riv sedan bort det i motsatt riktning som håret växer.
 • Om det finns några rester kvar kan du ta bort dem med ljummet vatten.

Hemgjorda alternativ för att stoppa hårväxt

Gurkmeja är bra för att ta bort hår

Ytterligare ett alternativ är att använda naturliga ingredienser för att stoppa hårväxten. Det kan fungera varsomhelst, men framförallt för hår under armen. För att göra det är gurkmeja en av de bästa ingredienserna.

Ingredienser

Beredning

 • Du behöver bara blanda lite vatten med denna krydda tills du får en tjock kräm.
 • Efter att du har tagit bort ditt hår under armen applicerar du krämen. Låt verka i 20 minuter.
 • Skölj av med ljummet vatten.

För att få bästa resultat kan du upprepa processen varannan eller var tredje dag. Du kommer inte behöva vaxa eller raka.

Spara


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.