Nio bra botemedel mot sköra naglar 

Förutom extern vård är det också viktigt att förbättra din kost för att stärka dina sköra naglar inifrån. Läs om bra botemedel mot sköra naglar här. 
Nio bra botemedel mot sköra naglar 

Senaste uppdateringen: 25 maj, 2019

Flera faktorer kan försvaga dina naglar. Dålig kost, brist på näringsämnen, fingerinfektioner, användning av irriterande produkter och sjukdomar är bland de vanligaste orsakerna till sköra naglar. Ta reda på nio botemedel mot sköra naglar här.

Om dina naglar bryts lätt eller skalas av måste du veta att något är tokigt. Vita fläckar eller färgförändringar är också tecken på problem.

Det är viktigt att granska din diet och de kemikalier som kommer i kontakt med dina händer. Den kontinuerliga användningen av nagellack kan också vara skadlig. Glöm inte att dina naglar ska vila från tid till annan.

Dessa lösningar mot sköra naglar hjälper dig att lösa problemet:

Botemedel mot sköra naglar

1. Kokosolja

mot sköra naglar kokos

Kokosolja med mättat fett bibehåller fuktighet i naglarna och minskar risken för infektioner.

  • Du kan applicera det varmt på dina naglar och massera i fem minuter för att återfukta och förbättra cirkulationen i området. Det rekommenderas att göra detta två till tre gånger om dagen.
  • Ett annat alternativ är att tillsätta några droppar citronsaft till en halv dl varm kokosolja. Innan sängen, blöt dina naglar i denna blandning i 10 minuter och täck dem med handskar över natten så att det tar effekt.

2. Vitamin E-olja

Vitamin E-kapslar innehåller en olja som du kan applicera direkt på naglarna för att få resultat snabbt.

  • Massera dina naglar med denna olja varje dag i fem minuter för att återfukta och stärka dem. Du borde göra det i två veckor. På detta sätt förbättrar du cirkulationen i området.

3. Ricinolja

Dess höga E-vitamininnehåll främjar förstärkning av naglar.

  • Massera bara en droppe på varje nagel. Du kommer se skillnaden på nolltid!

4. Konsumera mat för starkare naglar

Det är viktigt att konsumera mat rik på vitaminerna A och B eftersom de främjar produktionen av keratin.

Morötter, tomater, jordgubbar, paprika och pumpor kan hjälpa till att stärka dina naglar. Du bör också äta kött, fisk, fågel, vetegroddar, baljväxter, nötter, potatis, spenat och aubergine.

5. Äppelcidervinäger

Äppelcidervinäger innehåller järn, kalcium, vitaminer, kalium och magnesium. Den innehåller också ättiksyra och äppelsyra, vilket bidrar till att minska risken för infektion.

  • Blöt dina naglar i en blandning av lika delar äppelcidervinäger och vatten för att göra dem starkare.
  • Du kan göra detta en gång om dagen i fem minuter.

6. Gurka

Betakaroten och vitaminerna B och C som gurka innehåller hjälper för att stärka naglarna.

  • Allt du behöver göra är att blanda en halv gurka med 2 1/2 dl vatten (250 ml) och låta dina naglar vara i den resulterande blandningen i några minuter.

7. Lök

De ämnen som lök ger av sig är ett svamp- och bakteriedödande medel. För att dra nytta av dess fördelar och skydda dina naglar mot infektion och brytning, skär löken och placera fingrarna i dessa nedskärningar i fem minuter.

8. Vitlök

Vitlök är rik på mineraler som kalcium, svavel, zink, koppar, kalium, fosforsyra och vitaminerna A, B och C. Du kan njuta av alla dessa egenskaper genom att bara sätta lite krossad vitlök i en flaska av klart nagellack.

9. Öl

Öl är ett utmärkt botemedel mot spröda naglar.

  • Blanda 1 1/4 dl öl (125 ml) med en 3/4 dl olivolja (62 ml) och en annan äppelcidervinäger för att reparera dina sköra naglar.
  • Du börjar se skillnaden om du blötlägger dina naglar i denna blandning i 15 minuter en eller två gånger i veckan.

Tips för att undvika spröda naglar

Förutom dessa lösningar finns det flera tips som hjälper dig att undvika spröda naglar. Det viktigaste är att fukta och polera dem innan du applicerar en speciell baslack för svaga eller avskalande naglar. Det är också lika viktigt att använda nagellack av hög kvalitet.

Du bör också massera lite fuktkräm på dina naglar och nagelband tre gånger i veckan. Därefter, täck dem med bomullshandskar och lämna dem över natten.

Naglar i gel?

Byte av sköra naglar med gelnaglar är inte ett bra alternativ. Det är alltid bättre att nära dina naglar när de växer.

Dessa åtta lösningar för spröda naglar hjälper till att hålla naglarna vackra och attraktiva. Det handlar bara om att ägna lite tid att ta hand om den här viktiga kroppsdelen.

Detta kanske intresserar dig
8 anledningar till varför du har sköra naglar
Steg för HälsaLäs det Steg för Hälsa
8 anledningar till varför du har sköra naglar

Vet du varför du har sköra naglar? Innan du börjar lägga pengar på dyra behandlingar, ta reda på om du har någong av de här dåliga vanorna.