Medicinala örter som rensar din lever

Levern är det viktigaste organet som du har och bör tas om hand om du vill ha ett friskt liv. Resterande organ kommer fungera som de ska beroende på hur bra du tar hand om den.

Av denna anledning så är det viktigt att uppmärksamma följande lista över medicinala örter som rensar din lever och gallblåsa naturligt, eftersom de har förmågan att avgifta dessa organ.

Bark från borutututrädet

borutututräd

Detta träds bark har ett stort antal egenskaper som har nyttjats i många år för att avgifta levern, gallblåsan och matsmältningssystemet rent generellt. Den fungerar även utmärkt som en rengörare av blodet. Den är rik på antioxidanter som hjälper till att stärka din kropp så att den kan stå emot gifter som finns i miljön, vatten, vissa livsmedel och de som orsakas av stress.

Cikoriarot

Cikoriarot har fantastiska fördelar och egenskaper som är bra på att hjälpa avgiftningsprocessen på traven i levern så väl som i gallblåsan. Denna växts rötter har förmågan att förebygga att stenar bildas i gallblåsan så väl som i levern. Du kan göra ett hälsosamt te som du dricker två gånger dagligen med en matsked rötter och kokande vatten.

Chelidonium Majus

chelidonium

Denna växt används ofta för att rensa levern och gallblåsan för att rengöra blodet och kan även användas för att hjälpa till att behandla andningsproblem och lindra symptom från matsmältningsbesvär.

Mariatistelfrön

Dessa frön har förmågan att öka chansen för att vävnad ska regenereras i levern. Den försvinner på grund av naturliga anledningar eller sjukdom. Mariatistelfrön ökar även produktionen av galla, vilket är väldigt viktigt för att levern ska kunna fungera optimalt.

Ett bra avkok gjort på dessa frön hjälper effektivt till att kontrollera kolesterolnivåerna och tillhandahåller kroppen med stora mängder antioxidanter som är väldigt viktiga för att bli av med fria radikaler. De förebygger även lever- och gallblåseinflammation.

Mynta

Mynta

Ett avkok av myntablad kombinerat med blad från grönmynta kan vara väldigt effektivt för att se till att gallblåsan och levern fungerar som de ska. Det kan även hjälpa matsmältningssystemet eftersom dessa två plantor har förmågan att slappna av muskler och reducera obehagen från kolik som orsakas av magproblem.

Gurkmeja

Gurkmeja har kraftfulla antioxidantegenskaper, vilket gör den till en bra bundsförvant för att eliminera gifter från kroppen. Den rensar kroppen för att hålla hälsan på topp. Den främjar även bra blodcirkulation, vilket är anledningen till att regelbunden konsumtion av gurkmeja rekommenderas för att hålla din lever frisk.

Klöveroxalisrot

Denna rot är väldigt effektivt för avgiftande behandlingar eftersom den möjliggör elimineringen av vissa substanser som kan vara skadliga för din lever och gallblåsa. Den har även förmågan att stimulera tarmkanalen, vilket hjälper folk som lider av förstoppning. Den kan även lindra njurproblem eftersom den ökar produktionen av urin, vilket främjar elimineringen av skadliga substanser som kan hittas i njurarna, blåsan och hela kroppen rent generellt.

Phyllanthus niruri

Fördelarna hos denna fantastiska växt upptäcktes nyligen, men den är känd för att vara riktigt effektiv när det kommer till förebyggning och förbättring av problem som huvudsakligen drabbar levern och njurarna.

För att göra ett bra avkok av phyllanthus niruri så ska du koka (uppskattningsvis) tre glas vatten och lägga till tre matskedar av denna plantas blad. När det har kokat i 15 minuter ska du sänka värmen och låta det stå. Drick denna blandning tre gånger per dag i en vecka.

Gravida eller ammande kvinnor bör inte använda denna växt. Den bör konsumeras med försiktighet om du har diabetes eller hypertoni.

Kom ihåg…

Medicinala örter kan vara till mycket stor hjälp i behandlingen av sjukdomar, och framförallt för att förebygga dem. Av denna anledning så bör du veta hur du ska använda dem och vara extra försiktig när du genomför indikerade behandlingar och inte konsumera mer än de föreslagna mängderna, eftersom de kan orsaka bieffekter.

Kategorier: Naturliga hälsopreparat Tags:
MER FÖR DIG