Linfrön för att gå ner i vikt och motverka celluliter

Linfrön är rika på fibrer och hjälper därför till att hålla dig mätt samt förbättrar matsmältningen.
Linfrön för att gå ner i vikt och motverka celluliter

Senaste uppdateringen: 22 januari, 2019

Att gå ner i vikt och minska celluliter är för många ett huvudbry, för oftast måste man göra tusentals saker för att uppnå bra resultat. Det är väldigt få gånger som en enda produkt kan hjälpa en att gå ner i vikt och minska celluliter, men vi har ett tips. En dryck med linfrön som är rik på näringsämnen och egenskaper som bränner fett, främjar viktnedgång, förbättrar hudens hälsa och minskar celluliter.

Vad består denna dryck av?

Linfrön

Den tillreds med linfrön, som är en naturlig ingrediens med många egenskaper och fördelar för hälsan. Dessa frön är rika på vitaminer, mineraler, fettsyror och fibrer, som är viktiga näringsämnen för att få en bra matsmältning, frisk hy och för att lättare bränna fett.

Linfrön innehåller mycket omega 3 och omega 6, som är en typ av hälsosamt fett som kan motverka kardiovaskulära problem, cancer och högt blodtryck, mm. Denna typ av fett är även mycket bra för huden, eftersom den kan motverka fria radikaler och för tidigt åldrande.

Utöver sina fettsyror innehåller linfrön även vitamin B1, B2, C, E och folsyra, samt mineraler såsom magnesium, mangan, zink, järn, kalium och fosfor som minskar risken för cancer och diabetes, speciellt för kvinnor.

Varför linfrön för att gå ner i vikt?

Linfrön fungerar som ett komplement för de som vill gå ner i vikt, de innehåller få kalorier och ger mättnad. Nyckeln till att aktivera metabolismen är frönas höga innehåll av antioxidanter. De innehåller också massor av fibrer, så de är perfekta för matsmältningen och för att rensa bort avfall från kroppen.

Vidare hjälper frönas omega 3 till att minska blodsockerhalten och sockersuget.

Hur kan linfrön minska celluliter?

Celluliter

Celluliter kan uppkomma som ett resultat av övervikt, vätskeretention eller ett överskott av gifter i kroppen, mm. Linfrön är perfekt för att bekämpa dessa, då de innehåller stora mängder omega 3 som förbättrar matsmältningen, hjälper dig att gå ner i vikt, minskar upptaget av fett i tarmarna och förbättrar blodcirkulationen.

Det har även viktiga näringsämnen som stimulerar borttagande av vätska och gifter, samt minskar inflammation i cellerna och hudens vävnad.

Hur tillreder man denna dryck?

Ingredienser

  • 3 matskedar linfrön (45 g)
  • 1 liter vatten

Tillredning

Koka upp en liter vatten och ha i tre matskedar linfrön. Det är bäst att göra det på kvällen innan så att det kan stå och svalna under natten. På morgonen har du sedan en dryck som ger dig de optimala fördelarna med linfrön.

Dosering

  • Drick 150 ml tre till fyra gånger per dag, en halvtimme innan måltider.
  • Det är bäst att tillreda det på kvällen så att det är klart tills nästa dag.
  • Det rekommenderas att du dricker det i 10 dagar och sedan tar en paus i 10 dagar till.

Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.


  • Nitrayová, S., Brestenský, M., Heger, J., Patráš, P., Rafay, J., & Sirotkin, A. (2014). Amino acids and fatty acids profile of chia (salvia hispanica L.) and flax (linum usitatissimum L.) seed. Potravinarstvo. https://doi.org/10.5219/332
  • Zuk, M., Richter, D., Matuła, J., & Szopa, J. (2015). Linseed, the multipurpose plant. Industrial Crops and Products. https://doi.org/10.1016/j.indcrop.2015.05.005

Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.