Hur du kan lägga till selleri för viktnedgång

Hur du kan lägga till selleri för viktnedgång
José Gerardo Rosciano Paganelli

Granskad och godkänd av läkare José Gerardo Rosciano Paganelli.

Skriven av Equipo Editorial

Senaste uppdateringen: 04 januari, 2023

Det är inte en hemlighet att grönsaker är nyttiga och främjar god hälsa, vilket är varför det är så viktigt att införliva dem i din kost. Likaså vet vi alla hur viktigt det är att hålla en hälsosam vikt, vilket i sin tur möjliggör en bättre livskvalitet. Att lägga till selleri i din kost främjar detta.

Det är därför bra att veta att bland alla grönsaker vi äter finns det vissa som är mycket effektiva för att hjälpa oss gå ner i vikt, som selleri till exempel. Denna grönsak används regelbundet som ingrediens i en mängd olika livsmedel och den rekommenderas för personer som vill gå ner i vikt då den har lågt kaloriinnehåll, inte innehåller något fett överhuvudtaget och väldigt få kolhydrater.

Egenskaper

Selleri är karakteristisk för sin höga vattenhalt – ca 95%. Detta gör att den är lättsmält, återfuktande och har mycket vätskedrivande egenskaper. Den hjälper också till att rena kroppen och kan förhindra mag- och koloncancer. Den har också antiinflammatoriska egenskaper som hjälper till att kontrollera blodtrycket och bekämpa sömnlöshet. Den kan ofta effektivt lindra feber och allergier.

Selleri
Denna grönsak innehåller eteriska oljor som limonen och selinen. Ämnena som ger sellerin dess vätskedrivande egenskaper. De finns i större mängder i stjälken och fröna.

Eteriska oljor i selleri har stora antibakteriella egenskaper. Det bidrar till att eliminera infektioner eller giftiga ämnen som ansamlas i njurar. Den har också förmågan att eliminera stenar som har bildats både i njurarna liksom i gallblåsan.

Alla dessa egenskaper är vad som gör selleri till ett ytterst nyttigt livsmedel. Inte bara för de som vill gå ner i vikt, utan också för människor i allmänhet, i synnerhet de som prioriterar att upprätthålla en god livskvalitet.

Ät selleri för att gå ner i vikt

För de som vill använda selleri som en viktminskningsmetod har vi har ett enkelt och effektivt recept. Det kommer hjälpa dig förlora åtminstone något kilo. För att bli av med denna extra vikt med selleri förbereder du läckra drinkar med någon av de frukter du gillar bäst. Kombinera det sedan med några stjälkar selleri.

Selleri och ananas
Du kan göra en blandning av en eller flera olika frukter eller grönsaker, och sedan lägga till selleri. De bästa frukterna och grönsakerna du kan kombinera med selleri är: morötter, gurka och äpplen. Som vi nämnde tidigare kan du naturligtvis lägga till vilken frukt eller grönsak som helst.

Du kan också dra nytta av sellerins fördelar genom att ha det i din mat. Det är inte bara nyttigt, utan också jättegott!

Likaså är det viktigt att komma ihåg att för att dra mest nytta av din dagliga sellerijuice måste du också ha en balanserad kost. En bra träningsrutin hjälper också till. Om du inte är intresserad av att gå på gym kan du promenera dagligen. Det räcker gott och väl!


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.