15 Fantastiska Naturliga Diuretika

Om du har problem med vätskeretention och du känner dig svullen vad du än gör behöver du prova på dessa naturliga diuretika. Detta är en fantastisk möjlighet för de som följer en specialkost. Vinn vätskekampen, tappa vikt och bli av med det som din kropp håller kvar utan anledning. Lär dig några fantastiska naturliga diuretika i denna artikel.

Vad är vätskeretention?

Det vetenskapliga namnet är ödem, eller hydrops, och är en ansamling av vätska i vävnaden. Det är inte en oberoende sjukdom, vilket innebär att den är ett kliniskt symptom på andra tillstånd som de relaterade till njurar, hjärta eller matsmältningssystemet. Ödem är ansamlingen av vätska i magen, handlederna eller anklarna. Om den är tillräckligt allvarlig kan denna vätska orsaka andra problem för kroppens funktioner.

diuretika

Svullnaden uppkommer för det mesta i fötter och ben och kallas ödem. Detta är speciellt vanligt hos gravida kvinnor samt personer som är överviktiga. Den orsakar inte någon annan typ av symptom eller smärta; ej heller en varm eller brännande känsla. Distinkta märken uppkommer då man trycker på det drabbade området. Orsaken kan vara problem med levern, njurarna, hjärtat, sköldkörteln samt vitaminbrist.

Vilka naturliga diuretika fungerar bäst?

Vattenmelon

Vattenmelon innehåller stora mängder vatten, vilket gör den till en naturlig diuretika. Den bidrar även med lykopener – antioxidanter som motverkar att kroppen skadas utav fria radikaler. Aminosyrorna i vattenmelonen vidgar venerna, låter vätskor flöda bättre och drar fram vätskan som sitter i vävnaden. Den är även alkaliserande, avgiftande och tillhandahåller mineraler. Den främjar god tarmhälsa och tar bort gifter från kroppen.

Tomat

Tomater utgörs till 90% av vatten och har flera antioxidanter (vitamin C, selen, betakaroten och lykopener). De skyddar mot fria radikaler som kan skada blodkärlens väggar och orsaka inflammation och vätskeavgivning.

diuretika-2

Gurka

Gurka innehåller mycket vatten och är en mångfacetterad aktör bland alla naturliga diuretika. Den bidrar med sulfat och silikon, två komponenter som hjälper njurarna eliminera urinsyra. Detta hjälper kroppen att reducera vätskeretention. Och som om det inte vore nog, gurka innehåller även askorbin- och kaffeinsyra, vilket bidrar till den diuretiska effekten. Sist men inte minst är den även rik på kalium, vilket motverkar kramper i extremiteterna.

Blåbärsjuice

Man kan också äta själva bäret men det är bättre att pressa juicen eller köpa den färdigpressad. Den har en fantastisk förmåga till att motverka urinvägsinfektioner och är ett diuretikum som inte förstör kalium medan den tar bort vätskan. Den har en fantastisk antibiotisk styrka och håller blåsan i gott skick. Den är även fantastisk för diabetiker.

Morötter

Denna grönsak tillhandahåller kroppen med en stor mängd antioxidanter, mineraler och vitaminer, vilket gör den till en toppkandidat bland alla naturliga diuretika. Den avgiftar också kroppen, accelererar metabolismen och motverkar synproblem som uppstår p.g.a. vätskebrist.

diuretika4

Sparris

Sparris innehåller asparagin, vilket gör den till både en kalorisnål mat samt en aminosyra med en stark diuretisk kapacitet. Den behandlar även smärta orsakad av reumatism, vätskeretention (p.g.a. premenstruellt syndrom) samt artrit. Tack vare dess fiberinnehåll rensar den effektivt tarmarna.

Sallad

Förbättrar smaken och hjälper samtidigt urinprocessen med tanke på dess höga vatteninnehåll. Innehåller järn och magnesium, två mineraler som hjälper till att tömma fettceller.

Grönt te

betor

Betor förbättrar funktionen hos levern och njurarna. Den bidrar även med järn som rensar fettdepåerna.