Få en timglasfigur på bara 30 dagar!

Dieten må vara en viktig del när det kommer till att få en perfekt timglasfigur, men du behöver även gott om motivation och en bra träningsrutin.

I en perfekt värld skulle vi alla ha en egen fitnessexpert och få en plan för gradvis viktnedgång.

Alla har dock inte den möjligheten. Det finns dessutom stunder när man vill tappa vikt snabbare just för att se bra ut vid en speciell tillställning eller under sommaren.

I dessa fall vill vi erbjuda dig några strategier som kan ge dig en timglasfigur på bara 30 dagar.

Först sinnet, sedan kroppen

När vi gör förändringar i våra liv måste vi vara mentalt förberedda, speciellt när det kommer till fysisk form. Det är viktigt att hålla sig motiverad för att ha disciplinen som krävs för att nå sina mål.

För det rekommenderar vi att du gör några övningar samtidigt som du pratar med dig själv varje dag: kom ihåg varför du gör det, hur mycket du vill nå ditt mål och hur mycket tillfredsställelse du kommer få av resultaten.

Se även: Vill du bränna magfett? Prova denna juice!

Träna dagligen

promenera

Spring eller gå minst en timme om dagen. När du försöker gå ner en byxstorlek är aerobiska övningar det bästa du kan ägna dig åt.

Eftersom det är lågintensiv träning över en längre period behöver du mer syre och bränna mer fett.

  • Utöver att springa eller gå bör du kombinera dessa övningar med simning eller cykling.
  • Det som är viktigast är att du väljer något som lockar din personliga smak, eftersom det har stor inflytelse över din motivation och villighet att fortsätta.
  • Glöm inte att hålla vätskebalansen.

Eftersom vi talar om en timglasfigur på en månad ska du avsätta lite tid för träning, men alltid inom hälsosamma ramar.

Hur man äter rätt för att tappa vikt på 30 dagar

1. Säg farväl till socker

socker

Socker gör att mat smakar gott, men det finns mycket mer med mat än att bara smaka gott. Trots att det inte innehåller något näringsvärde främjar de stora mängderna kalorier fettansamling.

Vidare är socker svårt att sedan få ur kroppen eftersom det förblir i systemet under en ganska lång tid och saktar ner din metabolism.

2. Ett livsmedel, en ingrediens

Varje rätt bör innehålla en huvudingrediens, helst en grönsak eller ekologiska ägg.

Om du väljer fisk ska du välja kallvattenfisk och tillaga den så lite som möjligt. För att lära dig hur finns det många recept att välja bland som är otroligt populära, framförallt i Japan.

3. Säg farväl till rött kött och välkommen till magert

tvatta-kott

Rött kött har för mycket fett och extra kalorier för att du ska kunna få en timglasfigur.

Du kan förmodligen glömma att äta rött kött helt, åtminstone under denna period. Välj dessutom ekologiska grönsaker eller fisk istället för kyckling, eftersom kyckling innehåller mer fett och kan hindra dig från att nå ditt mål inom 30 dagar.

4. Smak är viktigt: Kolla upp recept

Trots att du kommer äta mindre portioner betyder det inte att du måste ge upp nöjet med att äta; det är ett säkert sätt att tappa motivationen för gott.

Utöver kokosolja finns det andra tillbehör, såsom kanel och andra kryddor, som kan ge dina recept smak så att du fortfarande kan njuta av din mat.

5. Bra och dåliga typer av fett

Alla fetter gör inte att du går upp i vikt. Tvärtom finns det vissa som faktiskt kan hjälpa dig att uppnå timglasfiguren. De ”dåliga” är:

  • Mat med GMO (Genetiskt Modifierade Organismer)
  • Animaliskt fett (speciellt hos rött kött)
  • Mättade fetter

De bra fetterna hittas i hortikulturella produkter från ekologiska skördar samt bearbetade produkter såsom olivolja.

Missa inte: 10 förvånande fördelar med extra jungfruolivolja

6. Ät fem små måltider under dagen

grona-applen

Det här är väldigt viktigt: om du inte äter fem små måltider varje dag saktas din ämnesomsättning ner för att bevara energi. Fett förvaras i förebyggande syfte om din nästa måltid inte kommer.

Men om du vänjer ditt matsmältningssystem vid att motta mat regelbundet börjar matsmältningsprocessen mycket tidigare och din kropp försöker inte förvara mat som fett när den vet att den snart kommer att få en måltid.

Du har hårt arbete framför dig, men med dessa riktlinjer som hjälp blir det mycket lättare att få din timglasfigur. Är du redo att anta utmaningen?

MER FÖR DIG