Enkla sätt att gå ner i vikt - 3 snabba tips

Letar du efter några naturliga tips och tricks för att snabbare gå ner i vikt? Vi berättar om 3 enkla sätt som varken har med kosten eller träning att göra!
Enkla sätt att gå ner i vikt - 3 snabba tips

Senaste uppdateringen: 11 december, 2018

Det finns många enkla sätt att gå ner i vikt. De mest populära är träning och bantning. Även om det är de som rekommenderas i första hand finns det några andra enkla alternativ som du kan fundera på. Läs vidare för att komma till våra 3 enkla sätt att gå ner i vikt!

Varför är de enkla? Jo, för att du kan göra dem hemma, när du vill, och du behöver inga redskap.

Tänk på att dessa tre enkla sätt att gå ner i vikt helst bör åtföljas av en bra kost och regelbunden träning, men det är inte ett krav för att de ska fungera.

Om du vill börja gå ner i vikt, fokusera på vad det är du behöver göra. Och börja även med andra hälsosamma livsvanor.

Saker att tänka på när du vill gå ner i vikt

Vad är det du är ute efter med din viktnedgång?

  • Bekvämlighet?
  • Effektivitet?
  • Välbefinnande?
  • Fart?

Tänk på att det är nästan omöjligt att uppleva alla dessa samtidigt. Prioritera det som är viktigast för dig.

3 enkla enkla sätt att gå ner i vikt

1. Andas

Att andas är ett av de enkla sätt att gå ner i vikt

Ja, andning är ett av de enklaste sätten att gå ner i vikt. Även om det verkar omöjligt att man skulle kunna minska vikten på detta sätt tränar man kroppen på ett subtilt men effektivt sätt genom att andas medvetet och djupt.

Det är därför viktigt att man håller en grundläggande andningsrytm på gymmet. Andas in med magen istället för bröstet, och gör in- och utandningar på ett rytmiskt sätt.

Djup andning hjälper till att stärka buken och minska midjemåttet.

2. Växla mellan varmt och kallt i duschen

Duscha varmt och kallt och gå ner i vikt

Vårt andra tips på enkla sätt att gå ner i vikt gör du exempelvis i morgonduschen. Detta är för det första lätt att göra hemma, och du behöver dessutom inte använda någon speciell metod.

Om du börjar göra det dagligen kommer du efter en tid känna av resultaten. Det hjälper kroppen att bränna fett. Kombinerar du det med andra metoder kommer det förstås ge bättre och snabbare resultat.

Tekniken består av att växla vattentemperaturen mellan mycket kallt och mycket varmt vatten. Du gör det under tiden medan du står i duschen.

Duscha mellan 3 och 4 minuter i hett vatten (så hett som din kropp kan tolerera). Sänk därefter snabbt temperaturen till så kallt du tål, och duscha i 3 till 4 minuter till.

Den varma vattentemperaturen bör vara över 40° C och den kalla ska vara under 23-25°.

Förutom att gå ner i vikt och hjälpa kroppen att bränna kalorier och fett hjälper det även cirkulationen.

Det är dessutom en bra behandling av följande:

3. Massage

Massera loss fettet

Det tredje och sista av våra tips på enkla sätt att gå ner i vikt handlar om att massera sig (eller få massage). Målet är att man masserar så att fettet förflyttas.

Det kan man göra med till exempel sugkoppar. Det finns även den flytande massagevarianten där man masserar kroppen med eteriska oljor, avkopplande salvor och liknande.

Målet med de olika massagetyperna är detsamma: att bryta upp de små fettansamlingarna som har tendensen att sitta på vissa områden av kroppen. Dessa kan bland andra vara magen, låren, armarna, höfterna och rumpan.

Tack vare massage med sugkoppar eller små nyp förbättras cirkulationen i de områden man fokuserar på, och det kan även förbättra tarmrörelserna.

Genom att du förbättrar dina tarmrörelser är det också en hjälp för kroppen att göra sig av med onödigt fett. Du kan lätt göra massagen hemma, eller också på ett spa.

Du bör veta att massagesessioner bör vara systematiska och kontinuerliga. Om du ser till att massera kroppen regelbundet kommer du märka vilken skillnad det gör på kroppsmåtten.

Följer du dessa enkla sätt att gå ner i vikt kommer du snart märka positiva resultat. Eftersom du lätt kan göra dem hemma kan du börja direkt. Det handlar om viljestyrka och en positiv attityd. Du kan göra det!


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.


  • Ans AH., Anjum I., Satija V., Inayat A., et al., Neurohormonal regulation of appetite and its relationship with stress: a mini literature review. Cureus, 2018.
  • Ajjimaporn A., Chaunchaiyakul R., Pitsamai S., Widjaja W., Effect of cold shower on recovery from high intensity cycling in the heat. J Strength Cond Res, 2019. 33 (8): 2233-2240.

Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.