Att ha en son är en sann skatt i livet

Även om de kan vara mer självständiga är det viktigt att förstå deras behov och att kommunicera tydligt så att de litar på dig när det är dags att utbilda dina söner.
Att ha en son är en sann skatt i livet

Senaste uppdateringen: 24 mars, 2019

En son är en skatt för vilken förälder som helst, som kan se sig själv speglas i detta nya liv. Alla barn är dyrbara och värdefulla, oavsett om de är pojkar eller flickor, och vi bör älska och lära dem jämlikt. Trots det kan en liten pojkes karaktär ibland vara väldigt annorlunda mot en dotters och kräver oftast mer tid för att beaktas.

Barn är aldrig kopior av sina föräldrar. De har sin egen karaktär och röst, och du måste lära dig att vägleda dem till att bli ansvarsfulla, mogna och lyckliga.

Låt oss ta reda på hur.

Att ha en son: Utmaningar & strategier för utbildning

Vi vill understryka att du inte borde falla in i könsstereotyper – utbildningen av pojkar och flickor bör vara densamma.

Tipsen vi vill belysa idag beror på varje barns behov, men de inkluderar några grundläggande verktyg som kan hjälpa och vägleda dig.

Pojke i hängslen

Lär honom inte att vara den starkaste, smartaste eller modigaste – lär honom att vara “sig själv” Ett misstag många familjer begår är att falla in i könsstereotyperna vi nämnde ovan.

Se även: Brev går viralt: “Jag är en mamma, ingen slav! “

  • Vissa vill att deras son ska bli den bästa fotbollsspelaren, den smartaste i klassen eller den mest våghalsiga med flest vänner. Det är inte en bra taktik.
  • Gör mot din son som du skulle med din dotter: låt honom vara det han själv väljer, låt honom göra det han gillar under sin fritid och låt honom designa drömmarna han vill uppnå.
  • Du behöver inte rikta din son mot en specifik sport om han inte är intresserad eller inte gillar det.

Förstå ditt barn och kom ihåg att han inte är en miniatyrkopia av dig. Du kan lära ut om det du gillar, du kan vägleda honom mot specifika intressen och du kan utsätta honom för vissa saker, men tvinga inte på honom något han inte vill ha.

En son har rätt att vara ledsen

Söner föds inte starkare än döttrar, och de är ej heller oövervinnerliga. Ytterligare ett misstag som vissa föräldrar begår är att säga till sina söner: “Gråt inte, du är en man och du måste vara stark utan att fälla tårar.”

  • Pojkar behöver precis som flickor ventilera sina känslor. Låt dem gråta om de behöver.
  • Det är viktigt att du uppmuntrar känslomässig kommunikation hos din son. Försök att etablera ett förhållande av tillit redan från början.
  • Gör aldrig narr av det han berättar för dig; det inkluderar hans idéer, drömmar, känslor och önskningar. Om din son märker att du kritiserar eller hånar honom kommer han förmodligen sluta lita på dig.
Son med moder

En son söker sitt utrymme i tidigt

Söner har en tendens att vackla mellan behovet av band och att skämmas bort, och den extrema önskan att lämnas ensamma för att kunna utöva sina rättigheter och friheter. Det är något som kommer att hända i tidig ålder.

  • Du måste vara tålmodig och bibehålla din förhandlingsstyrka. Söner svarar ofta på ett negativt sätt mot enkla förbud, så du måste få honom att förstå varför han inte kan göra vissa saker än.
  • Det är även viktigt att du lär din son hur han accepterar ansvar om han kräver mer utrymme eller vissa rättigheter.
  • Det är därför du, precis som med en dotter, måste ge honom ansvar redan från en väldigt tidig ålder.

Det finns vissa sysslor och ansvar han måste hållas ansvarig för, inklusive att hålla sitt rum rent, hjälpa till med att städa huset, ta hand om husdjur eller sköta om sina saker.

Mor och leende son

För att avsluta är det både en skatt och en utmaning att ha en son. Hans utbildning baseras på din förståelse för hans behov och bra känslomässig kommunikation. Det hjälper honom att lita på dig.

Att respektera den han är och vad han gillar varje dag utgör ett gott exempel för honom när han uppnår självständighet och blir tillräckligt mogen för att kämpa för sina drömmar, samtidigt som han vet att du finns där för att stödja honom varje dag i hans liv.

Som föräldrar älskar vi våra söner och döttrar lika mycket, och vi måste utbilda dem båda till att ha samma rättigheter och ansvar. Det är väldigt viktigt.


Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.