Brev går viralt: “Jag är en mamma, ingen slav! “

Trots vad som måste göras i hemmet kan och bör kvinnor ta sig tid att göra saker de tycker om.
Brev går viralt: “Jag är en mamma, ingen slav! “

Senaste uppdateringen: 09 mars, 2019

“Att vara en mamma gör mig inte till en slav för sysslorna i hemmet.” Detta påstående gick nyligen viralt till följd av ett intressant brev som lades upp av en 32-årig australiensisk kvinna på hennes Facebook-profil.

Constance Hall är en ung kvinna som är aktiv på sociala medier och driver sin egen blogg där hon pratar om att leva en aktiv livsstil med barn och betonar vikten av att underhålla sociala kontakter, intressen och passioner.

Ett brev publicerades för några veckor sedan, vilket var mer än bara en åsikt. Det var som ett kall till alla kvinnor att ta sin plats i samhället och fortsätta bry sig om sin personliga tillväxt samtidigt som de integrerar de ansvar som kommer med föräldraskap.

Idag vill vi bjuda in dig att reflektera över det.

Jag är en mamma, jag är en kvinna: Constance Halls brev

Constance Hall är en av de kvinnor som inte är rädd för att ta med sig sina barn nästan överallt. Hon tar dem i sina armar och spenderar timmar på stranden, i möten med andra barn och deras vänner eller på shoppingrundor.

När Constance till slut tröttnade på att flera av hennes vänner kallade sig själva “hemmafruar” istället för “mammor”, där vissa av dem föll in i depression eller hjälplöshet för att de kände sig ensamma, bestämde hon sig för att publicera följande intressanta rader som vi skulle vilja dela med oss av:

gravid kvinna

 

“Jag skriver till kvinnorna i parken som sitter och tittar på era telefoner utan att ge någon som helst uppmärksamhet till era barn.

Ja, jag pratar med dig. Istället för att vara uppslukad av din smartphone borde du koppla dig till världen och dina barn och inte dessa “mammagrupper” som bara pratar via sociala medier.

För det spelar absolut ingen roll vad denna “lilla mammagrupp” tycker. Gå och lek med dina barn.

Kvinnan med ett berg av disk i diskhon kan fortfarande gå ut genom dörren med sina barn och ta en kaffe med sina vänner.

Jag pratar med dig. Att vara en bra mamma, fru och människa innebär inte att man ska spendera en evighet med att städa hemmet. Om du oroar dig för mycket över det kommer dina vänner att börja leva sina liv utan dig.

“Förväxla inte depression med att ge upp”

Till kvinnan som har fått recept på antidepressiva av läkaren efter förlossningen, jag pratar med dig. Du kanske inte tror på det, men du kommer fortfarande att slåss mot din depression när dina barn växer upp. Förväxla inte depression med att ge upp. Det är fortfarande du som bestämmer över ditt liv och du kan övervinna allt.

Det här är den bästa tiden i ditt liv, njut av den medan du kan.

Ibland blandar vi ihop styrka och svaghet, men kom ihåg att du är starkare än vad du tror. Du är inte svag om du behöver fråga efter hjälp. Det är värt det!

Kom ihåg att det finns många andra kvinnor som går igenom samma sak som du, de kanske bara inte pratar om det.

Jag skriver nu till kvinnan som inte har gått ner alla kilon efter graviditeten. Oroa dig inte, det är inte viktigt för mödraskapet är ett nytt jobb som kräver din uppmärksamhet 24 timmar om dagen, utan betalning.

Faktum är att det är ett jobb som aldrig tar slut. Så tveka inte på att äta den där tårtbiten om du vill det. Din kropp efter förlossningen är din ensak, så glöm vad andra har att säga: det är inte viktigt för någon.

Vikten av att fastställa prioriteringar i ditt liv

ammande bebis

De flesta av oss kan förmodligen relatera till Constances ord. Man kan alltid ha ett rent hem, disken diskad och bortplockad, men också ha all tid i världen för sina barn.

Men de idéer hon har lagt fram går mycket längre än så.

  • Att vara en mamma betyder inte att du behöver ge upp om livet, drömmar, vänskap eller den karriär du hade förut.
  • Det är sant att ditt vardagliga liv inte kommer att vara detsamma, att du kommer stå inför utmaningar, komplikationer och att du kommer att förlora hoppet vid något tillfälle. Men att leva, lära och vara en mamma betyder att man är stark, flexibel och slåss för det man älskar, varje dag.
  • Att fastställa prioriteringar är ett måste: Kom ihåg att om du inte är lycklig kommer du inte kunna hjälpa dina små att bli lyckliga. Om du vid någon punkt börjar förlora hoppet, tveka inte att gå ut med dina barn, ta in solen, prata med andra mammor, omringa dig av andra som, utan tvekan, kan påminna dig om livets härligheter och hur det är att uppfostra barn.

Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.


  • Lamenteesmaravillosa.com La depresión, la enfermedad del alma [Online] Available at: amenteesmaravillosa.com/la-depresion-la-enfermedad-del-alma/
  • Lamenteesmaravillosa.com La tristeza que no tiene explicación [Online] Available at: lamenteesmaravillosa.com/la-tristeza-que-no-tiene-explicacion/

Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.