7 vanor för att se yngre ut än vad du är

Att se yngre ut handlar inte om att gömma sin ålder, utan om att lära sig uppskatta sin skönhet, uppskatta varje ögonblick och njuta av varje fas i livet.
7 vanor för att se yngre ut än vad du är

Skriven av Okairy Zuñiga

Senaste uppdateringen: 26 augusti, 2022

Vårt samhälle är besatt med utseende. Det finns många krämer och annat som lovar ungdomlighet. Du kanske lägger mycket hopp i krämer, men ofta uppfyller de inte det de lovar. Kirurgi kan dessutom vara en rysk roulette som du måste betala ett ännu större pris för senare. Så finns det något du kan göra för att se yngre ut än vad du är?

Svaret är ja, men det kanske inte är vad du tror.

Att åldras med värdighet

Äldre par på bänk

Det finns inte mycket som är värre än att se en person som är desperat att se yngre ut (medan andra inser sin ålder). Om du vill se yngre ut ligger hemligheten i din ålderAtt klä sig som en tonåring och bära mycket smink har bara motsatt effekt, så att du ser mycket äldre ut än du är.

Acceptera att ålder inte är allt, och åldras istället med värdighet. Det kommer få dig att se yngre ut än du är, utan att du ens försöker. När du anammar en positiv attityd till åldrande och lever alla stadier av ditt liv till fullo så ser du yngre ut än de som försöker kämpa emot ålderdomen.

Smaksätt din diet

Att se yngre ut har inte bara att göra med fysiskt utseende. Att hålla hjärnan frisk och alert är ännu viktigare.

En grupp forskare i Singapore har upptäckt att de som ofta äter curry har bättre kognitiva förmågor än de som inte gör det. Dessa är viktiga aspekter av din ungdom. Precis som din kropp reflekterar ålderdom visar ditt sätt att tänka hur ung du är i sinnet.

En intressant, balanserad kost ger näring åt hjärnan. Det handlar inte bara om kroppen, utan man måste även ge näring åt sinnet.

Acceptera livet som det är

De som ser yngre ut än vad de är har ofta förmågan att lösa varje problem som kommer i deras väg. Ingen har ett perfekt liv, men om du lär dig att anpassa dig till dina omständigheter kommer du att motverka åldern på rätt sätt.

Du gör det när du förstår hur livet egentligen är. Ingen kan förändra den du är, men livet förändras alltid för inget förblir detsamma för evigt. Oroa dig inte för mycket över småsaker. Ibland är humor den bästa lösningen på stora problem.

Sjung för att bli yngre än vad du är

sjungande vänner

Du behöver inte ha en änglaröst för att sjunga! Sång kan ha många fördelar. Du kanske inte förstår hur man kan verka yngre av att sjunga, så låt oss förklara. Forskare har lagt fram flera teorier, men den mest accepterade är att man genom att sjunga förbättrar sin andning och sociala färdigheter.

Att se yngre ut kommer som en “bieffekt”. Så varför inte leta upp en karaokebar och gå dit med vänner?

Ägna tid åt husdjur

Djur ger oss ofta ovillkorlig kärlek och det är svårt att inte älska dem. När du ägnar tid med ett djur som älskar dig och vill leka med dig så förbättras också det emotionella perspektiv med vilket du ser livet. Att helt enkelt gå ut med hunden eller leka med katten kan förbättra ditt fysiska tillstånd, förbättra din sociala aktivitet och ge dig en känsla av välmående som driver dig framåt.

Alla dessa faktorer spelar en fundamental roll i hur andra ser dig.

Sömn 

Att sova bra

Folk som ser yngre ut vet att sömn är väldigt viktigt för kroppen och hjärnan. Sömnexperter har funnit att man faktiskt inte behöver sova mindre när man blir äldre. Du kommer alltid behöva sova så mycket du kan. Försök att få 7 till 8 timmars sömn per dag, med 15 till 20 minuters vila på eftermiddagen för att bevara din ungdom.

Utöva en religion

Studier har visat att man genom att be, gå till ett tempel och ha en religion får några år till i livet. Det är för att bitterhet och att inte förlåta kan få hjärtat att åldras. När du håller fast vid dessa negativa känslor öppnar du också upp dig för olika sjukdomar. De som öppnar upp sina hjärtan lever längre och mer fulländade liv.

Att tro hjälper dig att släppa på spänningar och du oroar dig mindre, vilket får dig att se yngre ut än vad du egentligen är.

Oavsett vilken religion eller trosuppfattning du väljer så kan du inte bara komma att se yngre ut än vad du är, utan även leva ett lyckligare liv. Med det sagt finns det givetvis även sekulära alternativ med många fördelar, såsom att engagera sig i välgörenhet.

Spara


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.


  • Ng, T. P., Chiam, P. C., Lee, T., Chua, H. C., Lim, L., & Kua, E. H. (2006). Curry consumption and cognitive function in the elderly. American Journal of Epidemiology. https://doi.org/10.1093/aje/kwj267
  • Salomoni, S., Van Den Hoorn, W., & Hodges, P. (2016). Breathing and singing: Objective characterization of breathing patterns in classical singers. PLoS ONE. https://doi.org/10.1371/journal.pone.0155084
  • Ellen L. Idler, Julie McLaughlin, Stanislav Kasl. (2009). Religion and the Quality of Life in the Last Year of Life. J Gerontol B Psychol Sci Soc Sci. doi: 10.1093/geronb/gbp028

Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.