6 sunda och naturliga drycker för kvinnor

6 sunda och naturliga drycker för kvinnor

Senaste uppdateringen: 16 januari, 2019

Det finns en grupp utmärkta naturliga drycker för kvinnor. Ibland saknar vi energi, har huvudvärk, ledvärk… realiteter som kan förbättras med ett antal faktorer som kommer att kompensera vissa brister.

Så låt oss ta del av följande naturliga drycker för kvinnor och börja ta bättre hand om vår hälsa!

1. Havremjölk och mandelmjölk

Vi vet alla att mjölk, och då särskilt komjölk, inte är så hälsosamt. Dess animaliska proteiner och enzymer underlättar inte vår matsmältning och på lång sikt är den inte särskilt fördelaktig trots sin kalciumhalt. Därför har utbudet av vegetabiliska drycker exploderat på marknaden under senare år och bland dem rekommenderar vi två naturliga drycker i synnerhet: havremjölk och mandelmjölk.

Fördelar med havremjölk

  • Den är lättsmält och har ett mycket bra innehåll av lösliga fibrer, vilket förhindrar irriterande förstoppning och dessutom förbättrar tarmfloran.
  • Hjälper dig att snabbare nå en mättnadskänsla och är mycket lämplig för viktminskning.

Fördelar med mandelmjölk

  • Den är idealisk för att sänka kolesterol– och triglyceridnivåer och erbjuder oss en hel del energi för att börja dagen på det mest naturliga sättet. Den är mycket lätt att smälta och innehåller hälsosamma fetter lämpliga för vår kropp.

2. Shake med grönkål och ananas

Ananasdrink

Har du någonsin hört talas om de stora fördelarna med grönkål? Bland naturliga drycker för kvinnor sticker den här ut som en av de bästa. Grönkål är en grönsak rik på antioxidanter och C-vitamin. Det är en typ av kål ursprungligen från Asien som spred sig till västvärlden med stor framgång.

Den har även mycket få kalorier och är känd för sin förmåga att förebygga cancer tack vare ett ämne som kallas sulforafan, som skyddar våra celler från skadliga effekter. Hur kommer det sig att du inte visste det?

Om du kombinerar den med ananas resulterar det i en helt perfekt dryck att börja dagen med. Så om du vill bereda den behöver du bara en bit av färsk ananas, fyra blad av grönkål, en kopp kall mandelmjölk och en matsked honung. Kör allt i mixern och du kommer att få en homogen och läcker shake som du kommer att älska.

3. Grönt te

Japanskt grönt te

Är du en av dem som inte inkluderar en kopp grönt te om dagen i din kost? Då begår du ett misstag. Du bör inte missa de stora fördelarna hos en av våra bästa naturliga drycker för kvinnor. Grönt te har mineraler, vitaminer och antioxidanter; och det har bevisats att det är en utmärkt förebyggande dryck för hjärtsjukdom och stroke.

Kom ihåg: det finns inget bättre än en kopp grönt te på eftermiddagen.

4. Drycker för kvinnor: linfröshake

Linfröshake

Linfrön är trendigt just nu. Visst har du hört talas om dem? Du finner dem enkelt i alla hälsokostbutiker. Det är ett mycket lämpligt kosttillskott; rikt på mineraler och vitaminer. Du kan inkludera det i dina dagliga måltider, som till exempel i din sallad och naturligtvis i läckra smoothies som på bilden.

Enligt en undersökning gjord av Journal of Cardiovascular Pharmacology kan linfrön förbättra kardiovaskulär hälsa, förebygga hjärtsjukdomar och neurovaskulära skador. Tveka inte; det är värt att göra dig en smoothie med linfrö varje dag.

5. Färsk tomatjuice

Drycker för kvinnor

Smakrik, uppfriskande och näringsrik. Vi älskar tomatjuice. Det är en av de bästa naturliga dryckerna för kvinnor så du får inte missa chansen att inkludera den i din kost. Tomat är rikt på lykopen – ett ämne som förhindrar bildningen av cancerceller. Dessutom är det en effektiv antioxidant och den förhindrar att vätskor ansamlas i kroppen. Den är helt enkelt perfekt.

6. Ett litet glas vin om dagen

Rödvin i glas

Jag är säker på att du visste det. Att dricka ett glas vin om dagen är mycket fördelaktigt för vår hälsa; men var noga med att välja ett lämpligt vin av god kvalitet. Den perfekta mängden är ett glas om dagen, så om du vill kan du ta ett halvt glas till lunch och det andra halva till middag.

På så sätt får du ett bra tillskott av antioxidanter, som behövs för att förebygga hjärt-kärlsjukdom och skydda dig själv lite bättre mot för tidigt åldrande. Så tveka inte att njuta av denna dryck, som har så många viktiga historiska och gastronomiska traditioner.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.