3 enkla och naturliga metoder för att bleka håret

Du bör alltid kombinera citronsaft med andra ingredienser för att inte torka ut håret.
3 enkla och naturliga metoder för att bleka håret

Senaste uppdateringen: 10 februari, 2022

Är det möjligt att bleka håret enkelt och naturligt? Ja, det är det! Oavsett om du vill ändra din “look” eller bara vill prova något nytt, kommer dessa trick att vara riktigt praktiska för din vardagsrutin. Inte nog med att de ger dig en ny hårfärg; de främjar också en god allmän hårhälsa och gör håret mer glänsande. Är du redo att prova dem idag?

Välj din favorit bland dessa naturliga metoder för att bleka håret

1. Kamomillsköljning

Fuktigt hår
Vad du uppnår är en ljusare, klarare ton och färg.

Vi bör också påpeka att kamomill är en av de mest använda produkterna för att bleka håret. Och för att förbättra dess naturliga egenskaper kommer vi att tillsätta citronsaft till mixen.

Citronsaft är den mest effektiva ingrediensen för att bleka håret naturligt, men med tiden kommer dess användning torka ut håret. Så vi rekommenderar att kombinera det med kamomill för att bättre skydda håret från torrhet. Hur gör du det? Det är väldigt enkelt. Värm 5 dl vatten och tillsätt två påsar kamomillte. När teet börjat koka stänger du av värmen och ställer det i kylskåpet.

När det svalnat tillsätter du saften från en halv citron. Applicera denna vätska i fuktigt hår med hjälp av en sprayflaska. Låt verka i 20 minuter innan du tvättar med ditt vanliga schampo. Använd sedan ett bra balsam för att bibehålla fukt. Utför denna behandling två gånger i veckan och du kommer få ett riktigt bra resultat!

2. Sköljning med ägg, öl och citron

Schampo
citronsaft eftersom det hjälper dig att bleka håret naturligtVar försiktig!

Så vi kommer även tillsätta två andra ingredienser som förutom att bleka håret också ger näring, glans och mjukhet. I med öl och ägg!

Gör så här:

  • Vispa en äggvita tills den tjocknar.
  • Tillsätt en 1 dl alkoholfri öl.
  • Rör om ordentligt och tillsätt saften från en halv citron.

Nästa steg? Applicera denna blandning i fuktigt hår med en lätt massage. Låt sitta i 20 minuter innan du tvättar som vanligt. Applicera sedan en bra balsam. Du kommer märka hur skinande håret blir, och med tiden kommer det bli ljusare.

3. Sköljning med honung, citron och äppelcidervinäger

Spreja håret
Än en gång; du kan aldrig misslyckas med citronsaft.
  • Värm 2 dl vatten och tillsätt två matskedar honung.
  • När det börjat koka tillsätter du två matskedar äppelcidervinäger och saften från en halv citron.
  • Rör om ordentligt och ställ in blandningen i kylskåpet. När den kallnat applicerar du den i fuktigt hår.
  • Använd en sprayflaska om det gör det lättare, eller så kan du massera in den så som vi beskrev i föregående recept. Vilket alternativ du än väljer ska du låta blandningen verka i 20 minuter.
  • Tvätta håret som vanligt och glöm inte balsam. Resultatet kommer bli fantastiskt.

För att sammanfatta: det är värt att åter påminna dig om att om du har mycket mörkt hår kommer du inte plötsligt få ljusbrunt eller gyllenbrunt hår. Behandlingarna vi har beskrivit här kommer bleka håret, men de är inte tillräckliga för att ändra din hårfärg helt. Med regelbunden användning kommer de dock att ge ditt hår en ny, naturlig färg och samtidigt få det att se friskare ut.

Kom också ihåg att vara försiktig när du använder citronsaft, och att aldrig applicera enbart detta eftersom det verkligen kan torka ut håret. Det bästa sättet att använda citron är att kombinera den med de övriga ingredienserna som vi har beskrivit och alltid använda ett starkt balsam efteråt för att skydda och återfukta håret.

Och hur ofta kan du använda dessa enkla behandlingar? Ungefär två gånger i veckan är lagom. De är enkla och effektiva, och du kommer märka att håret blir friskare och får mer lyster på nolltid.

Detta kanske intresserar dig
4 hårinpackningar med kanel för vackert och friskt hår
Steg för Hälsa
Läs det Steg för Hälsa
4 hårinpackningar med kanel för vackert och friskt hår

Kanel har mycket mer att erbjuda än bara sin goda smak. Vi ska här utforska några hårinpackningar med kanel för att få friskt hår.


Innehållet i denna publikation är endast i informationssyfte. Det kan inte under några omständigheter tjäna till att underlätta eller ersätta diagnoser, behandlingar eller rekommendationer från en fackman. Konsultera din betrodda specialist om du har några tvivel och sök dennes godkännande innan du påbörjar några procedurer.