6 tips för att hålla dina ögon fräscha och friska

En persons ögon är ett av de mest attraktiva attributen i hans eller hennes ansikte. Men stress och trötthet kan ta ut sin rätt och påverka ditt utseende. Hur kan du förhindra att detta sker? Här är några användbara tips för att hålla dina ögon fräscha och pigga.
6 tips för att hålla dina ögon fräscha och friska

Senaste uppdateringen: 11 april, 2022

Efter en sömnlös natt eller en stressig dag kan området runt ögonen se trött och åldrat ut. Tyvärr blir problem som påsar och mörka ringar under ögonen snart märkbara. Som tur är går detta att motverka med några enkla knep som kan hålla dina ögon fräscha och vackra.

Du kan nu ta hjälp av en skönhetsexpert för att lära dig allt om kosmetika och alla procedurer som kan hjälpa till att föryngra detta område. Utöver detta finns det några klassiska tips som du kan inkorporera i din dagliga rutin för att vårda den ömtåliga huden i detta område. Ta dig en titt och se om du kan använda dem i praktiken!

Hur du gör för att se fräsch och utvilad ut

Livsstil spelar en viktig roll för att se fräsch och utvilad ut. Även om många produkter ger näring och vitaliserar detta område, måste du ändå se till att du får en god sömn och äter en balanserad kost för att hålla huden i optimalt skick. Naturligtvis är det också en god idé att återfukta området och använda sig av lite grundläggande hudvård.

1. Använd solkräm

En av produkterna du helt enkelt måste använda i din skönhetsrutin är solkräm. Många inte är medvetna om det, men effekten av solens strålar försvagar huden och får den att åldras i förtid. Detta är särskilt fallet för huden runt ögonområdet, eftersom dermis är tunnare där. Så se till att du applicerar en solkräm med en solskyddsfaktor på minst 30.

2. Använd solglasögon

Solglasögon är tänkta att komplettera effekterna av solskyddsmedel. Att ha på sig dem på soliga dagar kan mildra effekten av solens strålar på den ömtåliga huden runt ögonen. Faktum är att de också rekommenderas för att skydda ögonhälsan, eftersom UVA- och UVB-strålar är associerade till ögonsjukdomar på långt sikt.

3. Applicera ett konturserum

Ingredienserna som man använder för kosmetika för ögonlocken och ögonkonturområdet skiljer sig från de som man använder i krämer för resten av ansiktet. De innehåller ofta vitamin C, hyaluronsyra, vitamin E, koffein och andra ingredienser som ger näring och stärker detta område. Helst bör man applicera dem två gånger om dagen, på morgonen och på kvällen.

4. Ta bort sminket varje dag

Rester av smink och makeup kan på lång sikt orsaka hudskador och rynkor. På grund av detta är det mycket viktigt att du lägger några minuter varje dag på att ta bort ditt smink och rengöra ditt ansikte. En bra rengöringslotion och bomullsrondeller är allt du behöver för att göra detta. Du kan komplettera detta med en vanlig tvätt med tvål och vatten. När rengöringen är klar kan du applicera en tonande lotion.

5. Använd ögonpatches

Hydrogelpatches för ögonen är en av de senaste produkterna som kan ge dina ögon ett fräschare utseende. Applicering av dessa gör snabbt påsar och mörka ringar under ögonen orsakade av trötthet mindre märkbara. Utöver detta har de komponenter som återfuktar, tonar och reparerar huden för att minska risken för fina linjer och rynkor.

De är mycket enkla att använda. Förbered bara huden lite genom att massera den med fingertopparna eller en roller. Detta stimulerar mikrocirkulationen och främjar absorptionen av komponenterna i ögonmasken. Efter applicering, låt dem sitta på i 20 till 30 minuter. För optimala resultat är det bäst att använda dem 2 till 3 gånger i veckan.

6. Använd isbitar

Ett av de mer välkända tipsen för att reducera mörka ringar och svullnader runt ögonen är att applicera is. Denna ingrediens stimulerar blodflödet och har en tonande effekt. Isen fungerar också som ett milt antiinflammatoriskt medel, vilket minskar tecken på trötthet under ögonen. Man bör dock använda det med försiktighet.

Helst bör du linda in isbitarna i en bomullsduk innan du applicerar dem. Detta beror på att direkt kontakt med huden kan orsaka en brännande känsla, obehag och irritation.

Redo för strålande och fräscha ögon?

Matta och trötta ögon kan påverka hela ansiktets utseende. Av denna anledning är det viktigt att ha rutiner som tar hand om detta område på bästa sätt. Se till att du alltid får tillräckligt med sömn och ät en näringsrik och balanserad kost. Och glöm inte att använda dig av de tips vi har gett dig i dagens artikel för att undvika de där fula mörka ringarna och påsarna under ögonen.


Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.