Medicinalväxter som hjälper minnet

Skriven av Equipo Editorial

Senaste uppdateringen: 04 januari, 2023

Minnet1

I naturen går det att finna mat och växter som spelar en viktig roll i kurerandet av många hälsoproblem varav ett exempel på sådant är den progressiva förlusten av minnet, ett tillstånd som påverkar vår livskvalitet på ett mycket påtagligt sätt.

Medicinalväxter som används inom alternativmedicin är en stor hjälp i behandlingar för att återvinna minnesförluster, men framför allt så stärker de hjärnan och därmed förbättras vår förmåga att minnas våra erfarenheter och olika vardagliga situationer, vi handskas med dagligen.

I den här artikeln kommer vi att lära oss om några medicinalväxter som kan användas för att hjälpa hjärnan återvinna sin kapacitet och därmed påtagligt förbättra minnet.

Medicinalväxter som användas för den här sortens behandlingar bör vara rika på de komponenter som förser kroppen med kapaciteten att bevara acetylkolin längre. De bör också vara rika på antioxidanter för att förebygga hjärnvävnadsskador från fria radikaler. Samtidigt bör man också söka efter de växter som innehåller östrogen vilket hjälper till att behålla en god minnesfunktion.

Låt oss nu se närmare på de medicinalväxterna som är bäst på att förbättra minnet:

Hjälp minnet med bondbönor

Som en av sina egenskaper har denna växt en stor kvantitet av kolin. Kolin är en del i acetylkolin. Dagliga infusioner av bondbönor kommer att hjälpa behandlingen med att stärka hjärnan och att återfå minneskapaciteten.

Bockhornsklöver

Minnet3

Det här är en annan växt som erbjuder en viktig källa till kolin. Den här medicinalväxten bör inkluderas i den dagliga dieten som te eller infusion och rekommendationerna är två koppar per dag.

Salvia

Minnet4

Den här växten är rik på antioxidanter som är till stor hjälp för cellerna när det gäller att hålla kvar acetylkolin. Salvian kan beredas som en infusion och en gång i veckan eller varannan vecka kan man dricka två glas.

Rosmarin

Minnet5

Rosmarin innehåller många antioxidanter som är mycket viktiga för att skydda acetylkolin från skador orsakade av fria radikaler. För att förbättra minnet kan man använda sig av infusioner på rosmarin som är lätta att tillreda. Koka 2,5 dl vatten och lägg i en matsked rosmarinblommor, täck kastrullen och låt stå i 10 minuter. Drick sedan en liten kopp två gånger per dag.

Rosmarinolja kan användas vid massage speciellt på nacken och pannan. Den kan också användas som modertinktur genom att tillsätta droppar i det dagliga badvattnet.

Fänkål

Minnet6

Man kan använda fänkålsolja vid massage på samma sätt som rosmarinolja. Genom att massera nacken och om det är möjligt även huvudet. Den som mottar massagen kommer att uppleva ett välbefinnande och en skön avslappning.

Nässlor

Minnet

Att äta nässlor varje dag hjälper den viktiga formeringen av östrogen som kan hjälpa att öka den mentala kapaciteten. Att regelbundet äta denna ört kan hjälpa till att lindra symtom orsakade av minnesförlust. Den här växten kan utan problem ätas varje dag och på så sätt hjälpa till att förebygga att minnesförlust uppstår.

 


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.