5 tips för att få perfekt hy i ansiktet

Rosmarinvatten kan hjälpa oss att minska förekomsten av de fläckar och rodnader i ansiktet som kan uppstå på grund av kyla eller hormonella förändringar.
5 tips för att få perfekt hy i ansiktet
Valeria Sabater

Skriven och verifierad av psykolog Valeria Sabater.

Senaste uppdateringen: 17 januari, 2023

Alla vill vi ha frisk, mjuk och perfekt hy i ansiktet. Ibland kan du spendera stora summor pengar på skönhetsbehandlingar som inte alltid uppnår det önskade resultatet. Men oroa dig inte! I den här artikeln kommer vi att ge dig några enkla och billiga huskurer som kan hjälpa dig att att få perfekt hy.

Råd för frisk och vacker hy

Som du vet är din hy en återspegling av din hälsa. Väl återfuktad hy som är elastisk och fri från röda fläckar är delvis ett resultat av en god kost med tillräckliga mängder vitaminer och mineraler. Det är dock inte så lätt att få denna perfekta hy, eftersom faktorer som tidens tand, sol, vind och hormonella förändringar tenderar att komma i vägen och orsaka akne.

Men det går att motverka dessa effekter med några enkla huskurer som du kan använda närmast dagligen om du så vill. Vi vill inte mana dig att överge de krämer du använder varje dag. Se dessa huskurer som intressanta, enkla och billiga metoder som kan komplettera din nuvarande ansiktsvård. Låt oss titta närmare på dem.

1. Exfoliant med havregryn och bikarbonat

Bikarbonat för bättre hy

Denna exfoliant bör du använda högst en gång i veckan. Vilket resultat kan du vänta dig? En skinande, ungdomlig och perfekt hy. Den rensar bort döda hudceller från dina porer och förbättrar cirkulationen. Det är en enkel huskur som inte innehåller några kemikalier. Den ger dig en utmärkt behandling för din hy och låter din naturliga skönhet lysa igenom.

Hur du bereder den? Enkelt! Du behöver bara två skedar havregryn, en sked bikarbonat och lite vatten. Du blandar ingredienserna väl tills du får en slags kräm. Det viktiga är att den är tjock nog för att du ska kunna applicera den på huden. Smörj in den i ansiktet med cirkulära rörelser i ca 15 minuter för att exfoliera hyn och eliminera döda hudceller. Sedan sköljer du med varmt vatten.

Du kommer märka hur bra den är!

2. Ansiktstoner med grönt te för perfekt hy

Återfukta huden

Detta är en utmärkt huskur för att mjuka upp och aktivera din hud. Den är bra att använda morgon och kväll eftersom den rengör hyn och främjar cirkulationen. Allt du behöver göra är att bereda en kopp grönt te med två påsar. När det har kokat och fått dra ställer du det i kylen en stund. När det är kallt blöter du en bomullstuss med det och applicerar det i ansiktet. Du kommer att märka en omedelbar lindring och få en mer tonad hy.

3. Hur du eliminerar röda fläckar

Rosmarin i olja

Ibland kan du få röda fläckar som ett resultat av årstidsförändringar, kyla eller mindre hormonella förändringar. Men frukta icke! Du kan bli av med detta med en enkel huskur gjord av honung och rosmarinvatten. Dessa ingredienser är fantastiska när det kommer till att minska inflammation samt behandla, bota och förnya din hy.

Du behöver bara göra ett avkok med tre kvistar rosmarin och 120 ml vatten. Låt det koka och tillsätt sedan tre matskedar honung. När det är ljummet (inte hett) applicerar du det med en bomullstuss eller en liten kompress i ansiktet, och låter det verka i 15 minuter. Därefter sköljer du med vatten och applicerar en återfuktande kräm. Du kommer att älska den här kuren.

4. Hur du behandlar pormaskar

Yoghurt i skål

Vem har inte pormaskar? Det är mycket vanligt, speciellt på näsan, och något som vi försöker bekämpa redan i unga år. Ett bra sätt att eliminera dem några i taget är genom en enkel behandling bestående av naturlig yoghurt och citron.

Du behöver inte mer än två matskedar yoghurt och citronsaft. Gör en välblandad kräm och applicera den på det värst drabbade området av ansiktet. Låt verka i 20 minuter och skölj sedan med vatten. Om du gör detta varje dag kommer du att se resultat.

5. Hur du eliminerar eller minskar förekomsten av små ärr i ansiktet

Ärr på huden

Akne kan ibland lämna framträdande märken som inte försvinner med tiden. Sår som lämnar ärr är något vi brukar dölja med smink och något som vi verkligen stör oss på. Hur blir du av med dessa? Vad kan du göra för att få dem att försvinna steg för steg?

En perfekt huskur är oljan från vit myskros. Du hittar den enkelt i form av krämer i hälsokostbutiker och även hos parfymerier, och de är inte särskilt dyra. Allt du behöver göra är att konsekvent applicera krämen dagligen med en bomullstuss genom en lätt massage som återaktiverar cirkulationen och därmed gör det möjligt för oljan att verkligen ta sig in i epidermis. Dag för dag, med konsekvent användning, kommer du märka att ärren blir allt mindre framträdande.

Kom ihåg att dessa behandlingar endast är effektiva om du är konsekvent och tillämpar dem varje dag. Många av krämerna i handeln tenderar att vara dyrare trots att de har samma effekter, så för att få perfekt hy är det ett smart val att dra nytta av dessa naturliga ingredienser, som är fria från kemiska ämnen och som människor har använt i generationer. Gå inte miste om dem!


Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.