Bli av med pormaskar på naturlig väg

Pormaskar är ett mycket vanligt hudproblem. De tenderar att dyka upp oftare på fet hud än torr hud eftersom de ofta uppstår när fettet stelnar i porerna på grund av bristfällig  ansiktsrengöring eller en förändring i vädret. Deras svarta färg beror på det faktum att det yttre lagret av huden oxideras när den utsätts för luft.

Generellt uppstår pormaskar i ansiktet, särskilt runt näsan, och de tenderar att vara mycket märkbara. Lyckligtvis finns det naturliga sätt att bli av med pormaskar som inte bara är budgetvänliga men också enkla och effektiva!

Skönhetsrutin för att behandla, förebygga och bli av med pormaskar

För att bli av med pormaskar och se till att de inte kommer tillbaka är det nödvändigt att upprätthålla en speciell skönhetsrutin som garanterat kommer att rengöra ansiktet på djupet och återfukta huden. Fortsätt att läsa, vi kommer att ge dig alla steg du bör följa varje dag för att förebygga pormaskar och kunna njuta av en strålande hud.

Rengöring

Det första steget för att undanröja pormaskar är att rengöra huden på djupet och befria den från smuts. För att rengöra ditt ansikte på rätt sätt kan du antingen göra en hemmagjord ansiktsmask eller använda ansiktsrengöringsprodukter.

För en hemmagjord ansiktsmask behöver du:

 • 1 msk havregryn
 • 1 msk yoghurt
 • 1 msk morotsjuice
 • 1 tsk olivolja

Gör så här:

Blanda ingredienserna väl tills du får en smet. Applicera den i ansiktet, låt verka i 15 minuter och ta bort med rikligt med kallt vatten.

Exfoliering

Hudexfoliering
För att upprätthålla denna skönhetsrutin är det viktigt att exfoliera huden för att bli av med döda celler som stannar kvar. Det är bra att exfoliera 2 eller 3 gånger per vecka för att hålla huden ren och frisk.

Du behöver:

 • En mogen banan
 • 2 msk grovkrossat socker
 • 1 tesked mandelolja

Gör så här:

Blanda ingredienserna väl för att bilda en tjock smet. Applicera på huden genom att massera i cirkelrörelser i några minuter.

Tonifiering

Gurka
Efter att du blivit av med orenheterna kan du sedan göra en hemmagjord toner för att få en 100%-igt ren och mjuk hud.

Du behöver:

 • En gurka
 • 1/2 liter vatten

Gör så här:

Gurka är utmärkt för att reparera, återfukta och vitalisera huden. På grund av dess bindande egenskaper är den bra för att ta bort orenheter och överflödigt fett från huden.

För att bereda denna hudtoner måste du skära en gurka i skivor och lägga dem i en behållare med en 1/2 liter vatten. Låt det koka i 30 minuter och dra sedan för att därefter applicera på huden med en bomullstuss.

Hemmagjorda ansiktsmasker för att bli av med pormaskar

När huden har rengjorts på rätt sätt kommer ditt ansikte att vara redo för en behandling som är särskilt effektiv för att ta bort obekväma pormaskar. Dessa hemmagjorda ansiktsmasker är bra för att hantera detta problem, och om du följer denna kompletta dagliga skönhetsrutin kommer pormaskar inte längre vara ett problem.

Ansiktsmask med ananas

Ananas
Denna mask är bra för alla typer av hud eftersom ananas har bindande och återfuktande egenskaper. Den hjälper dig också att stänga porer som huserar pormaskar.

Du behöver:

 • 1/2 kopp naturlig ananasjuice
 • 1 matsked honung

Gör så här:

Mixa båda ingredienserna väl och applicera i ansiktet. Låt verka i 15 minuter och skölj sedan med kallt vatten.

Ansiktsmask med aloe och tomat

Med denna ansiktsmask kommer du att kunna eliminera överflödigt fett och andra ämnen som bidrar till bildandet av pormaskar. Dess återfuktande egenskaper gör huden mjuk, smidig och fri från imperfektioner.

Du behöver:

 • En mogen tomat
 • Ett aloeblad

Gör så här:

Mixa tomaten mycket väl och blanda den med gelen från aloebladet. Applicera blandningen i ansiktet och låta den sitta i 20 minuter.

MER FÖR DIG