Varför och hur du bör exfoliera din hud

Att exfoliera innebär att man skrubbar bort döda hudceller. Dina hudceller förnyas naturligt ungefär en gång i månaden. Men denna process kan ibland sakta ner, vilket leder till att döda celler sitter kvar och hindrar tillväxten av nya celler. Här nedan har du några metoder och naturliga recept för att exfoliera din hud.

Nu när vi har förklarat varför du bör exfoliera din hud (åtminstone en gång i veckan), så vill vi dela med oss av några recept som är billiga, enkla och effektiva för att återfukta och förnya din hud.

Morot

morot-mask

Mixa en morot tills du får morotssaft. Blanda saften med en fuktgivande kräm, och smörj på händer, fötter och ansikte. Ett bra tillfälle att applicera den är när du ligger i badet. Tvätta av med rikligt med vatten.

Citron för armbågarna

Vi försummar ofta våra armbågar, men vi bör bry oss lika mycket om dem som resten av kroppen. Dela en citron på hälften och massera huden med den. Låt det verka i några minuter innan du tvättar av med hudolja.

Aspirin

Lös upp aspirin i en glass vatten. Doppa en bomullstuss i vattnet och skrubba sedan ansiktet med tussen. Denna behandling verkar åtstramande på huden.

Socker

Blanda några matskedar socker med handkräm, och massera på armar, händer och fötter.

Honung

olja-2

Blanda två matskedar olivolja med en matsked salt. Saltet kommer att rengöra huden och banan-2

Det här receptet är perfekt för oljig hud! Mixa en mogen banan, tre matskedar socker och en kvarts matsked vanilj extrakt. Applicera på hela kroppen och massera. Det är viktigt att du masserar med cirkelrörelser och nerifrån och upp. Skölj av med varmt vatten.

Kokos och farinsocker

Det här receptet är perfekt för när du vill skämma bort dig själv och din kropp, eftersom det är både mjukgörande och avslappnande, på grund dess behagliga konsistens och doft. Blanda 125 ml kokosolja med samma mängd farinsocket och massera hela kroppen med blandningen. Tvätta av med varmt vatten.