Är det nyttigt att dricka varmt citronvatten på morgonen?

Är det nyttigt att dricka varmt citronvatten på morgonen?

Senaste uppdateringen: 14 januari, 2019

Många dricker en kopp kaffe till frukost när de vaknar. Men att dricka varmt citronvatten har många fördelar, särskilt under vintern. Det här utmärkta substitutet för koffein är enkelt att göra: häll saften från en halv citron i en kopp varmt vatten.

Inre fördelar med att dricka varmt citronvatten

Att dricka varmt vatten med citron på fastande mage är nyttigt för kroppen. Något av det viktigaste som händer är:

  • Det stärker immunsystemet. Det beror på att citron innehåller mycket C-vitamin och kan bekämpa förkylning. Det innehåller också kalk, som stimulerar nervsystemet och hjärnfunktionerna. Det kontrollerar även blodtrycket.
  • Det hjälper med pH-balansen. Det sänker syra i kroppen eftersom citron tillhör den mest alkaliska maten som finns. Trots att den är en citrusfrukt skapar den inte syra.
  • Det hjälper med att gå ner i vikt. Citron hjälper mot hunger och matångest på grund av pektinet. Om man äter mer alkalisk mat går man ner i vikt snabbare.
  • Det bidrar till god matsmältning, eftersom det avlägsnar oönskade ämnen och ökar produktionen av galla. Det minskar risken för förstoppning och sura uppstötningar.
  • Det är ett utmärkt vätskedrivande medel. Det rensar kroppen och gör av med gifter på ett enkelt sätt, vilket resulterar i friska urinvägar.
  • Det lindrar problem med andningen. En blandning av varmt vatten och citron kan göra att man får bukt med infektioner och hosta. Det kan hjälpa med astma och allergier.

Ytterligare fördelar med varmt citronvatten på morgonen

Förutom de egenskaper och fördelar som vi delade med oss av ovan, hjälper ett glas av blandningen varje morgon med det här:

  •  Det renar huden. C-vitamin minskar rynkor och mörka fläckar i ansiktet. Det avlägsnar även gifter i blodet, vilket kommer att märkas i huden. Applicera direkt på ansiktet för att förbättra dess utseende.
  • Andedräkten blir fräschare. Det kan också användas för tandvärk och gingivit. Men var försiktig, för citronsyra kan också fräta på tandemaljen.
  • “Håller dig lugn.” När man känner sig stressad förlorar man C-vitamin. Man kan enkelt återställa nivåerna med citron.
  • Hjälper mot koffeinberoendet. Man behöver inte koffein eller kaffe lika mycket och kan börja dagen på ett hälsosammare sätt.

Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.