Naturliga sätt att behandla gingivit

Om du inte agerar snabbt kan plack på tänderna förvandlas till tartar, vilket är mycket svårare att få bort. Båda av dessa eroderar emaljen på tänderna och kan göra att tänderna lossnar.

Om ditt tandkött blöder varje gång du borstar tänderna kan det vara ett tidigt tecken på gingivit. Och om du märker att tandköttet är rött eller svullet är det ett annat tecken. Detta är resultatet av uppbyggt plack, en klibbig hinna du hittar mellan tänderna och vid tandköttet. Läs mer om hur du kan behandla gingivit på ett naturligt sätt i denna artikel.

Vad är gingivit och varför händer det?

Symtomen på gingivit är att tandköttet sväller och blöder, vilket orsakas av plack, en klibbig substans som är produkten av maten vi äter och bakterier i munnen.Tillståndet kan också orsakas av dålig munhygien eller för mycket av viss mat (som kaffe, till exempel). Plack konverteras så småningom till ett gulaktigt ämne som vi kallar ”tartar”.

Denna process producerar gifter som irriterar och eroderar tandköttet, vilket orsakar gap mellan tänderna och tandköttet och formar ”hålor” där infektionen kan sprida sig längre ner – hela vägen till benet. Detta kan göra att tanden blir lös och kanske även ramlar ut.

3-apple1svenska

Vilka är de bästa huskurerna för gingivit?

 • Gör en blandning med lika mängder väteperoxid och 6-tea1svenska

  • Koka en kopp vatten med två teskedar torkad läkemalvarot (även kallad althaea) i fem minuter. Skölj medan vätskan är varm, flera gånger om dagen.
  • Mixa en halv kopp bär, en halv kopp mjölk, en tesked vaniljextrakt, och en hackad banan tills det blir en jämn blandning. Servera det första du gör på morgonen. Bären kan hjälpa till att döda bakterierna som orsakar gingivit.
  • Ha i en näve mangoblad i en liter kokande vatten. Täck med lock och låt det svalna. Gurgla med denna vätska en gång om dagen. Du kan även skölja och mosa två skivor mango och tugga dem i fem minuter.
  • Blanda 30g honung med sju droppar 7-spicessvenska

   • Blanda 30g aloe vera gel med 30g honung och åtta droppar väteperoxid. Du kan skölja munnen med detta två gånger om dagen.
   • Gör te på en liter vatten och en näve rueblad. Denna munskölj kan användas tre gånger per dag på morgonen, eftermiddagen, och kvällen.
   • Blanda en hackad tomat, spenat, persilja, två vitklyftor, och broccoli i en mixer och ha i en kopp vatten. Drick ett glas per dag.
   • Blanda en näve jordgubbar med mint. Häll i lite vatten om det blir för tjockt. Drick det efter det största målet på dagen.

   Vi hoppas att du lärt dig något om de naturliga sätten att behandla gingivit!