Fördelarna hos bakpulver

Bakpulver är en solid och vit kristallsammansättning som är känd för sina många användningar och fördelar. Utöver att vara en väldigt billig substans som är enkel att få tag på så har den även massor av fantastiska egenskaper som kan gagna dig och din kropp varje dag på en mängd olika sätt. I denna artikel ska vi täcka några av de många fördelar och användningar som bakpulver har, så att vi verkligen kan förbättra ditt dagliga liv.

Vita tänder och friskt tandkött

Bakpulver kan hjälpa till att bleka fläckar på dina tänder och göra dem rena och vita. Vidare så används det ofta som en kur för personer som lider av känsligt tandkött.

Det bästa sättet att dra nytta av denna egenskap är att göra en smet av bakpulver och några droppar vatten, som du sedan applicerar på din tandborste och varsamt borstar tänder och tandkött med. Beroende på hur känsligt ditt tandkött är så kan du även använda en bomullstuss för applicering.

Insektsbett och brännsår på huden

En blandning av vatten och bakpulver är mycket användbar för att motverka insektsbett, hudsår och irritation. Vidare så kan du applicera denna blandning på din hud efter att ha bränt dig i solen för att lindra rodnad och flagning.

En frisk mun

För personer som lider av dålig andedräkt eller munsår så är det bra att regelbundet gurgla. Du kan gurgla bakpulver och vatten tre gånger om dagen för att få substansen läkande egenskaper att lindra irritationen och ge dig frisk andedräkt under längre tid.

Naglar fria från svamp och missfärgning

För att dra nytta av detta så rekommenderar vi att du sänker ner dina händer eller fötter i en blandning av vatten och bakpulver i fem minuter två gånger om dagen (morgon och kväll) och tillåter blandningen att rengöra nagelband och svampdrabbade fingrar på djupet. För personer som gillar att måla sina naglar så kan blandningen även vara bra för att ta bort fläckar som nagellack ibland lämnar på naglarna.

Kroppsbad

Bakpulver kan även användas för heta bad som slappnar av muskler och gör huden len. Dess egenskaper får det att bubbla när det kommer i kontakt med vätska, vilket resulterar i en lugn och njutbara badupplevelse. Denna beståndsdel kommer även eliminera kroppsodör och göra dig ren, exfolierad och fräsch. Det är därför det är rekommenderat att bada med denna blandning för genomgående och full avslappning.

För att förebygga cancer

Vissa studier har visat att cancerceller inte tolererar bakpulver eftersom det innehåller höga nivåer av syre tack vare sin alkalinitet – precis vad cancerceller inte klarar av. För att dra nytt av detta så ska du ofta ta en halv matsked bakpulver med vatten för att eliminera eller förebygga cancertumörer.

Snälla kom ihåg att rådfråga en läkare innan du genomför alla typer av behandlingar, oavsett om de är naturliga eller inte.

MER FÖR DIG