Sänk ditt blodtryck på naturlig väg

Högt blodtryck är ett av de vanligaste tillstånden i dagens samhälle och kan vara mycket farligt om man inte behandlar det.

Bland faktorerna som kan påverka blodtrycket inkluderas vatten- och saltnivåerna i kroppen, njurhälsan, våra blodkärl, nervsystemet, samt hormonnivåerna. Det är därför vi i denna artikel ska visa dig hur man sänker blodtrycket på naturlig väg.

Lime

Tack vare dess höga halter vitamin C och flavonoider så kan lime hjälpa dig att bibehålla friska blodkärl genom att främja elasticitet och förebygga läckage. Denna frukt hjälper även till att förebygga att åderbråck bildas.

Guava

Guava minskar nivåerna av dåligt kolesterol och ökar samtidigt det så kallade ”bra kolesterolet”. Personer med högt blodtryck kan lindra det genom att lägga till guava i sin diet.

Mistel

Denna naturliga produkt hjälper till att bibehålla hjärtrytmen, vilket i sin tur sänker blodtrycket, hämmar åderförkalkning, och sänker kolesterolet. Det bästa sättet att konsumera mistel är i te.

Hasselnöt

Hasselnöt, och framförallt hasselnötsmjölk, innehåller stora mängder kalcium, vilket hjälper till att bekämpa högt blodtryck. Utöver detta så kan dess innehåll av magnesium även se till att blodkärlen fungerar som de ska.

Selleri

Selleri

Selleri är en av de bästa naturliga vätskedrivande medlen som finns, och hjälper kroppen att eliminera gifter och förebygga vätskeretention två högriskfaktorer för högt blodtryck. Det är bäst att konsumera selleri i juiceform.

Citron

Citron är ett utmärkt naturligt botemedel mot högt blodtryck. Denna frukt är faktiskt effektiv mot en rad olika sjukdomar, framförallt de som drabbar andningssystemet. Dess höga innehåll av vitamin C hjälper blodkärlen att hålla sig i bra skick och minskar hypertoni.

Violblomma

Violer är väldigt vätskedrivande och kan hjälpa kroppen att eliminera gifter genom urinen. Borttagningen av överflödig vätska är ett utmärkt sätt att förebygga högt blodtryck på. Den hjälper även till att bibehålla optimala blodtrycksnivåer.

Lavendel

Likt viol så har lavendel en vätskedrivande effekt som hjälper kroppen eliminera gifter genom urinen, vilket förebygger vätskeretention och därmed sänker blodtrycket. Lavendel hjälper även till att minska stress och är framförallt effektiv när det kommer till att minska högt artärtryck som orsakas av problem med nervsystemet.

Ris

Vissa experter rekommenderar att följa en diet som innehåller mycket ris, eftersom det hjälper till att reglera blodtrycket och minskar riskerna för att drabbas av hypertoni (högt blodtryck).

Morötter

Morötter

Morötter är ytterligare ett livsmedel som kroppen kan dra nytta av, speciellt när det kommer till högt blodtryck. Deras höga innehåll av vitamin C och betakaroten hjälper till att minska kolesterolet och skyddar artärerna.

MER FÖR DIG