Hur du kan sänka blodtrycket naturligt

Högt blodtryck är ett av de vanligaste tillstånden i dagens samhälle och kan vara mycket farligt om man inte behandlar det.
Hur du kan sänka blodtrycket naturligt

Skriven av Ekhiñe Graell

Senaste uppdateringen: 25 augusti, 2022

Bland faktorerna som kan påverka blodtrycket inkluderas vatten- och saltnivåerna i kroppen, njurhälsan, blodkärlen, nervsystemet, samt hormonnivåerna. Det är därför vi i denna artikel ska visa dig hur du kan sänka blodtrycket naturligt.

Lime kan sänka blodtrycket naturligt

Tack vare dess höga halter vitamin C och flavonoider så kan lime hjälpa dig att hålla blodkärlen friska. Dessa ämnen främjar elasticitet och förebygger läckage. Lime hjälper även till att förebygga att åderbråck bildas.

Guava

Guava minskar nivåerna av dåligt kolesterol och ökar samtidigt det så kallade “goda kolesterolet”. Genom att lägga till guava i kosten kan du sänka blodtrycket naturligt.

Mistel sänker kolesterolet

Denna naturliga produkt hjälper till att bibehålla hjärtrytmen, vilket i sin tur hjälper till att sänka ditt blodtryck samtidigt som det hämmar åderförkalkning och sänker kolesterolet. Det bästa sättet att konsumera mistel är i te.

Hasselnöt

Hasselnöt, och framförallt hasselnötsmjölk, innehåller stora mängder kalcium, vilket hjälper till att bekämpa högt blodtryck. Utöver detta så kan dess innehåll av magnesium även se till att blodkärlen fungerar som de ska.

Selleri motverkar vätskeretention

Drick sellerijuice för att sänka blodtrycket naturligt

Selleri är en av de bästa naturliga vätskedrivande medlen som finns, och hjälper kroppen att eliminera gifter och förebygga vätskeretention två högriskfaktorer för högt blodtryck. Det är bäst att konsumera selleri i juiceform.

Citron skyddar blodkärlen

Citron är ett utmärkt naturligt botemedel mot högt blodtryck. Denna frukt är faktiskt effektiv mot en rad olika sjukdomar, framförallt de som drabbar andningssystemet. Dess höga innehåll av vitamin C hjälper blodkärlen att hålla sig i bra skick och hjälper dig att sänka  blodtrycket naturligt.

Violblomma

Violer är väldigt vätskedrivande och kan hjälpa kroppen att eliminera gifter genom urinen. Borttagningen av överflödig vätska är ett utmärkt sätt att förebygga högt blodtryck på. Den hjälper även till att balansera blodtrycksnivåerna.

Lavendel

Likt viol så har lavendel en vätskedrivande effekt som hjälper kroppen eliminera gifter genom urinen, vilket förebygger vätskeretention och därmed sänker blodtrycket. Lavendel hjälper även till att minska stress och är framförallt effektiv när det kommer till att minska högt artärtryck som orsakas av problem med nervsystemet.

Ris

Vissa experter rekommenderar att följa en kost som innehåller mycket ris. Detta ska hjälpa till att reglera blodtrycket och minska riskerna för att du ska drabbas av hypertoni (högt blodtryck).

Morötter sänker blodtrycket naturligt

Morötter minskar kolesterolet

Morötter är ytterligare ett livsmedel som kroppen kan dra nytta av, speciellt när det kommer till högt blodtryck. Deras höga innehåll av vitamin C och betakaroten hjälper till att minska kolesterolet och skyddar artärerna.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.