Hur du vet om du behöver ta bättre hand om dina njurar

Det finns teorier som kopplar hörselsvårigheter med njurproblem.
Hur du vet om du behöver ta bättre hand om dina njurar
Gilberto Adaulfo Sánchez Abreu

Granskad och godkänd av Kirurg Gilberto Adaulfo Sánchez Abreu.

Senaste uppdateringen: 18 januari, 2023

Dina njurar är viktiga organ som renar blodet, och därför är det viktigt att du är uppmärksam på de signaler du får om de inte fungerar ordentligt.

I den här artikeln kommer vi att prata mer om dessa signaler. Några av dem kommer säkert förvåna dig!

Svettningar

Njurarna och urinsystemet har som uppgift att kontrollera vattnet i vår kropp, så om vi svettas för mycket kan det vara ett tecken på att våra njurar inte mår bra. Generellt sett bör det bara oroa dem som svettas överdrivet mycket. Utöver att leta efter naturliga huskurer för att lösa problemet kan du försöka ta hand om dina njurar.

Brist på energi

Det är normalt att man efter att ha överansträngt sig antingen fysiskt eller psykiskt blir trött. Om du dock ofta känner dig överdrivet trött utan anledning kan det ha att göra med något allvarligare. Trötthet är relaterat till dålig njur- och leverfunktion, så under våren och hösten kan det vara bra att göra en rensning för att ta bort ackumulerade gifter från kroppen.

Sovande kvinna

Uppsvälld p.g.a vätskeretention

Som vi tidigare nämnde reglerar njurarna vattennivån i kroppen och om de inte fungerar ordentligt kan man få vattenbrist i vissa områden (uttorkning, torrhet) och ett överskott av vätska i andra. Tänk på var i kroppen du har vätskeretention, om det är i benen, magen eller om du får påsar under ögonen.

Denna obalans är en signal att njurarna behöver extra hjälp.

Hörselsvårigheter

Även om det kan vara svårt att tro finns det teorier som knyter hörselsvårigheter och även vissa typer av dövhet med njurproblem. Det kan vara intressant att veta för de som ibland förlorar en del av sin hörsel.

Smärta i nedre delen av ryggen

Om du sätter händerna precis ovanför midjan och lite bak kan du känna var njurarna sitter. Många tror att njurarna sitter längre ner, men de sitter högre upp än vad man tror. Om du har ont i denna zon kan det ha att göra med en inflammation i dina njurar. Försök då att applicera värme och naturliga behandlingar på området.

Smärta i ländryggen kan vara njurproblem

Smärta i knäna

Njurarna relaterar till lederna, speciellt knäna. Om du har ont i knäna bör du utöver att göra en lokalbehandling även försöka hjälpa dina njurar. På det sättet hittar du roten till problemet.

Sugen på salt

När man känner ett extra behov att äta vissa typer av livsmedel kan det ha att göra med en brist i kroppen. I det här fallet kan kroppen bli extra sugen på mer salt, och då kan det vara viktigt att du hjälper dina njurar.

Känner du ett sug efter salt?

Hur tar man hand om sina njurar?

För att göra en naturlig behandling bör du först uppsöka en specialist för att få en ordentlig undersökning.

Om dina symtom inte är för allvarliga, och om du inte tar medicin mot någon sjukdom, kan du åtminstone en gång per år göra en rensning av njurarna. Det finns olika möjligheter:

Bilder: relaxing music, marketing deluxe och Chiot’s Run


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.