Stoppa migrän omedelbart med salt

Stoppa migrän omedelbart med salt
Elisa Morales Lupayante

Granskad och godkänd av idrottspedagog och nutritionist Elisa Morales Lupayante.

Senaste uppdateringen: 25 augusti, 2022

Migrän är en typ av huvudvärk som kommer med andra symtom, som illamående, kräkningar eller känslighet mot ljus. Generellt får personer som drabbas av detta problem några varningar, kallade aura, som får personen att se ljusprickar eller andra synändringar, som sedan blir till en allvarlig huvudvärk som kan hålla i sig i timmar eller till och med dagar. Självklart vill du veta om det går att stoppa migrän så gott som omedelbart. Svaret är ja, och lite längre ner visar vi dig hur!

Vad orsakar migrän?

Trots att de exakta orsakerna till migrän ännu inte har fastställts tror forskare att attacken inträffar i hjärnan och involverar nervvägarna och kemikalier. Problemet inträffar på grund av onormal hjärnaktivitet som är relaterad till olika faktorer.

Huvudvärk

Åldrarna där personer drabbas av migrän är 10-45 år, men ibland inträffar det senare. Det kan även inträffa på grund av genetiska faktorer och drabbar kvinnor oftare än män.

Några faktorer som kan orsaka migrän:

 • Hormonförändringar under menstruationscykeln eller användning av p-piller
 • Sömnstörningar
 • Stor och frekvent konsumtion av alkoholhaltiga drycker
 • Att hoppa över huvudmåltider
 • Stress och ångest
 • Höga ljud och starka ljus
 • Fysisk stress som orsakas av för mycket träning eller andra ansträngningar
 • Att röka eller vara en passiv rökare
 • Starka odörer

Kost har också relaterats till migrän. Man har upptäckt att konsumtion av vissa livsmedel kan utlösa det. Här är några av dem:

 • Raffinerat mjöl och socker
 • Bearbetade livsmedel
 • Choklad
 • Mjölkprodukter
 • Kött som innehåller nitrater
 • Natriumglutamat

Migränsymtom

Migrän

Innan en person upplever en allvarlig huvudvärk från migrän inträffar något som kallas för “aura”. Detta varningstecken meddelar att migränen är på väg och kan involvera en eller flera av följande symtom:

Andra symtom som inträffar efteråt är illamående, problem att finna rätt ord, koncentrationssvårigheter och frekvent gäspande.

Personen behöver inte uppleva en aura innan alla fall av migrän, men de som gör det tenderar att känna av dem 15-20 minuter innan den allvarliga huvudvärken.

Huvudvärken kan kännas som en starkt pulserande smärta. Nästan alla är starkare på ena sidan av huvudet eller i bakhuvudet. De kan hålla i sig från 6 till 48 timmar och det finns nästan alltid en stark känslighet mot ljus.

Symtomen kan även inkludera frossa, ökad urinering, trötthet, stickningar, svaghet, känslighet mot ljus och ljud, brist på aptit, svettningar

mm.

Hur kan en saltbehandling omedelbart stoppa migrän?

Salt

Vi kan hitta olika smärtstillare i butikerna som tillfälligt stoppar symtomen från migrän. Smärtan tenderar dock att komma tillbaka efter några timmar, och det är inte alltid som de ens fungerar. Vilken är den bästa lösningen? Enkelt: salt.

Innan vi berättar hur man använder salt för att stoppa migrän bör vi nämna att det är en metod som inte har bevisats eller accepterats vetenskapligt, och därför anses det inte vara ett botemedel. Det är alltid bäst att tala med en läkare. Vad vi kan försäkra dig om är att de som provat behandlingen säger att lindringen är omedelbar och väldigt effektiv.

Hur gör man?

Om du vill prova på saltbehandlingen för att stoppa migrän ska du använda dig av högkvalitativt salt, som saltkristaller från Himalaya. Denna typ av salt är mer komplett eftersom den innehåller 84 mineraler, elektrolyter och diverse ämnen. Till skillnad från raffinerat salt är denna typ av salt bra för din hälsa – givetvis i måttliga mängder.

Salt från Himalaya hjälper till att omedelbart minska intensiteten av migrän, förbättrar immunförsvaret, balanserar serotoninnivåerna i blodet och återställer de alkaliska och elektrolytiska nivåerna i kroppen mm.

För att dra nytta av dessa fördelar bör du helt enkelt dricka ett glas citronsaft (använd saften från en hel citron) med en lagom mängd himalayasalt (en tesked räcker oftast bra). Du kan börja med halva mängden om du vill. Du kommer märka nästan omedelbara resultat!


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.