Naturliga juicer för att avgifta njurarna

Om du startar dagen med en av dessa juicer kommer du göra dig av med överflödigt vatten och öka energinivåerna. Du kan även prova på att applicera värme på dina njurar som ett sätt att förbättra din generella hälsa och ditt välmående.

Om du vill åtnjuta god hälsa bör du verkligen fokusera på dina organ, äta bra, samt då och då ta tillskott som hjälper kroppen rena sig – speciellt efter semestern.

I denna artikel ska vi förklara varför det är så viktigt att rensa njurarna och beskriva hur du gör detta genom att dricka olika naturliga frukt- och grönsaksjuicer, som utöver att tillhandahålla dig med hälsosamma egenskaper även är förvånansvärt goda.

Varför bör du avgifta njurarna?

Dina njurar är organen som ansvarar för att rena blodet från potentiellt skadliga substanser och avlägsna dem genom urinen. De hjälper även till att reglera vätskeretention. Dessa vitala organ är viktiga för din överlevnad, vilket betyder att du bör ta hand om dem och hålla dem balanserade genom att äta hälsosamt och avgifta kroppen med olika rensande livsmedel och tillskott.

Naturliga juicer

Naturliga juicer är ett enkelt och hälsosamt sätt att få i sig stora mängder näringsämnen på kort tid.

Vi rekommenderar att du börjar din dag med en av dessa juicer för att säkerligen märka av resultaten inom en vecka. Du kommer känna dig lättare eftersom du blivit av med överflödig vattenretention, vara mer energisk samt lättare hålla njursjukdomar borta.

Du kan välja en av följande eller, ännu bättre, alternera mellan de olika alternativen.

Äppel- och sellerijuice

Selleri är en av de bästa vätskedrivande grönsakerna som finns, och tack vare dess subtila smak kan den inkluderas i nästan alla juicer, inklusive detta recept. I detta fall ska du blanda två äpplen, inte bara för att äpplen ger drycken en god, söt smak, utan för att äpplen tillhandahåller en rad ingredienser och kan kombineras med i stort sett alla livsmedel för att hjälpa till att lindra njursjukdomar.

Ingredienser:

 • En stjälk färsk, grön selleri, inklusive nederdelen och bladen
 • Tre äpplen (om de är organiska kan du även använda skalet)
 • Valfritt: några färska myntablad

Mynta-och-gurkjuice

Sallads- och fänkålsjuice

Denna överraskande kombination har utsökt smak och tillhandahåller dig med en rad fördelaktiga egenskaper, såväl som ett nytt sätt att konsumera sallad för personer som har svårigheter med att smälta denna grönsak.

Sallad har fantastiska vätskedrivande egenskaper och kan även hjälpa till att reglera ditt nervsystem, vilket gör denna juice utmärkt på eftermiddagen eller kvällen.

Fänkålens distinkta smak ger denna juice lite sötma samtidigt som den hjälper till att eliminera överflödig vätska.

Ingredienser:

 • Fem blad grön eller röd sallad som har tvättats (undvik isbergssallad eftersom den inte inkluderar många näringsämnen)
 • En bit färsk fänkålsrot
 • En tesked honung

Persiljejuice

Tomat-, lök- och saltvattensjuice

Lök är ett av de bästa livsmedlen för dina njurar. För detta recept ska du kombinera tomater – ett livsmedel rikt på kalium – med lite saltvatten. Saltvatten är ett naturligt tillskott som hjälper till att balansera ditt system.

Trots att detta element är salt har det alla mineraler din kropp behöver, i just rätt mängder. Detta förebygger vattenretention genom att hjälpa dina njurar göra sig av med överflödiga vätskor.

Ingredienser:

 • Fyra mogna tomater
 • En halv lök
 • En matsked extra jungfruolivolja
 • Fyra matskedar saltvatten

Tomatjuice

Andra tips

Dina njurar är tillsammans med din lever de enda organen som drar nytta av direkt värme, eftersom dessa organ tenderar att bli kalla. Dina njurar är dessutom starkt kopplade till din energinivå, och att applicera värme mot dem kan förbättra din hälsa och ditt välmående

Försök att applicera värme mot dina njurar en halvtimme om dagen med en värmedyna, en varmvattenflaska eller genom att täcka hela området med naturlig ull.

Vi rekommenderar speciellt att du följer detta tips under kallare årstider.

Du bör även undvika substanser som är dåliga för dina njurar:

 • Mjölk och mejeriprodukter
 • Vitt socker
 • Salt
 • Läkemedel
 • Begränsa mängden protein du konsumerar, framförallt djurprotein eftersom det sätter press på njurarna.